Reprezentanții a peste 40 de națiuni s-au întâlnit la Ramstein, în Germania, pentru a-și afirma sprijinul față de Ucraina. Rusia a devenit țintă a NATO

Oficiali din 40 de țări s-au întâlnit pentru a discuta despre situația din Ucraina
Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a condus marți o întâlnire la care au participat reprezentanții a peste 40 de națiuni, la Ramstein, în Germania, pentru a discuta creșterea ofertei de arme către Ucraina, în speranța de a învinge Rusia, scrie Ion Coja.ro.
Agenda războiului sa schimbat, de la apărarea Ucrainei la înfrângerea Rusiei.
Printre tările care au participat la întâlnire s-au numărat Japonia, Australia, Coreea de Sud și diferite țări europene nemembre ale NATO. Se spune că întâlnirea va avea loc lunar pentru a analiza nevoile Ucrainei și progresul în războiul împotriva Rusiei.
Există multe motive pentru care această întâlnire este semnificativă pentru relațiile internaționale.
Multe națiuni puternice s-au adunat pentru a sprijini Ucraina, ceea ce arăta că cea mai mare parte a lumii este solidară cu ea.
Organizațiile orientate spre sarcini ale națiunilor invitate sunt adesea mai eficiente în tratarea problemelor de securitate atunci când sunt constrânse de timp.
Un alt lucru de remarcat, fie ca Rusiei îi place sau nu, Ucraina este acum parte a NATO.
Aprovizionarea crescută cu muniții și arme NATO, includerea în luarea deciziilor și statutul aproape egal acordat Ucrainei, toate indică integrarea sa în NATO.
Un post ucrainean care a relatat despre întâlnire a raportat cât de nerăbdătoare este Ucraina să obțină echipamente la nivelul standardelor NATO.
Atunci când echipamentul livrat Ucrainei va fi similar cu standardele NATO, acesta va asigura integrarea forțelor armate NATO și a armatei ucrainene.
Se presupune că în câteva săptămâni tehnica de luptă din Ucraina va trece de la vechile tancuri NATO, la echipamente moderne conforme standardelor NATO.
Mulți cred că invazia Ucrainei se va întoarce în cele din urmă împotriva Rusiei și nu numai că rușii vor fi înfrânți, dar cele mai mari temeri ale lor se vor concretiza atunci când Ucraina va deveni stat NATO.
Aderarea Ucrainei ar putea convinge și Suedia și Finlanda să se alăture Alianței Nord Atlantice
În cazul relatat al treilea război mondial a început oficial, nedeclanșat de Rusia. Rusia este absolvită de această vină și chiar de intenția de a folosi arme nucleare tactice. Este o grosolănie ce se întâmplă în cadrul NATO și reacția va fi pe măsură. Cine va pierde? Încă e destul de devreme pentru un răspuns. Să ne punem totuși întrebarea ce se întâmplă cu România, pentru că pentru că pe acest teritoriu se vor tranzita arme și România va deveni o țintă pentru Rusia și nu vom putea acuza Rusia de agresiune când va ploua cu rachete pe teritoriul nostru
ApreciazăApreciază
Cine spui d-ta că a absolvit Rusia de vina declanșării războiului și de amenințările repetate cu arma nucleară? Ce e de acuzat în poziția adoptată de NATO?
D-ta nu ai aflat încă de prevederile Cartei ONU care dă dreptul statelor să ajute, inclusiv cu armament, țările victimă ale unei agresiuni ale altei țări. Faptul că România permite tranzitul de ajutoare umanitare și armament către Ucraina nu dă dreptul Rusiei să atace țara noastră su țările care trimit aceste arme.
ApreciazăApreciază
Carta ONU din 1945 a creat o nouă ordine juridică mondială în care forța nu mai are legitimitate și în care statele pot acorda asistență militară unui stat atacat pe nedrept, astfel încât acesta să se poată apăra.
Asta înseamnă că statelor li se permite să furnizeze armament sau alt tip de sprijin rezistenței ucrainene. Făcând acest lucru, nu încalcă nicio obligație juridică de neutralitate. Statele ar deveni părți la conflictul armat internațional dintre Rusia și Ucraina dacă și numai dacă ar recurge la forță armată împotriva Rusiei.
Acordarea de asistență militară Ucrainei de către statele membre sau nu ale NATO contribuie la apărarea ordinii juridice internaționale, permițând Ucrainei să se apere împotriva unui război de agresiune.
D-ta ai rămas din câte se vede influențat de propaganda rusească. Mergând pe logica matale, Belarusul are dreeptul să ajute Rusia in războiul dus împotriva Ucrainei, dar Polonia sau românia, nu…
De când are dreptul un tâlhar care încearcă să-ți fure ceasul si paltonul să-i amenințe pe cetățenii care iți iau apărarea?
ApreciazăApreciază
Apreciez răspunsul primit. Rusia nu are dreptul să atace Ucraina. Sancțiunile economice ar trebui să-și facă simțite efectele, alaturi de chemarea în judecată la tribunalul international.
Nu vad insa cum o asemenea coaliție de state girate de NATO și care livrează armament,dar recomanda și lovirea de ținte de pe teritoriul Rusiei poate fi socotită ca stare neutra. Eu cred că Rusia trebuie adusă în granițele consfințite de O N U și cu plata de daune Ucrainei și cam atât.
ApreciazăApreciază
Alianța nu recomandă lovirea de ținte în Rusia, și rămâne un mister de unde îți iei d-ta informațiile astea. Pur și simplu, Ucraina, stat atacat de Rusia, răspunde atacurilor, contraatacând.
Așa se face că au fost aruncate în aer sau incendiate obiective militare rusesti,ca depozite de muniții si carburanți, nave militare,centre de comandă etc.
Adică Rusia are dreptul să atace si Ucraina nu?
Am lămurit că în conformitate cu legile internaționale Țările UE si NATO pot livra armament Ucrainei pentr a-i da posibilitatea sa se apere, fara a putea fi socotite țări beligerante, atata vreme cat ele nu ataca efectiv RUSIA.
Că nu știu ce politician englez sau olandez sau francez a zis ceva despre Rusia, asta nu e atac armat.
Rușii au mancat rahat până nu au mai putut despre americani si invazia lor din Irak, au instruit trupele lui Saddam Hussein si le-au livrat masiv arme, dar nu au intervenit efectiv cu armata în Irak, si deci nu au putut fi catalogați drept beligeranți în acel război.
În plus, ar trebui să te informezi si să afli că în urma convenției semnate de Rusia, SUA si URSS în 1994 la Budapesta, SUA, Rusia si Anglia au garantat Ucrainei integritatea teritorială, dacă renunță la armele nucleare rămase pe teritoriul său după declararea independenței față de URSS.Ucraina s-a conformat,iar Statele Unite si Anglia si-au respectat angajamentele luate. Rusii-nu !
Așa se face că SUA, Anglia, aliații lor și țări din lumea întreagă ajuta Ucraina să reziste invaziei ruse…
Nu te bucură?
ApreciazăApreciază