CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DECLARAȚIE COMUNĂ A DIRECTORILOR FBI și MI5 CARE AVERTIZEAZĂ FACTORII RESPONSABILI DIN OCCIDENT: ”Partidul Comunist Chinez reprezintă cea mai mare amenințare la adresa ordinii internaționale”


Directorul FBI Christopher Wray în timpul unei conferințe de presă la Departamentul de Justiție pe 22 septembrie 2020. (OLIVIER DOULIERY/POOL/AFP prin Getty Images)

Directorul FBI Christopher Wray (AFP prin Getty Images)

Liderii agențiilor de informații interne din Marea Britanie și SUA au făcut o declarație comună rară pe 6 iulie, avertizând că Partidul Comunist Chinez ( PCC ) este cea mai mare amenințare la adresa ordinii internaționale, consemnează https://www.theepochtimes.com.

„Cea mai importantă provocare cu care ne confruntăm vine de la Partidul Comunist Chinez”, a spus directorul general al MI5, Ken McCallum . 

„Exercită pe ascuns presiuni pe tot globul. Acest lucru ar putea părea abstract, dar este real și presant. Trebuie să vorbim despre asta. Trebuie să acționăm.”

McCallum a descris agresiunea PCC drept o „provocare comună masivă” pentru Regatul Unit și Statele Unite , adăugând că regimul comunist organizează întregul aparat de stat al Chinei pentru a submina în mod sistematic Occidentul și a fura tehnologii avansate.

Directorul general al MI5 Ken McCallum
Directorul general al MI5, Ken McCallum, își prezintă actualizarea anuală a amenințărilor la sediul MI5 din Londra, pe 14 iulie 2021. (Yui Mok/PA)

„PCC implică întreaga societate iar întreprinderile și persoanele fizice sunt obligate prin lege să coopereze cu partidul”, a spus el. 

„În societățile noastre libere, putem face mai bine. Prin construirea de parteneriate de încredere în sistemele noastre naționale și, la nivel internațional.”

Partidul Comunist Chinez este „cea mai mare amenințare pe termen lung”

Directorul FBI, Christopher Wray, a spus că cea mai mare provocare pentru ordinea internațională este PCC, care încearcă să submineze Statele Unite, aliații săi și partenerii săi.

„Vedem în mod constant că guvernul chinez reprezintă cea mai mare amenințare pe termen lung la adresa securității noastre economice și naționale, iar prin „noastre”, mă refer la ambele națiuni, împreună cu aliații noștri din Europa și din alte părți”, a spus el.

McCallum a spus că scopul declarației sale nu a avut drept scop demonizarea poporului chinez și nici de a tăia afacerile Chinei cu restul lumii, dar că au avut ca scop abordarea numeroaselor amenințări reprezentate de PCC. 

Aceste amenințări includ furturile sub acoperire, transferurile forțate de tehnologie, exploatarea rezultatelor cercetării și atacurile cibernetice care vizează practic fiecare sector al societății occidentale.

„Ambiția este uriașă”, a spus el. „Și nu este chiar un secret că orice planuri strategice publice, cum ar fi Made in China 2025, evidențiază clar intenția Chinei.

„[Ei] caută să înfrângă economia și societatea noastră, atitudinile noastre, să stabilească standarde și norme care să le permită să domine ordinea internațională. Acest lucru ar trebui să ne facă să stăm în picioare și să observăm.”

Guvernul Regatului Unit, și alți lideri din întreaga lume, a fost ținta unor campanii de spionaj de mare anvergură ordonate de PCC. La începutul acestui an, MI5 a avertizat  că un spion chinez a cultivat legături extinse în întregul parlament britanic, inclusiv prin strângere de fonduri.

 De asemenea, Marea Britanie a expulzat și mai mulți spioni chinezi care lucrau sub acoperirea de jurnaliști.

Aceste incidente au subliniat ceea ce McCallum a prezentat ca un adevăr dur: anume că liberalismul economic al Occidentului nu a reușit să se reflecte într-o mai mare libertate și transparență în China.

„Mi-e teamă că ipoteza larg răspândită conform căreia prosperitatea în creștere din China și că creșterea conectivității cu Occidentul, ar duce automat la o mai mare libertate politică, nu s-a materializat,” a spus el. 

Din păcate, Partidul Comunist Chinez este interesat de sistemele noastre democratice, media și juridice, nu pentru a le adopta, ci pentru a le folosi pentru propriul său câștig.”

