CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

PRINȚUL PAUL DE ROMÂNIA A FOST PRINS LA PARIS DUPĂ CE FUSESE DAT ÎN URMĂRIRE GENERALĂ ÎN DECEMBRIE 2020


Prințul Paul al României, condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, a fost prins la Paris, el fiind depistat pe stradă de către oamenii legii.

La verificări, Paul a prezentat un pașaport eliberat de către autoritățile din Marea Britanie.

Cât despre aducerea sa în România, situația este destul de complicata. În primul rând, în aceste ore, urmează ca un judecător francez să-i aducă la cunoștința ca pe numele sau este emis un mandat european de arestare.

Apoi, dacă se confirma ca are și cetățenie britanică, atunci, cel mai probabil avocații săi ar putea să ceară respingerea cererii de extrădare.

Dar asta nu înseamnă ca va scăpa de închisoare. Potrivit unor avocați, Paul al României ar putea face o cerere de executare a pedepsei în Marea Britanie, sau judecătorii francezi îl pot extrăda în România, după modelul Elenei Udrea, sau nu, așa cum momentan se întâmpla cu Sorin Oprescu în Grecia.

În dosarul retrocedărilor de la ferma Băneasa, prejudiciul a fost evaluat la 145 de milioane de euro.

În același dosar au mai fost condamnat la închisoare omul de afaceri Remus Truică, doi cetățeni din Israel (Beny Steinmetz şi Tal Silberstein) şi jurnalistul Dan Andronic, acesta din urma la închisoare cu suspendare.

În această acţiune au fost implicate Direcţia Generală a Jandarmeriei Naţionale şi Biroul Central de Luptă Împotriva Delincvenţei Itinerante, informează news.ro.

Reamintim că pe 17 decembrie 2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei pentru săvârşirea infracţiunilor de cumparare de influenţă si complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Prințul Paul a fost prins ca urmare a colaborării dintre autoritățile române și franceze.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că sunt în desfășurare procedurile pentru aducerea prințului Paul în România.

El a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa la 3 ani și 4 luni de închisoare, în același dosar fiind condamnați și Remus Truică, Benyamin Steinmetz şi Tal Silberstein şi Dan Andronic, scrie https://www.antena3.ro.

În urmă cu șapte ani, prințul Paul al României a fost condamnat de o instanță din Marea Britanie să-i returneze o datorie de aproape 2 milioane de lire sterline cetățeanului britanic Marco Houston, editorul publicaţiei Royalty Magazin.

Pe 16 iunie 2015, Curtea de Apel București a menținut decizia Tribunalului, dând o decizie definitivă în sensul punerii în executare a hotărârii Curţii britanice.

Prințul Paul a declarat, în acea perioadă, că nu are cunoștință despre procesul de la Londra, declarând că cetățeanul britanic este cel care îi datorează bani, pe baza unui contract de împrumut autentificat de notarul public John Bower din Londra, la data de 8 octombrie 2007 şi garantat cu o ipotecă instituită asupra unui imobil al lui Houston din Londra.

https://www.hotnews.ro consemnază faptul că pe lista marilor fugari ai României se mai află: Aurel Gabriel Popoviciu, Mario Iorgulescu, Alexander Bogdan Adamescu, Alina Bica, Avraham Morgenstern, Cristian Rizea, Nela Ignatenko, Dragoș Săvulescu și Sebastian Ghiță. Doar în cazul a doi dintre ei procedurile de extrădare sunt în curs, conform informațiilor transmise HotNews.ro de către Ministerul Justiției.

Publicitate

28/06/2022 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: