CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

LA STAMPA: S-AR PUTEA TRANSFORMA CRIZA DIN UCRAINA ÎNTR-UN NOU război mondial?


La Stampa: Va fi folosit Zelenski pentru a declanșa un război mondial?!

Declarațiile lui Volodimir Zelenski privind necesitatea de a recupera Crimeea de la Rusia pot transforma criza ucraineană într-un război mondial cât se poate de real, scrie Domenico Quirico într-un articol pentru publicația italiană La Stampa, citat de https://www.ziuanews.ro și preluat de Romanian Global News.

În opinia jurnalistului, consecințele unui eventual atac al forțelor ucrainene asupra peninsulei Crimeea, vor fi percepute de Moscova mult mai dur decât confruntarea de până acum din Donbass.

„Dacă Zelenski, așa cum a declarat într-unul dintre mesajele sale de seară adresate națiunii, a decis să înceapă tocmai cu Crimeea „recuperarea teritoriilor”, aceste șase luni vor părea doar o etapă temporară înainte de declanșarea iadului”, susține autorul articolului.
El a subliniat că liderul ucrainean nu este capabil să facă un astfel de pas disperat, fără o aprobare din partea Occidentului, ceea ce, probabil, va implica Statele Unite și Europa într-o confruntare directă.

„Încercarea de a readuce Crimeea în componența Ucrainei, o manevră ce nu poate fi efectuată fără „undă verde” din partea americanilor, înseamnă că ideea predominantă va deveni lupta până la victoria finală, o luptă totală, cu folosirea tuturor mijloacelor; înseamnă și lichidarea puținului rămas din posibilitatea de a se ajunge la un acord și de reglementare a intereselor, dar și a singurei căi care duce măcar la un armistițiu”, a concluzionat Quirico.

Domenico Quirico este șeful secției externe de la La Stampa. În august 2011 a fost răpit în Libia și eliberat după două zile.

La 9 aprilie 2013, în timp ce era corespondent de război în Siria a fost din nou răpit și toate urmele lui au fost pierdute. Prima știre a răpirii sale a venit pe 6 iunie, când s-a răspândit vestea că jurnalistul era încă în viață.

El a fost în cele din urmă eliberat la 8 septembrie 2013, după 5 luni de la răpire, grație unei intervenții a statului italian, și în cele din urmă a fost adus acasă.

În 2015 cu lucrarea sa ”Il grande calipato”, Quirico a câștigat secțiunea de eseuri a Premiului Brancati.

Publicitate

17/08/2022 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Zelenschi distruge o națiune, pentru că în opinia lui ”totul se joacă”. Și joacă cartea SUA cu ultimele resurse ale țării materiale și demografice.
  Lupta nu-l ajută să aibă nici ce a mai avut. Negocierile ar fi tot ce se mai poate face. Dar cu cine???

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostreiceanu | 17/08/2022 | Răspunde

  • D-ta vrei să spui că Zelenski și poporul ucrainean n-ar trebui să se opună agresiunii barbare rusești?
   Conform acestei logici deformate,Finlanda n-ar fi trebuit să lupte cu URSS,Polonia ar fi trebuit să stea cuminte în fața agresiunii ruso- naziste,Tito n-ar fi trebuit să se angajeze in lupta impotriva agresorilor germano-italieni,Mihai Viteazul si Ștefan cel Mare ar fi trebuit să se supună fără prea multe discuții turcilor etc.
   Au procedat corect Cehoslovacia în 1938 și România in 1940, când au cedat fără nici un foc de armă părți importante ale teritoriului național, nu-i așa?
   D-ta ai incercat să ghicești de unde vine tipul ăsta de gândire și cui servește?
   Te-ai gândit măcar o clipă, că cedările astea fără opoziție incurajează agresorii la noi si noi anexiuni teritoriale?
   Ce face Rusia de 300 de ani incoace decât să atace, iar si iar popoarele vecine, pentru ca să le fure hălci din teritoriul național?
   Ai uitat că in 2014 Ucraina a cedat fără luptă Crimeea si cu toate astea Rusia nu s-a liniștit și a continuat să pretindă noi teritorii ucrainene, obligând astfel acest popor să lupte pentru a-și apăra ființa națională?
   Până la urmă, cine pe cine a atacat?
   Ucraina și Georgia au atact Rusia, sau invers? Ce caută armata Rusiei in Transnistria?
   Americanii sunt vinovați că armata rusă face prăpăd in Ucraina , că nu mai pleacă din R.Moldova și că a dizlocat părți din teritoriul georgian ?
   D-ta vorbești de negocieri? Află că negocieri au fost tot timpul, dar nici o înțelegere nu a fost respectată de Rusia.
   Amintiți-vă de Budapesta 1994, Istanbul 1999, sau de intervențiile franceze si americane pe lângă Putin, prin care se solicita retragerea trupelor ruse din Transnistria sau de la granița cu Ucraina in februarie a.c.
   Ce s-a ales de aceste înțelegeri? Ce încredere să mai ai in Rusia și cum să mai crezi in posibilitatea unei păci cu ea?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 17/08/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: