CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

TEME de propagandă antiromânească menite să ne demoralizezeDe ani de zile suntem prizonieri în țara noastră aflată sub ocupație, invadată. Și fiind prizonieri, suntem biciuiți peste fețe, de ani de zile, cu cnuturi groaznice, pentru a nu îndrăzni să ne eliberăm:

„Sunteți proști, sunteți incapabili” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am și ajuns să credem că suntem proști și incapabili;

„sunteți leneși și hoți” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să credem că suntem leneși și hoți;

„învățământul vostru este vechi și este necesar să fie înlocuit” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să nu ne mai dorim Școala;

„sunteți niște ratați” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să credem că suntem niște ratați;

„țara voastră nu este atât de frumoasă” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să ne detestăm Țara;

„patriotismul și naționalismul sunt sentimente urâte și interzise” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să ne fie rușine să ne iubim și să ne apărăm Țara.

„credința voastră și Biserica sunt retrograde” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să nu mai purtăm cruciulițe la gât și să nu ne mai închinăm la icoane;

„sunteți și ați fost lași” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am ajuns să ne uităm istoria;

„în țara voastră vă este rău” ni s-a tot spus, până ne-au sfredelit creierele și am pornit în pribegie, să fim sclavi pe plantațiile de sparanghel și să îngrijim batrânii occidentali.

Invazia continuă, ocupația devine tot mai cruntă, noi, cu creierele goale – tot mai sclavi, tot mai fricoși, scrie Marian Ghițeanu în https://gandeste.org. ro

27/05/2022 - Posted by | analize | , , , , ,

8 comentarii »

 1. N-a spus explicit nimeni așa. Însă prin comparație cu alte țări occidentale avem destule rămâneri în urmă. Cauze?
  Corupție, delăsare, promovare în posturi importante persoane care nu aveau tangență cu domeniul sau chiar mai rău de atât.
  Nu mai spun de relații clientelare. Toate acestea se răsfrâng asupra cetățeanului obișnuit care trebuie să găsească soluții pentru un confort minim și alege să plece spre un orizont mai bun.
  El nu poate lupta pentru că nu există practic o opinie publică capabilă să sancționeze abuzurile. Și cu cine să facă echipă, cu Ioan Aurel Pop care învinovățește populația pentru alegeri neacademice, fără să se implice activ niciunde? Cred că mulți cetățeni s-au săturat de vorbe goale și trec la inițiative pe cont propriu în alte medii decât cele românești.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostreiceanu | 27/05/2022 | Răspunde

  • Ce nu a spus nimeni așa ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 27/05/2022 | Răspunde

   • Nimeni nu a spus așa~”Sunteți proști, sunteți incapabili” Citatul vă aparține. Pot să vă spun că patriotismul capaătă rang de valoare deosebită atunci când sunt preocupări concrete pentru bunăstarea cetățeanului, când acesta ajunge la concluzii proprii că patriotismul lui se regăsește în contextul general al politicii și societății românești. De ce cereți în avans fără nici o investiție concretă în bunăstarea și siguranța cetățeanului? Cum să trăiască să fie mândru de munca lui în țară să cumpere produse românești din magazine, când el se îmbracă de la second-hand și mănâncă ce este la reducere prin market-uri? Analiza aceasta de ce nu o faceți? Sau nu circulați pe stradă cu cetățenii obișnuiți? Mai bine alege să măture pe stradă sau să facă servicii de menajerie în străinătate pentru că de acolo vin venituri mult mai bune, iar din anii de muncă prestați acolo poate ieși cu o pensie mult peste ce oferă România unui intelectual.
    Prelucrați datele acestea și vedeți ce vă iese în final. Spor la analizat.

    Apreciază

    Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostreiceanu | 30/05/2022

   • Nu eu am spus ”Sunteți proști, sunteți incapabili”… D-ta chiar nu ai auzit în gura multor români cuvinte proaste legate de România și poporul nostru?
    Eu am auzit adesea nerozii din astea și ori de câte ori un român de-al meu mănâncă rahat de genul ”românii sunt hoți”, ”românii sunt puturoși”, ”românii sunt proștii Europei”, eu îi întreb calm cine sunt românii ăia puturoși, hoți si proști? Cumva vorbește de tac-su, măsa, nevastă-sa, rudele apropiate sau prietenii lui ?
    Se cred ei deșteptii pământului si restul românilor le sunt inferiori ?
    Pune întrebările astea oricărui imbecil care își scuipă rădăcinile și ai să-l vezi cum dă în bâlbâială!

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2022

   • Nu pare nimănui curios faptul că milioane de români muncesc în Occident?
    Pai dacă românii ar fi prosti, leneși si nepricepuți,așa cum mănâncă borș propaganda antiromânească, ce patron i-ar ține pe leafă fără să facă nimic sau să facă puțin și prost??

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 30/05/2022

   • De auzit am auzit multe de felul acesta. Dar nu ceva oficial și cu rezonanță și în occident. Aceste cuvinte vin de la periferie unde colcăie manele din cele mai deochiate, sunt movile de semințe, înjurături în serie lugă, țipete pe post de salut.Oamenii aceștia nu ajută, trăiesc de pe o zi pe alta și sunt dispuși oricând să fure și să mintă cu jurăminte.
    Este un fragment din societatea noastră care nu este ghidat de valori și în nici un caz de muncă, Clienți la ajutor social și un balast electoral, din păcate mult valorizat de politicieni fără scrupule.
    Sunt cei care trec granița spre oriunde fără un scop precis, de obicei se ”orientează” la fața locului făcând greutăți reale celor care muncesc în occident.
    Este supărător, dar nu ei sunt formatorii de opinie, sunt alții care nu fac nimic, fac doar rezumate la ceea ce s-a întâmplat deja, fără proiecții reale la ce se poate face. Și acest mod de critică fără fond este supărător
    Eu spuneam de înțelegerea patriotismului încercînd să redăm demnitatea populației prin crearea de locuri de miuncă în țară, salarii și pensii decente la care să se adauge programe culturale și politice care să dezvolte patriotismul. La așa ceva mă refeream eu ca să ne înscriem ca țară pe drumul cel bun.

    Apreciază

    Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostreiceanu | 31/05/2022

   • Atenție, în articol se vorbește despre temele de propagandă antiromânească.Guvernele si in general liderii țărilor care critică România acordă o mare importanță propagandei, pentru că aceasta nu presupune tragerea la răspundere a oficialităților din țările adversare nouă.
    Când o propagandă toxică se prelungește pe zeci de ani, încet încet ajunge să aibă efecte nu doar în exterior ci și asupra românilor înșiși.
    Acum e la modă să fim făcuți ”țigani”. Am fost uimit să aud în timpul unui meci de fotbal România-Bulgaria cum galeria bulgară striga sacadat ”Țiganii, ȚIGANII”!
    Rușii ne făceau țigani incă din timpul războiului mondial și acum îi poți auzi si pe unguri punând aceeași placă.
    Și publicul român din R.Moldova este bombardat obsesiv cu astfel de mesaje propagandistice imbecile.

    Ce e de făcut? Foarte simplu, să aloce și statul român o sumă cel puțin egală cu cea cheltuită de adversarii noștri pentru o contrpropagandă susținută în favoarea României și a poporului român.
    De asemenea, astfel de practici dispar de la sine atunci când țara țintă a propagandei ostile se dezvoltă. Dacă ptivim în trecutul apropiat,vom vedea că imediat după războiul mondial mase de milioane de italieni au invadat Europa la muncă., in special Germania, Elveția, Țările Nordice. Nemții cel puțin nu-i scoteau pe italieni din…țigani ! Mai auzi pe cineva să mai mănânce rahat de italieni? De ce, pentru că italienii au intrat clubul primelor 10 cele mai dezvoltate națiuni ale lumii!

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 31/05/2022

 2. cam asa suntem tratati

  Apreciază

  Comentariu de dr. Sergiu Fendrihan | 27/05/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: