CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Prof. DAN DUNGACIU, director la Institutul de Știinţe Politice și Relaţii Internaţionale al Academiei României : ”România se află în pericolul unei disoluții, care nu poate fi pusă pe seama Rusiei. Nu mi-e clar dacă mai e nevoie de trădare la atâta incompetență”


Prof.Dan Dungaciu: Suntem în pericolul unei disoluții, pe care mă tem că nu o putem pune pe seama Rusiei.

Profesorul Dan Dungaciu (foto), directorul Institutului de Știinţe Politice și Relaţii Internaţionale al Academiei Române, a spus că România se află în pericolul unei disoluții, care nu poate fi pusă pe seama Rusiei, scrie https://r3media.ro, preluat de Romanian Global News.

În raport cu alte state, România este „Russia proof”(rezistentă la Rusia-n.r.), cum se zice. Influența federației Ruse la nivel de decizie în România nu este în niciun caz determinantă sau nici măcar cu influență semnificativă. Nu suntem în acel pericol.
Suntem în pericolul unei disoluții care n-are de-a face cu Federația Rusă, mă tem că nu putem pune vina pe Rusia, din acest punct de vedere.
Între incompetență și trădare e greu să faci o deosebire. Ambele au același efect asupra societății românești, dar e greu să le deosebești.

Nu mi-e clar dacă e incompetență sau trădare, nu mi-e clar dacă mai e nevoie de trădare la atâta incompetență, inclusiv, în ceea ce privește viziunea de politică externă”, a spus profesorul Dan Dungaciu la podcastul lui Mihai Neamțu.

28/01/2022 - Posted by | analize | , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Un comentariu fără cusur. Timpul nu ne ajută să remediem ceva, dar măcar putem începe procesul de reabilitarea a acestei nații în plan social și la nivel de relații internaționale. Măcar arătăm că ne-am conștientizat situația.

    Apreciază

    Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 30/01/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: