CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

MESAJUL TRANSMIS DE George Soros participanților la Forumul Econmic Mondial de la Davos: ”Este posibil ca invazia Ucrainei de către Rusia să fi marcat începutul unui al treilea război mondial”


Președintele rus Vladimir Putin trebuie învins „cât mai curând posibil”, dacă lumea dorește să păstreze civilizația. Este posibil ca invazia Ucrainei de către Rusia să fi marcat începutul „un al treilea război mondial”,

Acesta a fost mesajul-avertisment, pe care miliardarul și filantropul de origine maghiară George Soros l-a transmis marți participanților la Forumul Economic Mondial din 2022, de la Davos, Elveția.

„Chiar și atunci când luptele se opresc, așa cum trebuie în cele din urmă, situația nu va reveni niciodată” la locul în care era înainte, a avertizat Soros , în vârstă de 91 de ani.

„Alte probleme care privesc întreaga umanitate – lupta împotriva pandemiilor și a schimbărilor climatice, evitarea războiului nuclear, menținerea instituțiilor globale – au trebuit să treacă în spatele acestei lupte. De aceea spun că civilizația ar putea să nu supraviețuiască”.

Fostul administrator de fonduri speculative, care este președintele Soros Fund Management LLC și fondator al Open Society Foundations, este renumit pentru că și-a folosit averea pentru a ajuta la promovarea societăților deschise și la crearea democrațiilor incluzive cu guverne care sunt trase la răspundere.

Dar după evenimentele din 11 septembrie, a remarcat el, valul a început să se întoarcă împotriva societăților deschise. Drept urmare, „regimurile represive sunt acum în ascensiune, iar societățile deschise sunt sub asediu”, a spus el marți.

„Astăzi, China și Rusia reprezintă cea mai mare amenințare pentru societatea deschisă”.

Societățile deschise au guverne care sunt diametral opuse guvernelor din societățile închise, a remarcat Soros.

„[Într-o] societate deschisă, domnia statului este de a proteja libertatea individului. [Într-o] societate închisă, rolul individului este de a servi conducătorii statului”.

Economia globală se confruntă cu 'cel mai mare test' din al Doilea Război Mondial

Economia globală se confruntă cu „cel mai mare test” de la al Doilea Război Mondial

Vorbind despre Putin și liderul Chinei Xi Jinping, Soros a spus: „Ei guvernează prin intimidare și, în consecință, fac greșeli uluitoare”.El a indicat China și Rusia ca fiind cele mai mari amenințări la adresa societăților deschise, ajutate de dezvoltarea tehnologiilor digitale și în special a inteligenței artificiale. „În teorie, inteligența artificială ar trebui să fie neutră din punct de vedere politic – poate fi folosită în bine sau în rău. Dar, în practică, efectul a fost asimetric. Este deosebit de bun la crearea unor instrumente de control care ajută regimurile represive și pun în pericol societatea deschisă”, Soros. spus.Miliardarul a criticat, de asemenea, politica de blocare a Chinei „zero Covid”, spunând că a avut „consecințe dezastruoase, împingând economia chineză într-o cădere liberă din martie”, cu „rezultate negative” pentru economia globală.

Într-o notă înălțătoare, dar totuși sumbră, el a felicitat Ucraina pentru că luptă pentru valorile lumii occidentale.

„Cred că Ucraina de astăzi oferă un serviciu extraordinar Europei și lumii occidentale și societății deschise și supraviețuirii noastre, deoarece ei luptă lupta noastră” ,a spus Soros, adăugând că: „Au o șansă foarte bună de a câștiga… Trebuie să le oferim tot sprijinul pe care îl cer.”

Publicitate

07/06/2022 - Posted by | POLITICA | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: