CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DMITRII MEDVEDEV, VICEPREȘEDINTELE Consiliului de Securitate al RUSIEI, amenință că ”orice implicare a NATO în Crimeea ar putea declanșa al treilea război mondial”


Foto: Medvedev și Putin

Vicepreședintele Consiliului de Securitate aș Federației Ruse, Dmitrii Medvedev, consideră că orice încercare de a implica NATO în Crimeea este o declarație de război împotriva Rusiei, scrie agenția rusă de presă Ria Novosti, afiliată Kremlinului, preluată de https://www.zdg.md.

Orice încercare de a ocupa Crimeea va fi privită de Rusia drept o declarație de război, a declarat  vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, într-un interviu pentru ziarul Argumenty i Fakty.

„De fapt, va fi vorba despre al treilea război mondial”, a subliniat el.

„Orice încercare de a invada Crimeea este o declarație de război asupra țării noastre. Și dacă o țară care este membră a NATO face acest lucru, acesta este un conflict cu întreaga Alianță Nord-Atlantică. Al treilea război mondial. Catastrofă totală”, a spus Medvedev, vorbind despre consecințele posibilei intrări a Ucrainei în NATO.

Medvedev a adăugat că, din cauza „disputelor teritoriale nerezolvate și a înțelegerilor diferite ale statutului Crimeei”, intrarea Ucrainei în Alianța Nord-Atlantică reprezintă un pericol mai mare pentru Rusia decât aderarea Finlandei și Suediei la NATO.

El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander „în pragul lor”.

29/06/2022 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: