CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

SĂ NE ADUCEM AMINTE  un vechi avertisment: „dintre toate tiraniile, aceea care este exercitată „pentru binele victimelor sale” ar putea fi cea mai opresivă”.


Unul dintre paradoxurile acestei perioade este acela că, deși nu doar în România ci în aproape întregul spațiu occidental guvernele, autoritățile, se află la cote înalte de percepție negativă în acești ultimi doi ani, o parte substanțială a populației acceptat fără nici un fel de reținere narațiunea despre pandemie și soluțiile propuse care le-au fost livrate de pe acest palier.

Etichetîndu-i pe toți cei care exprimau variate forme de scepticism față de politicile și măsurile promovate dacă nu de-a dreptul „exponenți ai răului„, cel puțin victime ale teoriilor conspiraționiste.

După cum este la fel de adevărat că a existat și există și destulă dezinformare, care poate îmbrăca și forma uneia orchestrată de state ostile, scrie https://www.hotnews.ro.

Marginalizarea, adesea blocarea completă a unor dezbateri legitime, cu largul concurs al marilor rețele sociale, ca Facebook sau Twitter, au făcut ca orice abatere de la discursul oficial să fie imediat combătută, discreditată, eliminată. Interesant este că nu au existat schimbări serioase de atitudine nici măcar după ce puncte de vedere categorice au fost ulterior contrazise total.

Precum ideea că prin vaccinare poate fi oprită transmiterea bolii, care a continuat să fie livrată public (inclusiv la noi, unde ni se spunea în vara trecută că dacă ne vaccinăm „intrăm în normalitate”).

Chiar după ce un articol din cunoscuta revistă de știință „Nature„, apărut în luna martie 2020, infirma acest lucru.

A fost mai comod și mai convenabil, în plan financiar, ideologic și din punctul de vedere al relațiilor de putere, să se meargă practic exclusiv pe ideea soluției definitive reprezentată de vaccinare.

Aplicînd mecanic o abordare, pe care o întîlnim și în cazul Schimbărilor Climatice, descrisă sugestiv de astrofizicianul Thomas Gold: „pentru fiecare fenomen natural complex, există o explicație simplă, elegantă, convingătoare și greșită”.

Un rol special în toată această epopee pandemică l-au jucat mass media. Care, în proporție semnificativă, s-au aliniat cuminte la narațiunea autorităților pe care s-au ferit să le deranjeze cu întrebări incomode. Justificarea fiind aceea că ceea ce propuneau guvernanții nu erau nimic altceva decît „recomandările experților„.

Cum poți să nu dai credit „științei”, a cărei întruchipare erau personaje americane influente ca Anthony Fauci, devenit între timp un fel de vedetă globală. Însă te-ai fi așteptat ca jurnaliștii să nu se lase păcăliți de astfel de acoperiri facile ci să țină seama mai degrabă de ceea ce spunea unul dintre marii fizicieni ai secolului trecut, Richard Feynman, în volumul „Plăcerea de a descoperi lucruri„: dintre toate valorile cu care trebuie să opereze știința, cea mai importantă trebuie să fie libertatea de a te îndoi„.

Mai ales că, în teorie, publicațiile mass media au rolul de a ține sub supraveghere autoritățile, nu de a deveni o porta voce a acestora.

Numai că o bună parte din mass media nu mai face asta de ceva vreme, și aîmbrăcat deschis haina unui explicit partizant politic și ideologic.

Ce ni s-a spus de-a lungul timpului despre efectele „vaccinurilor” COVID.

Iată pe scurt conform publicației on line FLUIERUL.ro., un scurt scurt istoric al cifrelor care ne-au fost servite chiar de liderii planetei și de formatorii de opinie aserviți propagandei în legătură cu eficiența vaccinurilor:

ANUL 2020/12 – Imunizează 95%

2021/01 – Imunizează 70%

2021/03 – Imunizează 50%

2021/09 – Nu imunizează, dar reduce transmiterea

2021/10 – Nu reduce transmiterea, dar previne forma severă

2021/11 – Nu previne forma severă, dar previne ATI

2021/12- Nu previne ATI, dar reduce decesele

Azi: dacă ai murit de COVID, vaccinat fiind cu 2-3-4 doze: ai murit de altceva.

 În acest context ar fi poate util să ne aducem aminte de un vechi avertisment al lui C.S. Lewis: „dintre toate tiraniile, aceea care este exercitată „pentru binele victimelor sale” ar putea fi cea mai opresivă„.

În prezent, multe dintre valorile și principiile pe care le consideram esențiale nu cu multă vreme în urmă, au devenit între timp discutabile dacă nu chiar suspecte.

Ne rămîne, desigur, soluția refugierii în lumea ideală a noului metaverse oferit de Mark Zuckerberg.

Publicitate

04/04/2022 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Nu mai vorbiti prostii pandemia si virusul sunt reale, va pricepeti la medicina ca ursu din padure Eu predau microbiologia medicala la studenti. Ati luat o aiurea cu drumul

  Apreciază

  Comentariu de dr. Sergiu Fendrihan | 04/04/2022 | Răspunde

  • Învață să citești și să înțelegi…
   Unde ai citit d-ta că am scris despre pandemie si virus că nu sunt reale ?
   În articolul pe care nu l-ai citit sau nu l-ai înțeles, este vorba despre VACCINURILE care ne costă enorm, dar care au o slabă eficiență în combaterea pandemiei.De asemenea se vorbește despre evoluția propagandei provacciniste de la aparitia virusului, până în prezent.
   Prin urmare, mai citeste odată articolul si incearcă să pricepi ce scrie acolo. SUCCES, domnule microbiolog!

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 04/04/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: