CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Să nu uităm niciodată cele 100 de milioane de victime ale barbariei comuniste !


Să nu uităm niciodată cele 100 de milioane de victime ale comunismului

Foto: Noiembrie 1989Protestatarii anticomuniști demolează zidul Berlinului

Să nu uităm niciodată cele 100 de milioane de victime ale comunismului !

Atunci când dușmanii tăi te condamnă, știi că faci ceea ce trebuie.

Pe 12 iunie 2007, când președintele George W. Bush a dedicat un memorial la Washington D.C. celor peste 100 de milioane de victime ale comunismului, atât comuniștii chinezi, cât și comuniștii ruși l-au atacat imediat.

Ambasada Chinei la Washington a criticat memorialul ca fiind drept o „încercare de a defăima China”. Ghennadi Ziuganov, liderul Partidului Comunist Rus, a numit memorialul a fi o „propagandă ieftină”, menită să distragă atenția lumii „de la adevăratele crime sângeroase ale imperialismului american”, relata publicația Daily Signal.

Desigur, nici comuniștii chinezi, nici liderul comunist rus nu au încercat să nege crimele sângeroase ale imperialismului comunist.

După ce a afirmat că „noi, cei vii, avem o obligație solemnă față de victime de a le recunoaște sacrificiul și de a le onora memoria”, președintele Bush a enumerat printre victimele comunismului:

Sunt ucrainenii nevinovați care au murit de foame în Marea Foamete a lui Stalin sau rușii uciși în epurarea lui Stalin; lituanienii, letonii și estonienii încărcați în camioanele de vite și deportați în lagărele morții Artice ale comunismului sovietic.

Victimele includ și chinezii uciși în Marele Salt Înainte și Revoluția Culturală; cambodgienii uciși pe câmpurile lui Pot Pot; est-germanii împușcați încercând să escaladeze Zidul Berlinului pentru a ajunge la libertate; polonezii masacrați în Pădurea Katyn și etiopienii măcelăriți în „Teroarea Roșie”; indienii Miskito uciși de dictatura Sandinistă a Nicaraguei; și cubanezii Balseros care au murit înecați fugind de tiranie”.

De la dedicarea memorialului în urmă cu 25 de ani, liderii din întreaga lume au vizitat monumentul pentru a depune o coroană și a se reculege, iar membrii unor grupuri etnice de pe fiecare continent au organizat mitinguri și ceremonii pentru frații lor căzuți.

În fiecare iunie, reprezentanții a peste 20 de ambasade străine și zeci de organizații anti-comuniste au participat la servicii de comemorare, luându-și din nou angajamentul cuvintelor de pe soclul memorialului: „Pentru libertatea și independența tuturor popoarelor și națiunilor captive”.

Fiecare iunie aduce lumea mai aproape de acea zi în care comunismul va fi aruncat în cenușa istoriei și libertatea va dăinui în cele cinci țări care încă mai gem sub dictatura comunistă – China, Coreea de Nord, Vietnam, Laos și Cuba.

Cum putem fi siguri că va veni ziua aceea? Ne amintim cuvintele liderului comunist est-german Erich Honecker, care în ianuarie 1989 s-a lăudat că Zidul Berlinului va dăinui pentru încă 100 de ani. Dar înainte de sfârșitul aceluiași an, Zidul Berlinului a căzut și Honecker a fost arestat.

În fiecare iunie, cei prezenți la ceremonia Memorialului Victimelor Comunismului se angajează ca niciodată să nu mai permită unei tiranii atât de barbare să înrobească popoarele.

Ei aud vocile celor căzuți strigând „Aduceți-vă aminte de noi” și promit că nu le vor uita niciodată, scrie publicația românilor din America, https://tribuna.us/sa-nu-uitam-niciodata-cele-100-de-milioane-de-victime-ale-comunismului.

ADDENDA

Monumentul Victimelor Comunismului este un monument care a fost inaugurat în orașul Washington care a fost ridicat pentru comemorarea celor peste 100 milioane de victime ale acestui regim criminal.

Foto: O replică a statuii zeiței Democrației care a fost ridicată de studenții chinezi de la Facultatea de Arte Frumoase din Beijing și ridicată , în ziua de în Piața Tiananmen din Beijing, în timpul demonstațiilor de protest din 1989.

Ea a fost distrusă la ordinul guvernanților comuniști în cursul represiunii.

Lucrările au început la 27 septembrie 2006, iar monumentul a fost inaugurat de președintele Statelor Unite George W. Bush pe 12 iunie 2007, la cea de a 20-a aniversare a discursului președintelui Ronald Reagan la Poarta Brandenburg, în care îi cerea lui Mihail Gorbaciov să dărâme zidul Berlinului.

La ceremonie au participat ambasaborii și personalul ambasadelor Poloniei, Republicii Cehe, Latviei, Letoniei, Estoniei și Republicii China (Taiwan).

Dintre absențele la ceremonie este de remarcat cea a Ministrului de Externe al României, Adrian Cioroianu, care la acea dată se afla la Washington. (Wikipedia.ro).

Publicitate

25/06/2022 - Posted by | ISTORIE | , , , , , ,

4 comentarii »

 1. daca nu era Partidul Comunist si Socialismul ati fi fost inca la tara sapand pamantul pentru mosieri. Iar cifrele prezentate sunt in mod artificial umflate. Urmariri cartile mele socialiste.

  Apreciază

  Comentariu de dr. Sergiu Fendrihan | 25/06/2022 | Răspunde

  • Vai, mi-au dat lacrimile !
   Dacă ai cunoaște puțin istoria poporului român, ai ști că în baza Legii din 1921 au fost expropriate în favoarea țăranilor peste6 milioane de hectare de pământ. Au primit pământ aproximativ 2 milioane de familii ţărăneşti.Reforma agrară a contribuit la extinderea și consolidarea proprietăților țărănești, de aseamenea a eliminat dependența țăranilor față de marii proprietari, s-au desființat și latifundiile, moșiile care dispuneau de mii de hectare teren agricol cultivabil.. Acest lucru se observa și în Anuarul statistic al României din 1935-1936.
   Să-ți mai spun că în 1864 în timpul lui Cuza fuseseră împroprietărite 515.422 de familii de ţărani, cu o suprafaţă totală de 1.892.927 hectare, la care se mai adăugau 228.328 hectare cu care au fost împroprietăriţi, tot în temeiul „Legii Rurale”, 48.342 de familii de însurăţei, ceea ce înseamnă în total 2.038.640 hectare.
   În 1945 din cele 1.468.946 hectare expropriate 1.109.568 de hectare au fost date în
   proprietatea individuală a ţăranilor, restul fiind păstrate la rezerva statului. A fost un act politic,n-a fost o
   reformă românească ci una comandată de la Moscova iar scopurile ei au fost
   politice şi nu economic. Rezultatul a fost reducerea producţiei agricole, nu a rezolvat
   problema suprapopulaţiei rurale, nu a lichidat vechile relaţii de producţie şi în plus a condus la fărâmiţarea loturilor ţărăneşti..
   Cea mai gravă consecinţă a acestei reforme a
   fost însă distrugerea marilor proprietăţi care erau cultivate intensiv. Imediat a urmat colectivizarea agriculturii cu forța.Sute de mii de țărani care au refuzat să intre în gospodăriile colective au fost arestați și trimiși in lagăre. Cîteva mii au fost asasinați de securitatea comunistă.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 26/06/2022 | Răspunde

 2. dar de victimele CAPITALISMULUI NU SPUNETI NIMICA, ANTICOMUNISTILOR DE SERVICIU

  Apreciază

  Comentariu de dr. Sergiu Fendrihan | 25/06/2022 | Răspunde

  • Pot să vorbesc despre victimele dictaturilor și am vorbit.Dictaturile înseamnă barbarie și cruzime inimaginabilă. Au existat și există regimuri dictatoriale în capitalism, dar TOATE regimurile comuniste sunt DICTATURI.
   Așadar, deschide ochii și nu te mai gudura pe lângă nemernicii marxiști, dar mai ales, nu uita că în numele utopiei comuniste omenirea a pierdut 100 de milioane de oameni care au fost masacrați în numele așa zisei lupte de clasă..Ca să nu mai vorbim de foametea dusă până la canibalism, deportări și lagăre de concentrare pentru zeci de milioane de oameni, îndoctrinarea forțată, deznaționalizarea,sărăcirea maselor, dislocările de populație, nimicirea artei si culturii etc.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 26/06/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: