CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DEZVALUIRI ÎN PRESA UCRAINEANĂ DESPRE MASIVELE LIVRĂRI DE ARME DIN ROMÂNIA


Foto: Președintele Ucrainei, Volodimir Zellensky și președintele Iohannis

Presa ucraineană relatează că România e a treia mare filieră internațională prin care armele livrate de occident, mai ales din SUA, ajung în Ucrainai, că a furnizat arme letale din rezervele sale și că i-ar putea livra lui Zelenski inclusiv întreaga flotă de MIG-uri 21 și 29, relatează Bogdan Tiberiu Iacob pe https://inpolitics.ro, preluat de Romanian Global News .


Multe țări oferă Ucrainei un ajutor considerabil, dar o mare parte din acesta rămâne în afara spațiului public sau se pierde într-o multitudine de știri. Una dintre țările al cărei ajutor important merită atenția noastră este România, care sprijină și ajută ucrainenii în toate felurile posibile încă din primele zile de război.

Este una dintre țările lider în transportul de mărfuri din SUA cu împrumut-închiriere către Ucraina și a treia țară de tranzit ca mărime pentru livrarea de arme și echipamente”, scrie publicația https://www.kyivpost.com/ukraine-politics/romanias-support-for-ukraine-deserves-greater-recognition.


”Încă din primele zile ale războiului, președintele Klaus Iohannis a asigurat Kievul de sprijinul deplin al României pentru integrarea Ucrainei în UE. În cadrul recentei întâlniri de la Kiev cu Volodymyr Zelensky, Iohannis l-a asigurat că România dorește ca Ucraina să devină candidată la UE în cel mai scurt timp posibil.

Mai mult, pentru a furniza Ucrainei arme letale din rezervele românești, Ministerul Apărării a inițiat amendamente la legislație care să permită furnizarea de arme nu numai țărilor NATO, ci și aliaților și partenerilor Alianței.

România deține câteva zeci de avioane de luptă MiG-21 și Lancer, plus 15 avioane de vânătoare MiG-29 pe care nu le folosește, dar le-ar putea preda Ucrainei.

Oficialii guvernamentali români promovează de asemenea în mod activ eforturile pentru livrarea către Ucraina a unor sisteme performante de rachete americane de mare mobilitate M142 (HIMARS), montate pe un cadru standard de camion, mai scrie presa ucraineană.

24/06/2022 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: