CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

A FOST ORGANIZATĂ ÎN ANII 1946-1947 FOAMETEA DIN RSS Moldovenească?


 Istoria consemnează că cel de-al doilea și cel mai mare val al deportărilor staliniste din Basarabia cotropită de hoardele bolșevice sovietice, Operațiunea denumită conspirativ „IUG» (Sud — trad. din rusă), a coincis cu perioada foametei organizate în Moldova sovietică.

Psihanaliștii susțin că aceste acțiuni criminale de masă au marcat profund societatea acelor vremuri. Moldovenii din ținutul dintre Prut și Nistru au crescut cu bunici și părinți care i-au învățat că „dacă avem o bucată de pâine pe masă, suntem fericiți”.

Oamenii au fost obișnuiți să nu ceară prea multe — și dreptate, și cultură, și democrație. Era suficient că aveau pace și ce mânca….

Expert: Există dovezi sigure că foametea din RSSM din anii 1946-1947 a fost organizată

Există o dovadă ideologică a faptului că foametea din RSS Moldovenească din anii 1946-1947 a fost una organizată și aici trebuie să ne referim la „demonul revoluției”, Troțkii, și la conducătorul Rusiei Sovietice, Lenin, care spuneau foarte clar: noi înțelegem foarte bine cine este proletariatul și cine sunt cei care trebuie nimiciți, dar ce facem cu clasa de mijloc, cu chiaburii, cu micii burghezi?

Împotriva lor trebuie dusă o luptă necruțătoare, a menționat Igor Boțan, expertul permanent al proiectului, la dezbaterea publică la tema:

„A fost organizată sau nu foametea din RSSM în anii 1946-1947? Au putut și au vrut autoritățile sovietice să prevină efectele devastatoare ale acesteia?”, titrează IPN,preluat de https://timpul.md.

„Există lucrarea lui Stalin din mai 1920, care se numește „Teroarea și comunismul”, care spune că toate revoluțiile se fac prin teroare și de aici deducem cele mai importante dove. Cu ce a început puterea sovietică după ce a promis prin decretele lui Lenin cu pământul este pentru țărani și puterea este a sovietelor?

Războiul civil a luat o nouă dimensiune, cu războaiele țărănești în Rusia, cu aplicarea armei chimice împotriva lui Tuhacevski, împotriva țăranilor care au luat arma în mână pentru a cere puterea sovietelor, nu puterea birocrației și a partidului, ci puterea sovietelor, așa cum li s-a promis, prin lozinca revoluției. Este o dovadă că teroarea a fost folosită împotriva celor care erau considerați dușmani și trebuiau să fie nimiciți, din punctul de vedere al bolșevicilor”, a menționat Boțan.

Astfel, potrivit expertului, după războiul civil au urmat metodele violente prin care s-a făcut industrializarea.

„Iar industrializarea trebuie să o faci pe contul țăranului, inclusiv prin foamete, în Moldova, sau „Golodomor” în Ucraina.

Asta înseamnă să îi iei țăranului tot, să poți vinde grâul peste hotare, să poți cumpăra tehnologii și să dezvolți forțele armate.

Este, de fapt, o matrice, care se aplică împotriva așa-zișilor dușmani de la începuturile acestui stat, iar după ce Republica Moldova a fost constituită de cei care au ocupat Basarabia, această matrice, formulele ei au fost aplicate asupra cetățenilor din Republica Moldova.

Deci, trebuia distrusă „chiaburimea”, adică floarea națiunii, adică cei care aveau aptitudini elementare de management, de organizare a producției, a comercializării.

Și atunci ce faci în această situație? Creezi în mod artificial condiții, adică le iei oamenilor o necesitate vitală fără care ei nu pot exista pur și simplu, îi duci în starea când le suprimi orice voință, când omul are un singur gând: doar să supraviețuiască.

Și după asta pornesc kolhozurile și iată că s-a început „viața îmbelșugată”, „frumoasă”.

Această matrice a fost aplicată și de alte regimuri, de exemplu de criminalul Pol Pot, liderul Cambodgiei, unde au fost nimiciți 3 milioane de oameni pentru că erau considerați purtători ai unei ideologii străine celei comuniste, și această ideologie trebuia să piară odată cu purtătorii ei.

Noi trebuie să înțelegem toate aceste lucruri, atunci când vorbim despre modul în care a fost impusă așa-zisa putere sovietică, care a fost de fapt puterea unei birocrații partinice, care s-a aranjat între Dumnezeu și societate în baza articolului 6 din Constituția URSS”, a subliniat expertul.

El este de părere că lucrurile trebuie privite în ansamblu. „Au fost și pagini frumoase în cadrul Uniunii Sovietice, dar aceste pagini frumoase nu trebuie să umbrească modalitatea în care a fost nimicită floarea națiunii, pentru a construi o așa-zisă societate nouă.

Toate ar merge cumva, dacă acel regim nu ar fi fost construit pe victime: pe cele despre care vorbim astăzi, dar și pe războiul civil din Rusia în cadrul căruia au fost nimiciți 12 milioane de cetățeni ai Rusiei, față de 1 milion de oameni care au murit în Primul Război Mondial.

Poate până la urmă ar fi mers, dacă acest regim nu colapsa în 1991. Aceasta este cea mai mare dovadă este că acest regim nu era viabil. Jertfele care au fost puse pe altarul acestui regim au fost năprasnice.

E nevoie să avem în țară o politică bine elaborată în privința atrocităților care s-au comis și, în mod necesar, să avem un monument al victimelor acestei foamete organizate”, adaugă expertul.

14/08/2022 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: