CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

DUPĂ ATACUL CRIMINAL AL RUSIEI asupra gării Kramatorsk din Ucraina,Vasile Bănescu vorbește despre”un gigantic rânjet al diavolului”


Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române, Vasile Bănescu (foto), a criticat dur atacul de la Kramatorsk, în Ucraina, unde Armata Rusiei a lansat o racheta inscripționată cu mesajul în limba rusă „за детей”(”pentru copii”).

Rușii spun că și aici, ca și la Bucea, a fost vorba de o înscenare.

Vasile Bănescu a avut critici extrem de dure la adresa agresorilor ruși:

A lansa o rachetă, „binecuvântată”, cu scopul de a omorî oameni care fug disperați din calea războiului și a morții, o rachetă pe care scria „за детей”/ „pentru copii”, iată culmea întunecată a cinismului, a abjecției și a crimei sinistre. Un gigantic rânjet al diavolului, transmite Vasile Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a reacţionat dur după atacul din Kara Kramatorsk din Ucraina, unde zeci de persoane au murit după un atac cu rachete al armatei Ruse, scrie publicația Alba24.ro

Foto: Kramatorsk, Ucraina, 8 aprilie, 2022

A lansa o rachetă, „binecuvântată”, cu scopul de a omorî oameni care fug disperați din calea războiului și a morții, o rachetă pe care scria „за детей”/ „pentru copii”, iată culmea întunecată a cinismului diabolic, a abjecției și a crimei sinistre.

Dincolo de care rămâne un imens țipăt mut și un gigantic rânjet al diavolului”, a scris Vasile Bănescu pe Instagram, citat de DC News.

Postarea acestuia se referă la un atac cu rachete care a ucis cel puțin 52 de persoane într-o gară plină de femei, copii și bătrâni care fugeau de amenințarea unei ofensive rusești în estul țării.

Două rachete au lovit vineri gara din Kramatorsk, zeci de oameni fiind uciși. În gară, mii de civili așteptau un tren pentru a scăpa din zona aflată sub amenințarea iminentă a unei ofensive rusești.Postarea acestuia se referă la un atac cu rachete care a ucis cel puțin 52 de persoane într-o gară plină de femei, copii și bătrâni care fugeau de amenințarea unei ofensive rusești în estul țării.

Mii de civili așteptau un tren pentru a scăpa din zona aflată sub amenințarea iminentă a unei ofensive rusești.

În martie, Bănescu îl critica dur pe patriarhul Kiril, al Rusiei

Foto: Putin și sluga lui, patriarhul Kiril al Rusiei

„Datoria lucidității ne obligă să discernem inclusiv între un autentic și demn Întâistătător al Bisericii lui Hristos și un opulent patriarh demisionar din punct de vedere moral și creștin prin complicitatea sa cinică cu politicul asasin și prin asocierea la cele mai hidoase lucruri pe care omul antihristic este capabil să le comită cu atrocitate:

Războiul cumplit și nejustificat împotriva altora, bulversarea vieții unui popor liber, îngrozirea, torturarea în varii feluri și uciderea în masă a unor oameni pe care Hristos ne-a poruncit blând să-i iubim ca pe noi înșine, nu să-i strivim sub cizma grea și invadatoare a morții.

Chiar când diavolul ne truchează în față realitatea, avem mereu datoria de a discerne și de a mărturisi adevărul,” este mesajul transmis de Vasile Bănescu.

10/04/2022 - Posted by | CREDINTA, PRESA ROMANEASCA | , , , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Bombe cu dedicație. De unde știau rușii că acolo , în gara, sunt copii ? Se pare că erau foarte bine informați. Terminaseră cu ucrainienii și s-au apucat de omorât copii. Rușii nu sunt ușă de biserică dar nu este stilul lor. Aici miroase a operațiune sub steag fals……..știm noi al cui stil de luptă este .

  Apreciază

  Comentariu de Cătălin | 11/04/2022 | Răspunde

  • Chiar te miră că într-o gară plină cu oameni care se înghesuiau să se refugieze din fața invadatorilor ruși se aflau copii? D-ta te-ai uitat câți copii însoțiți de mamele lor se refugiază în Romania?
   Când adevărul este unul singur, de ce încerci să-l deformezi în numele unor false presupuneri?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 11/04/2022 | Răspunde

   • Adevărul este unul singur? Care adevăr? Când trăiești în minciună adevarul e otravă. Nu mă miră atitudinea dumneavoastră. V-ați întrebat vreodată, chiar și pentru o secundă, cine are de câștigat în urma unui astfel de masacru?

    Apreciază

    Comentariu de Cătălin | 11/04/2022

   • Filozofezi fără sens…
    Cine are de câștigat este Rusia, care urmărește să refacă fosta Urss.
    Uiți că primii pași în această direcție au fost făcuți de acest imperiu după căderea URSS în R/Moldova (Transnistria),Georgia (Osetia de sud și Abhazia),Crimeea, Donețk, Lugansk și acum războiul asupra întregii Ucraine.
    Trebuia acționat mai demult pentru blocarea poftelor acestui agresor colonialist care toată istoria lui nu a făcut altceva decât să-și atace vecinii, să răpească teritorii sau să anexeze țări întregi, să tâlhărească popoare sau să le nimicească pur și simplu.
    Dacă ai cunoaște istoria poporului nostru, ai ști că teritoriile românești au fost invadate de nu mai puțin de 12 ori de hoardele rusești și că în 1940, nu mai puțin de un sfert din suprafața României a fost
    anexată la imperiul moscălesc.
    Dacă Hitler și aliatul lui Stalin ar fi fost opriți în 1939,al doilea război mondial nu s-ar mai fi produs și nu am mai fi vorbit acum de zecile de milioane de morți care i-au urmat.
    Învață istorie, pentru că a cunoaște trecutul ajută întodeauna la înțelegerea a ce se întâmplă în prezent…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 12/04/2022

 2. Observ cu amar că nu mai faceți diferența între omul de rând și conducerea rusă. Sunteți interesat de ceea ce se întâmplă cu adevărat în lune sau adevarul pe care îl dețineți este suficient . Adevărat, dacă aș fi cunoscut destul despre trecut nu v-aș fi citit articolele atâția ani. Totuși nu sunteți singura sursă de informații. Așa am ajuns să cunosc realitatea complicată a trecutului care nu ține numai de istorie ci și de religie . Religia predomină cunoașterea în general și în particular în toate aspectele vieții noastre mai mult decât vă puteți imagina. Fără ură și fără părtinire.

  Apreciază

  Comentariu de Cătălin | 12/04/2022 | Răspunde

  • ”Omul de rând” despre care vorbești d-ta a fost educat în Rusia timp de secole în spirit imperial, fiind convins că are dreptul său indiscutabil să tâlhărească și să cotropească alte popoare,în numele măreției ”maicii Rusia”, al panslavismului, ortodoxiei și al misiunii istorice a celei de-a treia Rome care li se spune ca ar fi Moscova.
   Poate ne luminezi și pe noi ce rol are religia în ca factor generator și justificator al barbariilor incalificabile făcute de ruși în țări cu popoare ortodoxe ca și ei, cum sunt Ucraina sau România..

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 13/04/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: