CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

PE FRONTUL DIN UCRAINA FORȚELE ARMATE RUSE SUNT MINȚITE CĂ SE CONFRUNTĂ CU MILITARI POLONEZI ȘI ALTE TRUPE NATO ȘI SE MIRĂ CĂ ”FRAȚII” UCRAINENI NU LE AJUTĂ SĂ ALUNGE ”FASCIȘTII”


Gostomel/Hostomel este o localitate importantă din suburbia Irpin,  la nord-vest de Kiev, unde s-au dus lupte aprige, zile la rând, între forțele de ocupație și militarii ucraineni pentru controlul asupra aeroportului militar Antonov.

Primarul așezării a murit recent împușcat-executat de către ruși în timp ce distribuia localnicilor prinși între cele două tabere pâine și medicamente.

O localnică, a povestit pe Twitter, momentele de coșmar prin care a trecut alături de mama sa și alți oameni, vreme de două săptămâni, după ce Gostomel/Hostomel a fost ocupat de militari ruși. 

Textul său a fost tradus și adaptat de jurnalista Adela Mohanu și publicat pe pagina sa de Facebook, conform https://podul.ro. Originalul poate fi consultat AICI.

Chinul îndurat, povestește femeia din Hostomel, a fost cumplit, mai ales că au rămas fără apă potabilă, căldură și electricitate, iar rușii le-au distrus toate telefoanele mobile. 

Din câte se pare, agresorii erau din trupele speciale speciale SOBR și fuseseră parașutați acolo pe la începutul războiului. Furau fără nicio jenă din bunurile oamenilor care își părăsiseră casele, își schimbau încălțările cu pantofi sport de-ai localnicilor, se instalaseră în cele mai bune apartamente și erau uimiți de cât de bine o duc ucrainenii din suburbii. Iar când au găsit alcool nebăut prin casele oamenilor au fost de-a dreptul stupefiați că nu fusese consumat integral imediat după cumpărare. 

În plus, erau convinși că nu luptă cu armata Ucrainei, ci cu militari polonezi și alte forțe NATO. Ba chiar erau dezamăgiți că forțele ucrainene nu li s-au alăturat în lupta cu „dușmanul” și în eliberarea Kievului de sub naziști. Și ei repetau aceeași placă spusă de Vladimir Putin cu denazificarea și acapararea Ucrainei de către Occident, mai povestește femeia. 

Publicitate

15/03/2022 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: