CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Patriarhul – KGB Kirill, a îndrăznit să califice războiul Rusiei din Ucraina drept un ”conflict”, nu o ”operațiune militară specială”, așa cum ordonase ȚARUL VLADIMIR PUTIN


Patriarhul Kirill: ”Războiul cu Ucraina este opera diavolului”

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill (cu numele laic de Vladimir Mihailovici Gundiaev) crede că dușmanul rasei umane aruncă o minciună în relațiile dintre popoare, ceea ce duce la un conflict,relatează https://spzh.news/en. Pe 9 martie 2022, Patriarhul Kirill a vorbit în Omilia sa după Liturghia Darurilor preasfințite, despre conflicte că apar ca urmare a păcatului.

„Acum trecem printr-un conflict între Rusia și Ucraina”, a spus Patriarhul.

Să ne gândim la ceea ce ne poate despărți cu adevărat. Dar dușmanul rasei umane – prin oameni anumiți, prin asociații specifice de oameni – aruncă o minciună în relațiile dintre popoarele noastre, iar pe baza acestei minciuni se dezvoltă un conflict. Și știm că aceasta nu este doar o ceartă între vecini, ci este un conflict care implică state, adică instituții care au dreptul legal de a folosi forța, obligându-și cetățenii să se supună dacă încalcă legile sau forțând alte țări dacă ei văd că există o amenințare în ei pentru a se asigura că nu există o astfel de amenințare.”

Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, în ascultarea căruia Biserica Ortodoxă RUSĂ include Basarabia (Republica Moldova) darvși Ucraina, îi califica la finalul lunii trecute pe opozanții Moscovei din Ucraina drept „forțe ale răului”, care vor să rupă unitatea istorică dintre cele două țări, notează publicația Știripesurse.ro.

Asta în timp ce săptămâna trecută,preotul ortodox Ioan Burdin a fost arestat în Rusia, după ce a predicat împotriva războiului dus de o țară ortodoxă contra unor frați și surori în Hristos, pe care îi ucide în Ucraina: „Nu putem închide ochii și afirma că negrul e alb și că Abel a greșit, și-a provocat fratele”, spunea el înainte de a fi arestat.

Cine este ÎPS Patriarhul, general- kgb Kirill, liderul puternicei Biserici Ortodoxe Ruse

In 1972 a fost racolat de KGB si a primit numele de cod „Mihailov”.

Din acel moment, Kiril a devenit un reprezentant al Bisericii Ortodoxe în toate calatoriile din Occident. Kirill/Gundiaev/Mihailov a devenit apoi mult mai implicat in relatiile BOR cu tarile din Orientul Mijlociu, iar in 1975, la un forum in Nairobi, a mers până acolo că a apărat Uniunea Sovietica, a blamat scrisorile disidenților anticomuniști și a declarat cu nerușinare cum că în URSS oamenii de credință nu au fost niciodata persecutați și că nu au existat abuzuri asupra drepturilor omului bazate pe religie.

În 1991, în anul în care Uniunea Sovietica s-a destramat, Kiril devenea mitropolit si începea să dezvolte afaceri, mai degrabă profane, decât lucrări duhovnicești.

În 1996 a devenit membru al consiliului de administrație al bancii „Peresvet”, responsabil pentru deservirea intereselor financiare ale Bisericii Ortodoxe Ruse.

A înființat organizatia non-profit „Nikita”prin care deruleaza importuri de tutun si alcool, ajungand sa dețină o avere de peste 4 miliarde de dolari.

Înaltul cleric rus s-a implicat activ și în conflictul din Ucraina, susținand necesitatea salvarii rușilor din afara granițelor Rusiei în aceeași termeni in care vorbea Hitler in 1938 despre necesitatea salvarii nemților.

Apologia razboiului promovată de Patriarhia Moscovei, s-a facut în temeiurile asa-numitului Sobor Rusesc Popular Mondial (SRPM), o entitate bizară din punct de vedere bisericesc, prezidată chiar de Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Kirill.

În ultimii ani, el nu a ezitat nici să justifice reprimarea de către poliție a protestelor opoziției, sau să binecuvânteze armele și războaiele Moscovei în străinătate.

Iată însă, că situația gravă creată de crimele și distrugerile armatei ruse în Ucraina, l-au obligat acum pe Patriarhul rus, pentru a nu-și pierde total credibilitatea în rîndul credincioșilor, să vorbească de un conflict și nu de o așa zisă ”operațiune militară specială” a Rusiei în Ucraina, așa cum ar fi vrut Putin….

PS. Pe 10 martie, pe lista celor care nu mai respectă ordinele lui Putin s-a adăugat și marele său aliat…China !

Presa internațională a relatat că Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a folosit pentru prima dată la nivel oficial termenul „război” referitor la acțiunea militară a Rusiei în Ucraina, pe care Moscova o descrie drept „operațiune militară specială”. 

Șeful diplomației chineze a declarat joi că speră ca „războiul din Ucraina” să se încheie „cât mai curând posibil”, într-o conversație cu omologul său din Franța, Jean-Yves Le Drian, relatează The Guardian.

Comentariul lui Wang este o premieră de la începutul invaziei rusești în Ucraina, până acum China refuzând să descrie atacul Rusiei drept o „invazie” sau „război”, iar oficialii chinezi s-au abținut de la a condamna atacurile forțelor ruse.

Televiziunea chineză de stat CCTV a transmis că ministrul de externe chinez a cerut tuturor părților să se calmeze și să ia mai multe măsuri pentru a preveni escaladarea conflictului în Ucraina.

Publicitate

13/03/2022 - Posted by | CREDINTA | , , , , , , ,

5 comentarii »

 1. Așa o fi spus patriarhul Kiril. Dar care lider spiritual ortodox nu a fost obligat să slujească intereselor politice? Și câți din episcopii și mitropoliții ortodocși nu au fost racolați de serviciile secrete? Eu nu as comenta atitudinea patriarhului Kiril pentru că în ograda ortodoxiei românești sunt destule. Hai sa începem să fim Onești și să spunem altceva că sunt deste de spus despre razboi.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 13/03/2022 | Răspunde

  • Într-adevăr, sunt destule de spus, inclusiv despre poziția BORu și ale d-lui general-kgb Kirill de binecuvântare a acestui război criminal…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 14/03/2022 | Răspunde

 2. Așa o fi spus patriarhul Kiril. Dar care lider spiritual ortodox nu a fost obligat să slujească intereselor politice? Și câți din episcopii și mitropoliții ortodocși nu au fost racolați de serviciile secrete? Eu nu as comenta atitudinea patriarhului Kiril pentru că în ograda ortodoxiei românești sunt destule. Hai sa începem să fim Onești și să spunem altceva că sunt deste de spus despre razboi.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 13/03/2022 | Răspunde

  • Faptul că și în BOR sunt destule de comentat, nu justifică politizarea marii biserici ortodoxe ruse sub gen.kgb Kirill, care își vede de afacerile lui ”creștinești”cu alcool si tutun livrând la schimb laude și susținere pentru kgb-istul Putin.
   Tocmai de aceea e ciudat că acum, după atâția ani de pupat papucul țarului Putin, meșterul Kirill a îndrăznit să iasă din front.
   Să fie un semn, alături de arestările de la vârful SVR, că in Rusia se mișcă ceva și se încheagă o mișcare anti- Putin ?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 13/03/2022 | Răspunde

   • Aici este vorba de „educație economică crestineasca” în legătură cu alcoolul și tutunul comercializat de biserica ortodoxă condusă de patriarhul Kiril. Și la noi biserica ortodoxă este in top la afaceri cu de toate. Normal o biserică creștină autentică se întreține cu daniile enoriașilor, însemnând o biserică săracă așa cum a fost Isus, dar activă și binecuvântată de Dumnezeu. Dar pentru luxul prelaților sunt binecuvântate și cazinourile și contrabandă, chiar și armele și războaiele. Enoriasul este confuz pentru că nu-și închipuie că un ierarh se gândește mai mult la plus valoare decât la evanghelie. Nu vreau sa stânjenesc pe nimeni în propriile convingeri despre cum trebuie sa arate un slujitor autentic al lui Dumnezeu,însă as vrea sa atrag atenția că mântuirea este personala prin relația cu ajutorul rugăciunii adresate lui Dumnezeu și nici decum prin cerșirea unei binecuvântări de la un ierarh. Așa că Dumnezeu cu noi și noi cu El fără să ne mai uitam la împărații patriarhi

    Apreciază

    Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 14/03/2022


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: