CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Consiliul Național de Securitate al Ucrainei a declarat că teritoriile Kurile, Karelia și Kaliningrad nu aparțin Rusiei care le-a ocupat cu forța în urmă cu 8 decenii


Consiliul Național de Securitate al Ucrainei (foto) a enumerat recent teritoriile care se află sub ocupație rusă de ani de zile. Printre acestea se numără arhipelagul Pacific al Insulelor Kurile, ocupat de Rusia din 1945, informează site-ul polonez polskieradio.pl care citează 24tv.ua.

 Ucraina se confruntă din 24 februarie, cu un masiv atac rusesc.

De curând, prim-ministrul japonez Fumio Kishida a subliniat că problema dreptului de proprietate asupra insulelor Kurile de sud este departe de a fi rezolvată, au remarcat oficialii ucraineni.

Potrivit Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, Tokyo încearcă să rezolve disputa de lungă durată cu Moscova asupra insulelor, relatează 24tv.ua.

Într-o declarație publicată pe site-ul său, agenția ucraineană a menționat alte teritorii controlate de Rusia care au aparținut istoric altor țări, și anume Karelia și Kaliningrad.

Potrivit sursei citate, Finlanda a cedat Uniunii Sovietice, în urma sângerosului Război de iarnă din 1939-1940 , părți din provincia sa Karelia.

ÎȘi Kaliningrad, anterior oraș prusac care purta din vechime numele de Königsberg, a fost capturat de armata sovietică în timpul celui de-al doilea război mondial.

La 17 septembrie 1945, Prusia a fost încorporată în Uniunea Sovietică. Î

Consiliul Național de Securitate al Ucrainei a subliniat că Uniunea Sovietică a încetat să mai existe în 1991, a informat 24tv.ua, citat de România Breaking News – RBN Press

Publicitate

13/03/2022 - Posted by | ISTORIE | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: