CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

PREȘEDINTA R.MOLDOVA, MAIA SANDU, îl pune la punct pe ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, care a criticat interzicerea de către PARLAMENTUL DE LA CHIȘINĂU a difuzării emisiunilor de știri din RUSIA


Maia Sandu îi răspunde lui Lavrov în legătură cu interzicerea difuzării emisiunilor de știri din Rusia.

Așa-numita Lege privind combaterea dezinformării ține de decizia suverană a Parlamentului, a Președinției Republicii Moldova și a fost necesară pentru a combate dezinformarea, a fost răspunsul președintei Maia Sandu la criticile aduse de către ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

Reacția a fost oferită la solicitarea presei, care i-a cerut președintei să comenteze ultimele afirmații ale ministrului Lavrov, potrivit IPN și https://infoprut.ro.

„Facem acest lucru și vom face în continuare ca să asigurăm un spațiu informațional obiectiv pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze lucrurile pornind de la informație obiectivă și nu de la propagandă și surse false”, a subliniat Maia Sandu.

Parlamentul a aprobat în lectură finală, iar recent și președinta Maia Sandu a promulgat Legea securității informaționale.

Documentul interzice știrile și emisiunile analitice din țările care nu au ratificat Convenția privind Televiziunea Transfrontalieră, inclusiv Rusia.

Astfel, instituțiile media care dezinformează vor fi sancționate gradual, de la aplicarea amenzilor până la retragerea dreptului de a difuza publicitate.

Se interzic și programele care conțin dezinformare, propaganda agresiunii militare, conținut extremist, conținut cu caracter terorist sau care conțin informații false ce prezintă o amenințare pentru securitatea națională.

Recentministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că prin această lege autoritățile de la Chișinău încearcă să „anuleze tot ce este rusesc, așa cum face Ucraina”.

28/06/2022 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Oare cat mai beau multa vodka oficialitatile rusilor ?
  Ca se vede de la o posta ca le este creierul inecat in ea – mintea le este prea tulbure ! Ar trebui toti bagati la dezalcolizare, ca alcolizarea mintii este mai rea decat nazificarea !!!

  Apreciază

  Comentariu de Mihai Dumitrescu | 28/06/2022 | Răspunde

 2. Nu ammai dat niciun raspuns !!!

  Apreciază

  Comentariu de Mihai Dumitrescu | 28/06/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: