CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Hârtia igienică „Zodiac” a fost retrasă de la vânzare pentru că șoca musulmanii din Belgia


La începutul secolului 21, umanitatea se confruntă cu câteva tendinţe, în primul rând legate de renaşterea radicalismului și integrarea problematică a musulmanilor în societăţile europene care reprezintă o dovadă a incompatibilităţii dintre tradiţiile creştine şi islamice.

Există două tendinţe principale în comunităţile musulmane din Europa. Prima este legată de procesele de radicalizare.

A doua tendinţă este legată de o identitate nou stabilită. Există cercuri care tind să-și conserve identitatea islamică, iar ca o caracteristică distinctivă, ei aleg identitatea religioasă, care este un element mai determinant şi puternic în concurența cu civilizaţiile europene şi creştine.

Se dezbate faptul că nu civilizaţiile creştine sau islamice sunt cele care se ciocnesc, ci valorile seculare/liberale post creştine şi valorile tradiţionale islamice.

În acest caz, singura alternativă la sectarism, izolare şi relativism radical este dialogul între credinţe şi culturi, mai precis uitarea problemelor din trecut şi concentrarea asupra punctelor comune.

El pune accentul pe faptul că toleranţa este o virtute extrem de importantă care ar trebui promovată mereu. Iudaismul și creştinismul au puncte în comun cu islamul iar lumea devine din ce în ce mai globalizată şi ambele părţi simt nevoia unor relaţii mai strânse.

Totodată, experiențele triste din trecutul apropiat au relevat necesitatea menajării religiozității musulmanilor aflați acum în numîr mare în țările occidentale și respectarea simbolurilor acestora.

Hârtia igienică „Zodiac” retrasă de la vânzare pentru că șoca musulmanii

Un caz bizar, petrecut cu ceva vreme în urmă în Belgia este acela al hârtiei igienice vândute la Carrefour și care a fost retrasă de la vânzare pentru că fusese imprimată cu semnele zodiacului, iar două dintre aceste semne, Fecioara și Capricornul, ar fi fost asemănătoare cu ortografierea în arabă a numelor lui Allah și Muhammad.

Imamii de la Bruxelles au fost întrebați în legătură cu acest subiect de către credincioși, iar Carrefour a preferat să dezamorseze problema, retrăgând hârtia igienică buclucașă de la vânzare.

Această asemănare fusese discutată în două moschei din Molenbeek, în special cea a Chaussée de Merchtem. Credincioșii l-au întrebat pe imam dacă aceasta este reală și acest lucru a fost suficient pentru a determina conducerea Carrefour Belgium să retragă complet produsul de la vânzare.

În urmă cu doi ani, în urma unor acuze similare,acest produs ar fi fost retras de la vânzare și în Franța.

Chiar și Poliția belgiană s-a interesat de desenele în cauză, pentru a vedea în ce măsură acestea ar putea motiva amenințări din partea unor fundamentaliști islamiști.

Asemănarea este slabă. „Chiar trebuie să fii sucit (sic) pentru a vedea asta ca o confuzie deliberată”, spunea un musulman.

18/08/2022 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , ,

Un comentariu »

  1. De ce nu stau in tara lor daca nu le convine ? Inainte vreme nici nu se punea problema ! Ei vor sa impuna islamul in tarile crestine ! N-au reusit in istorie prin violenta razboaielor de cucerire si o vor acum ! Tot printr-o forma de violenta ! Se profita de slabirea credintei crestine datorita unei libertati prost intelese si decadentei occidentului : ateismul neo-comunist, LGTB etc. !!!
    Noi, daca am merge intr-o tara islamica, ne-am bucura de aceiasi tratare protectoare ? Aiurea !!! Dincontra !!! Suntem inchisi in cel mai fericit caz ?

    Apreciază

    Comentariu de Mihai Dumitrescu | 18/08/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: