CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Cum a reacționat sluga rusească Igor Dodon după reținerea sa în arest sub acuzația de înaltă trădare și corupție.


„Astăzi-împărat, mâine-rahat.”

Fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore,aseara, după aproape 11 ore de perchezitii, a confirmat procurorul general interimar, Dumitru Robu, în urma unor percheziții la locuinţa fostului preşedinte şi la sediul unei asociaţii conduse de acesta, într-un dosar de trădare şi îmbogăţire ilicită, cunoscut sub denumirea „Dosarul Sacoşa”. Acest dosar a fost deschis după apariţia unor imagini în care fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc i-a dat lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani destinaţi achitării salariilor angajaţilor Partidului Socialiştilor. Fostul președinte a fost scos din locuinta sa inconjurat de procurorii anticoruptie, ofiterii CNA si SIS.

In fata casei fostului presedinte s-au adunat mai multi sustinatori ai PSRM, dar si activisti. Cele doua tabere s-au imbrâncit, iar carabinierii au format un cordon intre ele. Cateva persoane au adus flori si sampanie, relatează https://protv.md.

Potrivit procurorului responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul PG, Mariana Cherpec, perchezitii au avut loc inclusiv la alte adrese, imobile deţinute prin persoane interpuse, „în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.1812 ( acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală), art.337( trădare de Patrie) şi art.3302 (îmbogăţire ilicită)”, relatează sursa citată.

Igor Dodon sustine ca nu e prima data cand este ținta unei justitii regizate, iar guvernarea a procedat asa cum proceda si regimul lui Plahotniuc.

„In ultimii ani au fost multe atacuri si am trecut prin diferite campanii de calomniere si de acuzatii nefondate. Totusi, niciodata nu s-a procedat intr-un mod atat de vadit denigrator ca azi, cand anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur si simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reactii negative la public. Imi pare rau ca s-a procedat in asa mod. Pana si in politica trebuie sa existe omenie si e grav daca aceasta omenie a fost sacrificata de dragul unor rafuieli personale cu un lider al opozitiei,” a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

„In aceste conditii, aflata in impas, guvernarea a procedat asa cum proceda regimul lui Plahotniuc – a identificat principala forta a opozitiei, principalul lider cu credibilitate politica si au lovit cu toata forta, prin abuz al justitiei, prin hartuire, prin plasare in arest si prin denigrare mediatica. Guvernarea il inlatura pe cel de care se teme.

Eu aici voi rezista. Voi, stimati colegi, rezistati acolo unde sunteti, la libertate, si demonstrati ca sunteti cea mai importanta forta politica din interiorul tarii. Demonstrati ca sunteti forta care nu va ceda neutralitatea, suveranitatea tarii nimanui si ca sunteti atenti la vocea poporului,” a mai scris fostul presedinte.

25/05/2022 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , ,

2 comentarii »

  1. Din motive strict politice nu putea fi arestat. Dar arestarea sa este bine venită pentru un climat sănătos în Republica Moldova. Cine știe poate îi revendică rușii ca fiind cetățeanul lor…

    Apreciază

    Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostreiceanu | 25/05/2022 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.