PCC vizează economia, politica SUA

Wray a remarcat că spionajul Partidului Comunist Chinez (PCC)vizează toate sectoarele economiei, de la aviație la agricultură, și că PCC este implicat în activități agresive împotriva infrastructurii informatice a SUA, cum ar fi un atac masiv care a compromis aproximativ 100.000 de servere anul trecut, despre care Microsoft a spus că a fost efectuat de către hackeri cu sprijin din Beijing.

Hacking Microsoft China
Oamenii trec pe lângă un birou Microsoft din New York pe 10 noiembrie 2016. (Swayne B. Hall/AP Photo File)

El a menționat, de asemenea, că PCC pare să-și pregătească economia pentru o decuplare de Occident, în perspectiva unei invazii a Taiwanului.

„ China caută modalități de a-și izola economia de potențiale sancțiuni, încercând să se protejeze în cazul în care ar face ceva care ar atrage furia sancțiunilor internaționale”, a spus Wray. „În lumea noastră, numim acest tip de comportament un indiciu.”

Ca atare, el i-a încurajat pe liderii de afaceri să se coordoneze cu FBI și MI5 pentru a se proteja și pentru a se pregăti mai bine pentru realitatea încercărilor tot mai agrsive ale PCC de a fura, de a extorca și de a face presiuni asupra afacerilor din Statele Unite și Marea Britanie.

Wray a spus că o astfel de amenințare nu ar trebui subestimată, deoarece PCC a încercat adesea să se amestece direct în alegerile din SUA.

„Guvernul chinez încearcă să modeleze lumea amestecându-se în politica noastră și a aliaților noștri”, a spus el. 

„Guvernul chinez a mers până la a interveni direct în alegerile pentru Congres la New York, deoarece nu dorea ca acel candidat – un chinez refugiat, protestatar din Piața Tiananmen și critic al guvernului chinez – să fie ales”.

Declarația face referire la cazul lui Yan Xiong, un veteran al armatei americane care a fost vizat de PCC. Incidentul a fost una dintre numeroasele încercări ale regimului de la Beijing de a pândi, intimida, hărțui sau, să reducă la tăcere dizidenții regimului care trăiesc în Statele Unite.

În ciuda acelor amenințări, Departamentul de Justiție a pus capăt ingerințelor Chinei din perioada Trump, și campania ei de spionaj. 

Departamentul a declarat că a primit numeroase plângeri privind profilarea rasială și, deși o analiză internă nu a găsit nicio dovadă în acest sens, va încheia programul pentru a evita „percepția dăunătoare a părtinirii”.

Wray a mai subliniat că amenințarea la adresa Occidentului nu era cei de origine chineză, ci a însuși PCC.

„Guvernul chinez și Partidul Comunitar Chinez reprezintă amenințarea pe care ne concentram să o contracarăm, nu poporul chinez și cu siguranță nu imigranții chinezi din țările noastre, care sunt ei înșiși victimele frecvent ale agresiunii fără lege a guvernului chinez”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a respins joi, 7 iulie, un avertisment comun al șefilor MI5 și FBI privind amenințarea crescândă pe termen lung pe care o reprezintă China pentru interesele Regatului Unit și ale SUA.

Directorul general al MI5, Ken McCallum, a declarat că serviciul a „dublat deja efortul nostru anterior limitat împotriva activităților chinezești îngrijorătoare”, adăugând că ”a desfășurat de șapte ori mai multe investigații decât în 2018”.

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat că guvernul chinez „reprezintă cea mai mare amenințare pe termen lung” la adresa securității economice și naționale, pentru Marea Britanie, SUA și aliații din Europa și din alte părți.

Ca răspuns la o întrebare referitoare la comentariile făcute de McCallum și Wray, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă periodice, că SUA „reprezintă cea mai mare amenințare la adresa păcii și dezvoltării mondiale”, în timp ce britanicii „au publicat rapoarte alarmiste” cu scopul de a „juca teoria amenințării Chinei”.

Zhao a declarat că China a îndemnat ambele țări să „înceteze să mai răspândească zvonuri”.

Publicitate

10/07/2022 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. capitalisti imputiti, traiasca Partidul Comunist Chinez traiasca Comunismul din toata lumea!

  Apreciază

  Comentariu de dr. Sergiu Fendrihan | 10/07/2022 | Răspunde

  • TRĂIASCĂ Partidul Comunist Chinez, cel mai mare criminal din istoria omenirii !
   Ai habar câte ființe umane a ucis acest partid de criminali în numai câteva decenii?
   Dacă nu știi, îți voi spune eu, poate ți se va face rușine de prostiile pe care le debitezi …

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 10/07/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: