CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Reputatul matematician român Florian Colceag: Pot demonstra că Dumnezeu există și acționeazăReporter (suntsanatos.ro): Sunteţi un om credincios, domnule Colceag?

Florian Colceag: Sunt matematician. Pentru mine Dumnezeu nu este o formulă culturală, Dumnezeu e spaţiul infinit, inteligent şi sensibil, care chiar există. Eu pot demonstra acest lucru prin matematicile mele.

R.: Recent doi matematicieni germani au demonstrat acelaşi lucru, că Dumnezeu există.

F. C.: N-am citit ce au făcut colegii mei germani, dar prin matematicile pe care le-am lucrat am descoperit la rândul meu legi universale ce au fost făcute de DUMNEZEU care arata că universul în totalitatea sa este capabil să îşi optimizeze deciziile în mod înțelept şi că în fiecare clipă decide. Că este mult mai complex și în mod înțelept structurat decât ce se cunoştea înainte ca ceea ce am putea numi măsurabilitate.

Eu nici măcar nu îmi pun problema credinţei, eu îmi pun problema cunoaşterii lui DUMNEZEU prin simțirea Sa directă. Sunt deja în situaţia de a avea o fereastră larg deschisă directă, prin care înţeleg și simt din plin că DUMNEZEU chiar există. Dumnezeu există şi în permanență acţionează.

R.: Credeţi că suntem toţi parte a unui mecanism, mici rotiţe într-o maşinărie universală care se învârte la nesfârşit?

F. C.: Sunt convins, doar că nu suntem nişte rotiţe, suntem modelul mecanic însuşi. Dacă vreţi, suntem nişte celule într-un organism mai mare. E mai degrabă un modul fractal de tip biologic. Oamenii aparţin omenirii, omenirea aparţine unui ecosistem şi aşa mai departe. Aici fiecare are responsabilităţi de nişă, proprii.

După ce a început să se studieze cu atenţie alcătuirea ecosistemelor şi s-a ajuns la înţelegerea faptului că planeta este vie şi că, de fapt, metabolismul planetar există şi tot ce se întâmplă cu substanţele pe planetă face parte din metabolismul planetar, a început să se reconfigureze şi modul de gândire al oamenilor.

Am devenit din ce în ce mai conştienţi că facem parte dintr-un sistem extrem de complex şi că avem responsabilităţi faţă de acest sistem. Din nefericire acest lucru s-a întâmplat recent. Nu e nici un secol de când a început să se configureze această imagine.

21/04/2022 - Posted by | CREDINTA | , , , , ,

3 comentarii »

 1. A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciază

  Comentariu de Ioan M. | 21/04/2022 | Răspunde

 2. Mă așteptam la altceva, chiar la o demonstrație. Mă gândeam la rostirea ” Să fie…” la modelul matematic al cuvântului și forța lui proiectată asupra materiei. Transformarea care are loc prin pornirea timpului planetar pentru Terra. Cred că e vorba și de matematică, dar mai ales de filosofia care stă în spatele matematicii și care proiectează acele axiome asemănătoare credinței de neschimbat în Dumenezeul care poate porni sau închide un proces.
  Mă interesează o asemenea dezbatere la modul serios, mă interesează acele puncte de confluență între activitatea obisnuită și intervenția lui Dumnezeu prin care se relevă omenirii existența și omnisciența unui Creator

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 26/04/2022 | Răspunde

  • Există numeroase cercetări in această problemă fundamentală. Nu vă împiedica nimeni sa le căutați…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 26/04/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: