CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Șoseaua „Pavel D. Kiseleff”, pe care se află Ambasada Rusiei în România, s-ar putea numi „Ucraina”în semn de sprijin simbolic pentru poporul ucrainean


Foto: Ambasada Rusiei la București

„Ucrainenii apelează către întreaga lume să schimbe adresele ambasadelor și consulatelor ruse în străzile Ucraina. Campania Strada Ucraina a fost lansată în 53 de orașe din 34 de țări, îndemnând locuitorii locali să susțină redenumirea străzilor pe care se află ambasadele și consulatele rusiei în străzile Ucraina.

Acesta va fi un act simbolic de sprijin pentru poporul ucrainean, care își apără independența în războiul declanșat de Rusia. Ambasada Ucrainei în România împreună cu Uniunea Ucrainenilor din România s-a adresat către Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, și Primăriei cu rugămintea de a se alătura altor capitale din Europa și America și de a examina posibilitatea redenumirii unei părți a Șoselei Pavel D. Kiseleff, pe care se află Ambasada Federației Ruse în România, în Șoseaua Ucraina.”, transmite Ambasada Ucrainei la București.

Mișcarea Ucrainei, un efort de a „deputiniza lumea”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat că Ucraina a lansat această campanie cu scopul de a izola Rusia, în plin război, și de a „deputiniza” întreaga lumeForțarea ambasadelor Rusiei în lume să fie situate pe străzile Ucraina face parte din efortul nostru mondial de a izola Rusia și de a deputiniza lumea. Rușii vor trebui să citească literalmente numele „Ucraina” oriunde și oricând.

O reamintire zilnică a faptului că Ucraina este un stat suveran care va prevala și care va exista întotdeauna, indiferent cât de mult ar încerca Rusia să nege dreptul nostru de a exista.”, a declarat Kuleba.

Ucraina a creat și un site prin intermediul căruia locuitorii tuturor statelor pot semna petiții pentru ca străzile pe care se află ambasadele Rusiei să fie redenumite(uastreet.world):

 „Lista va fi extinsă în continuare pe măsură ce campania se dezvoltă. Susținătorii din întreaga lume se pot alătura campaniei după cum urmează: Găsiți link-ul către petiția existentă pentru orașul dumneavoastră pe uastreet.world și semnați-o sau cereți organizatorilor să creeze o nouă petiție dacă orașul nu este încă pe listă.

Distribuiți petiția prietenilor și comunității locale. Apelați direct la primăria municipiului dumneavoastră și consilierii locali pentru redenumirea străzii.”, a mai transmis Ambasada Ucrainei.

Publicitate

30/03/2022 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , ,

5 comentarii »

 1. O PROSTIE

  Apreciază

  Comentariu de dr. Sergiu Fendrihan | 30/03/2022 | Răspunde

  • E uimitor cum refuză unii să gândească, atunci când vine vorba de ocupanții ruși!
   Care ar fi pierderea dacă numele unui general rus fost guvernator al Țărilor Române ocupate de Rusia, ar fi inlocuit în deenumirea unei străzi bucureștene cu cel al Ucrainei, o țară care refuză ocpația rusească?
   Care e problema matale?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 31/03/2022 | Răspunde

 2. „Insula Serpilor e A romaniei” nu ar fi mai bine?

  Apreciază

  Comentariu de Ghita Bizonu' | 30/03/2022 | Răspunde

 3. Ucraina era o motocicletă din anii 1945. Cred că se mai găsesc. O parcăm pe b-dul Kiselef și gata, cine dorește se poate fotografia cu motocicleta

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 01/04/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: