CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

FOSTUL PREȘEDINTE POLONEZ Lech Walesa: „Nu trebuie să eliberăm numai Ucraina, ci și Rusia”


Fostul lider al sindicatului Solidarnosc crede că lumea nu va fi în siguranță până când sistemul rus se va schimba.
Figură istorică în lupta împotriva URSS, Lech Walesa solicită Occidentului să meargă mai departe decât eliberarea Ucrainei.

Potrivit acestuia, lumea nu va fi în siguranță atâta timp cât sistemul rusesc va fi același sau dacă nu va exista o revoltă a poporului împotriva tutelei ruse care să-l reducă „la 50 de milioane de locuitori”.

Dacă nu se întâmplă asta, spune el, „vom vedea un alt Putin să apară în 10 ani”, a declarat Walesa într-un interviu acordat televiziunii franceze TF1(https://www.tf1info.fr/international.

Lech Walesa: „Trebuie să schimbăm sistemul politic sau să organizăm o revoltă a poporului rus”.

Potrivit fostului președinte: „Chiar dacă Ucraina va câștiga războiul, în cinci ani vom avea același lucru, în zece ani vom avea un alt Putin care se va ivi. De aceea trebuie să schimbăm politica de sistem sau să organizăm o revoltă. ale popoarelor ruse”.

Lech Walesa: „Rusia își dezvoltă puterea prin violență”

Lech Walesa afirmă că securitatea mondială, dacă nu există o schimbare completă a regimului politic la Moscova, necesită dezmembrarea Rusiei de astăzi, care este imperială în ochii lui: „Sunt 60 de popoare care au fost anexate. acele popoare care au fost anexată. Fie schimbă sistemul politic al Rusiei, fie îl readucem la o populație de mai puțin de 50 de milioane de oameni”.

Potrivit acestuia, Occidentul își exprimă și interese de putere, dar printr-un mod democratic și deci legitim: „Trebuie să înțelegem că Occidentul își dezvoltă puterea prin NATO, prin UE, prin extindere, dar este prin mijloace democratice. Rusia o face prin violenţă.”

Pentru fostul președinte polonez, lumea este acum tăiată în două: „Sunt acum două sisteme: pe de o parte, democrațiile și NATO, care doresc să se extindă, dar prin mijloace democratice, prin solicitarea deciziilor popoarelor, pe cealaltă Rusia și China, care recurg la vechile metode de anexare”.

Lech Walesa: „Ar fi trebuit să doborâm Rusia, dar Gorbaciov a fost prea inteligent”

Lech Walesa crede că Occidentul a greșit crezând că Rusia va deveni inofensivă și că această eroare datează din anii Gorbaciov.

„Ar fi trebuit să doborâm Rusia. Dar Gorbaciov a fost prea deștept. Ne-am spus atunci: „A fost Stalin, Brejnev, dar Gorbaciov este drăguț”.

Rusia a așteptat vremuri tulburi și acum vor să continue așa cum au făcut-o timp de secole și să continue să anexeze popoare în imperiul lor. A fost greșeala noastră atunci.”

Publicitate

11/07/2022 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: