CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

”LISTA țărilor și teritoriilor neprietenoase” întocmită de Rusia include și România. VIDEO


Guvernul rus a aprobat luni o listă cu ţări şi teritorii neprietenoase care au întreprins acţiuni considerate ostile la adresa Rusiei, companiilor şi cetăţenilor ei, faţă de care persoanele fizice şi întreprinderile ruse îşi vor putea rambursa datoriile în ruble, o monedă a cărei valoare a pierdut 45% din ianuarie, a comunicat luni serviciul de presă al cabinetului de miniştri de la Moscova, precizând că a fost semnat un ordin executiv în acest sens, informează agenția agerpres.ro, reluată de publicația alba24.ro.

Pe această listă figurează SUA, Canada, ţările membre ale Uniunii Europene printre care și România, Marea Britanie (inclusiv teritoriile britanice Jersey, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Gibraltar), Ucraina, Muntenegru, Elveţia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan (considerat teritoriu chinez, dar care din 1949 are administraţie proprie).

Ţările şi teritoriile menţionate au impus ori s-au alăturat sancţiunilor instituite împotriva Rusiei după începerea „operaţiunii militare speciale” a forţelor armate ruse în Ucraina, informează Agerpres. Autoritățile ruse spun că împotriva țărilor neprietene vor lua mai multe măsuri importante deoarece acestea „încearcă să ne oprească dezvoltarea printr-o politică de blocaj și prin încercări de a izola Rusia”.

Lista a fost aprobată ca parte a decretului preşedintelui Vladimir Putin din 5 martie cu privire la procedura temporară de îndeplinire a obligaţiilor faţă de anumiţi creditori străini.

Conform acestui decret, cetăţenii şi companiile ruse, statul rus, regiunile şi municipalităţile sale care au obligaţii valutare faţă de creditori străini din lista ţărilor neprietenoase le vor putea achita în ruble.

„Pentru aceasta debitorul poate cere unei bănci ruse să creeze un cont special <S> pe numele unui creditor străin şi să-i transfere plăţile în echivalentul lor în ruble la cursul Băncii Centrale a Rusiei din ziua plăţii”, se menţionează în comunicatul guvernului rus.

Noua procedură temporară se aplică plăţilor care depăşesc 10 milioane de ruble pe lună (76,046 USD).

Ambasadele și consulatele țărilor care se vor afla pe listă nu vor mai avea dreptul să angajezea cetățeni ruși, ceea ce înseamnă și concedierea celor deja angajați.

Recent, președintele Vladimir Putin  a ordonat să fie limitată drastic sau chiar eliminată posibilitatea ca reprezentanțele diplomatice de la Moscova sau din alte orașe ruse să angajeze cetățeni ruși.

În urma sancțiunilor economice impuse de Occident Moscovei, Rubla a înregistrat o depreciere puternică după declanşarea conflictului în Ucraina, ajungând să valorizeze mai puțin de 1 cent american.

Bursele europene au scăzut și luni, în cea de-a 12 zi de la declanșarea războiului în Ucraina de către Rusia, cei mai afectați fiind evident rușii, care nici luni nu au deschis piața de capital. Rubla cade puternic, în continuare, un dolar valorând circa 136 ruble.

Publicitate

07/03/2022 - Posted by | POLITICA | , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Bine ne face daca ne-a mancat in c.. App. Am sa ma dezabonez de la un asemeenea site pupincuristo- sclavagost. Eu nu sunt sclavul nimanui. Mai ales al dezinformatorilor.

  Apreciază

  Comentariu de Trandafir | 08/03/2022 | Răspunde

  • Vorbești in șabloane dragă…
   După părerea ta, care e neîndoielnic similară cu cea a propagandei colonialiste ruse, România trebuie să laude invaziile ruse din Georgia și Ucraina, ocuparea militară a R.Moldova și eventuala realipire a ei la Imperiul Rus, care devine din ce în ce mai probabilă.
   Ce îmi place la indivizii infectati de propaganda nocivă rusă este că aceștia neagă cu încăpățânare imbecilă politica seculară de agresiune și barbariile rușilor.
   Dezabonează-te Trandafire și lasă oamenii inteligenți să afle adevărul !…
   Tu abonează-te la Pravda, Trud, Krasnaya Zvezda,și alte gazete de perete ale imperialismului rus, care explică unora cu nivelul tău de inteligență de ce trebuie Rusia să cotropească și să jefuiască alte popoare.
   Scarpină-i pe burtă pe lupii ruși și laudă-i ori de câte ori invadează o țară, o jefuiesc, ucid femei, copii și bătrâni și pretind că luptă pentru pace.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 08/03/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: