CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

SCURTĂ ISTORIE A Partidului Comunist al Uniunii Sovietice


Scurtă istorie a Partidului Comunist al Uniunii Sovietice. Dușmani, trădători, dăunători și agenți ai burgheziei

Îndată ce a murit Lenin (1924), s-a dovedit că a doua persoană din conducerea partidului bolșevic, tovarășul Troțki era un trădător.

Tovarășii Kamenev, Zinoviev, Buharin și Stalin l-au răsturnat pe Troțki și l-au expulzat din URSS în 1927. Dar în câțiva ani s-a dovedit că Zinoviev, Kamenev și Buharin sunt și ei dușmani și trădători. Atunci curajosul tovarăș Iagoda i-a arestat (1936).

Puțin mai târziu, Iagoda a fost arestat ca agent al dușmanilor de către Ejov (1937).

În câțiva ani s-a dovedit că nici Ejov nu era un tovarăș, ci un trădător și agent al inamicului comun. Și Beria l-a arestat pe Ejov (1938).

După moartea lui Stalin (1953), toată lumea și-a dat seama că și Beria era un trădător, așa că mareșalul erou  Jukov l-a arestat pe Beria (1953).

Dar Hrușciov a aflat curând că și  Jukov era un dușman și un conspirator și l-a trimis pe Jukov în Urali.

Puțin mai târziu s-a dezvăluit că Stalin era și el un dușman și un trădător al cauzei comunismului (1956) și cu el, cea mai mare parte a biroului politic al Partidului Comunist bolșevic al Uniunii Sovietice.

Apoi Stalin a fost scos din mausoleu, iar atunci când majoritatea membrilor Politburo și secretarul Comitetului Central , Shepilov, au încercat să-l înlăture pe Hrușciov, au fost înlăturați de grupările cinstite din Partid (1957)

Au trecut câțiva ani și s-a dovedit că Hrușciov era voluntarist, trădător, aventurier și dușman asrfel încât Brejnev l-a trimis la pensie (1964).

După moartea lui Brejnev, s-a dovedit că și el a dăunat cauzei comunismului și a provocat stagnarea dezvoltării URSS (1964-82).

Apoi au mai fost între 1982-85, doi pe care nimeni nici măcar nu a reușit să și-i amintească ( Andropov și Cenomîrdin ).

După ei a venit la putere un Gorbaciov tânăr și energic. S-a dovedit că tot partidul era un partid de dăunători și dușmani, dar că el va rezolva totul.

Aici s-a destrămat URSS (1991). Și Gorbaciov s-a dovedit a fi un dușman și un trădător.

Ați citit cursul scurt al istoriei Partidului Comunist al Uniunii Sovietice, prezentat de jurnalista  Ioana Crețu în publicația https://timpul.md de la Chișinău

Publicitate

25/05/2022 - Posted by | ISTORIE | , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Ah! Sovieticii astia…..

    Apreciază

    Comentariu de vmariciuc | 26/05/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: