CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Cine sunt soldații ruși din spatele genocidului de la Bucea. S-a aflat numele și adresa măcelarului care a organizat masacrul


„Am reușit să găsim adresa călăului rus”! Cine sunt soldații ruși din spatele masacrului de la Bucea: „O brigadă de artilerie din estul Siberiei”.

Potrivit serviciilor de informaţii militare ucrainene, responsabilă pentru masacrul care a avut loc în Bucea ar fi unitatea 51460, a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse și locotenent-colonelul rus Omurekov Azatbek Asanbekovich.

Serviciile de informaţii militare ucrainene au difuzat luni datele personale ale circa 1.600 de soldaţi ruşi care au acţionat în localitatea Bucea din apropiere de Kiev, cu nume, prenume, data naşterii şi gradul militar. 

Lista corespunde soldaţilor din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a sute civili în oraşul Bucea.

Imagini filmate după retragerea trupelor ruse arată civili morţi pe străzi, unii dintre ei cu mâinile legate sau îngropaţi în gropi comune, potrivit EFE, citată de Agerpres. 

Brigada a sosit în Ucraina din satul Kniaze-Volkonskoie, regiunea Habarovsk, de la granița Rusiei cu China și Coreea de Nord.

Unitatea 51460 a fost staționată în Bucea, o confirmă și activiștii de la proiectul InformNapalm, care au publicat și ei datele personale ale comandantului și ale ”soldaților săi asasini și violatori”. În imaginile postate online, câțiva soldați ai batalionului flutură un steag al republicii Sacha – sau Yakutia – care se află în estul Siberiei.

„Am reușit să găsim și adresa de domiciliu a călăului rus”, au scris activiștii InformNapalm, dezvăluind adresa acestuia de email – din care s-a dedus că Omurbekov are 40 de ani – și numărul său de telefon. 

Informațiile par să provină de pe o listă (parțială) cu numele și datele personale a 120.000 de militari ruși dislocați în Ucraina publicată pe 1 martie de ziarul ucrainean Pravda. 

În zonă, au mai fost staționați soldați din Brigada a 5-a a Districtului Militar de Est, ai Regimentului 331, Divizia 98 Aeropurtată. Informațiile au fost publicate pe Twitter și de un consilier al președintelui ucrainean, Arestovici.

„Nu este o operațiune militară specială.Acesta este genocid”, a spus de la Bucha Vladimir Kliciko, fost boxer și fratele primarului Kievului, Vitali.

Un raport al Human Rights Watch confirmă aparente crime de război în zonele controlate de ruși, în regiunile Cernihiv, Harkov și Kiev: violuri, execuții rapide, în masă, violențe, amenințări la adresa civililor, episoade documentate între 27 februarie și 14 martie, potrivit Corriere della Sera

Foto: O groapă comună identificată prin satelit la Bucea

Dacă în trecut era greu să reconstruiești la cald dinamica unei crime de război, în acest conflict „ceața” care învăluie în mod normal luptele s-a limpezit: totul este public, vizibil prin imagini din satelit, rețele de socializare, date open source și strângere de informații.

Unele dintre ele pot fi însă înșelătoare și trebuie analizate și verificate cu prudență: rolul lui Omurbekov și al oamenilor săi care au venit din Orientul Îndepărtat ca să lupte în Ucraina trebuie confirmat. Rămâne însă surprinzător cum a fost dezvăluită în câteva ore unitatea rusă care opera la Bucha înainte de retragerea din 30 martie, scrie Corriere della Sera. 

Ucraina a deschis o investigaţie şi împreună cu statele occidentale acuză Rusia de posibile crime de război, în timp ce Moscova afirmă că este o ”înscenare” şi o ”provocare din partea Ucrainei” şi neagă că ar fi ucis civili.

Potrivit Rusiei, trupele sale au părăsit complet oraşul Bucea pe 30 martie, în ziua următoare primarul acestuia a confirmat că în oraş nu mai erau soldaţi ruşi, fără ca el să spună ceva despre civili ucişi, iar „dovezile crimelor” au apărut abia în a patra zi după retragerea trupelor ruse, când angajaţii Serviciului de Securitate al Ucrainei au ajuns în oraş.

Conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, specialiştii Ministerului rus al Apărării ”au găsit dovezi ale falsificării imaginilor şi alte falsuri” în secvenţele video publicate. Comitetul rus de investigaţie a anunţat luni deschiderea unei anchete asupra răspândirii de informaţii false cu privire la crimele de la Bucea. 

#Україна #БучанськаРізанина
🔥 Користуйтеся та пам’ятайте, нас цікавлять саме особи, причетні до воєнних злочинів. Сама по собі база – це лише інструмент, щоб звузити пошук. https://t.co/D1sKf7V4Sc pic.twitter.com/XB6OWPy46g

— InformNapalm (@InformNapalm) April 3, 2022

Ieri,după apariţia imaginilor şocante cu cadavre ale civililor în oraşul Bucea în urma retragerii forţelor ruse din zonă, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat într-un comunicat, după convorbirea telefonică avută cu preşedintele ucrainean, că a înfiinţat o echipă comună de anchetă cu Ucraina, pentru a investiga crimele de război şi crimele împotriva umanităţii.

Publicitate

05/04/2022 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Cum semnala jurnalistul Ion Cristoiu, îndată după difuzarea TARDIVĂ a filmării despre Bucea (Bucha), incongruențele sunt grosolane, numeroase. Militarii ruși părăsiseră zona în 30 martie, iar timp de peste două zile, NIMENI nu văzuse cadavre pe stadă, pe marginea drumului? Fiindcă – în interviul pe care l-a dat primarul din sat, în 1 aprilie – primarul era bucuros de plecarea rușilor și n-a suflat nicio vorbă despre vreun masacru, despre săteni asasinați și părăsiți pe drum, atât în sat, cât și în apropiere? Filmul așa-zisului masacru a fost regizat și interpretat hilar, complet neprofesionist. Un pretins decedat fuma, altul își acoperă fața, spre a nu recunoscut ulterior, el fiind numai un figurant lipsit de experiență, altul se mișcă, spre a găsi o poziție mai comodă exact când erau filmați… Oamenii din sat erau calmi, își vedeau de treburile gospodărești, nu arătau defel terorizați, în filmările făcute în 4 aprilie, bunăoară. Sunt izbitoare asemănările cu manipulările făcute în timpul războiului pentru dezmembrarea Yugoslaviei, ceva mai profesionist ticluite, atunci, însă despre care specialiștii au demonstrat că erau niște falsuri. Așteptăm adevărul prin cercetări făcute profesionist de minimum șapte comisii de anchetă independente. Ajunge cu circăriile despre un război pregătit de SUA cu concursul actorașului cu ifose de erou Zelensky! Așteptăm articole despre laboratoarele americane din Harkov și Odessa, unde erau cultivați viruși mortali. Wuhan nu a fost o unică ticăloșie finanțată de americani, recent.

  Apreciază

  Comentariu de vioricablteanu | 07/04/2022 | Răspunde

  • Am înțeles… Ucrainenii sunt niște fasciști și niște simulanți penibili, în timp cve rușii sunt niște intelectuali umaniști, chinuți de agresorii naziști ucraineni care pozează cu nerușinare în victime, dar care în realitate jefuiesc brava armată roșie , beau ca porcii și violează fetele din această glorioasă oaste musulmano-creștină eliberatoare.
   Bineînțeles că americanii, imperialiștii dracului, i-au atacat pe bieții ruși care în toată istoria lor au luptat doar pentru pace și nu au încetat nici lupta pentru fericirea si progresul popoarelor !
   Cele mai recente operțiuni speciale (nu războaie !) de eliberare duse de scumpicul de Putin si Maica Rossia, au fost în Osetia de Sud, Abhazia și Crimeea, Luhansk și Donbass.
   În nesfârșita lui dragoste pentru pace și libertate, Putin eliberatorul a mobilizat acum invincibila armata rusă într-o ”operațiune militară specială” pentru ”denazificarea” a ceea ce a mai rămas din Ucraina, un stat fantomă condus de nazistul evreu odios Zellinsky.
   După ”eliberare”întregii Ucraine, urmează anexarea la Rusia a Donbasului, Luhanskului, Odesei, a regiunii Mariupol,a Bugeacului și a Transnistriei, după care, așa cum e normal, ”eliberarea” și ”denazificarea” R.Moldova, care minte că ar fi neutră, dar care e și ea infectata de nazism …
   Să nu uităm că în Duma de stat a Rusiei a apărut o listă a a ltor 6 țări pe care Rusia, în conformitate cu misiunea sa divină, trebuie să le denazifice.
   Câteva din aceste țări e au mai fost ”eliberate” de Rusia.
   Nu se poate să nu fi auzit de la vecine, la o cafea, că glorioasa armata rusa și-a vărsat sângele pentru anexarea, pardon a”eliberarea și denazificarea” celor trei Țări Baltice și pentru anexarea (pardon eliberarea) a mari părți din Polonia!
   E clar, odioșii fasciști imperialiști americani au atacat Rusia, care acum s-a angajat din nou într-un un mare război de aparare a patriei (pardon, o operațiune specială) și a popoarelor vecine, în fața agresiunii fasciste !
   Întrebarea care nu se poate să nu fie pusă este ce vârstă au toți cei care nu vor să vadă că ne alăm în fața unei agresiuni criminale a Rusiei, țară care în ultimele două secole a atacat toți vecinii,le-a furat din teritorii, i-a jefuit, masacrat , deportat pretextând cu nerușinare că îi eliberează!
   Noi, românii îi cunoaștem foarte bine pe acești barbari: am fost invadați de nu mai puțin de 12 ori, ne-au furat un sfert din teritoriu, ne-au deportat cu sutele de mii în Siberia, la Polul Nord, Kazahstan,ne-au înfometat, ne-au siluit femeile si fetele. În urma lor au rămas gropi comune de care d-ta nu ai habar, de care cu siguranță americanii se fac vinovați.
   Ce știi d-ta, e ce-ți ce-ți spune renumitul jurnalist de talie mondială Neluțu Cristoiu și propaganda putinistă, anume că rușii sunt prea delicați și nu sunt capabili de barbariile pe care le tot fac de sute de ani …
   Adevărații criminal în Ucraina sunt yankeii! HUO !

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 08/04/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: