CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Serviciul de spionaj britanic MI6 avertizează că Putin pregătește instalarea unui lider marionetă în Ucraina după ocuparea acestei țări


Foto: Direcțiile probabile de atac ale forțelor armate ruse în Ucraina

 • Pro-rusul Yevhen Murayev se pregătește să conducă Ucraina în cazul unei invazii la scară largă
 • MI6 a descoperit complotul premierului rus Vladimir Putin, potrivit Liz Truss
 • Știrile apar pe măsură ce peste 100.000 de soldați, tancuri și artilerie se adună la graniță  
 • Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, se va întâlni cu Ben Wallace pentru discuții critice 

Serviciile secrete britanice au descoperit un plan al președintelui rus Vladimir Putin de a instala un lider marionetă la Kiev, după înfrângerea rezistenței armate ucrainene, a dezvăluit ieri secretarul de Externe Liz Truss, scrie editorul politic GLEN OWEN, în THE MAIL ON SUDAY.

În timp ce președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a avertizat asupra unui „război la scară largă” după ce Moscova a adunat peste 100.000 de soldați, tancuri și piese de artilerie de-a lungul graniței țării sale, doamna Truss a spus că Evheni Murayev este pregătit de ruși să conducă țara ca satelit al Moscovei.

Fostul deputat ucrainean Murayev a salutat anexarea Crimeei de către Rusia.

Declarațiile vin în momentul în care ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a fost de acord să se întâlnească cu omologul său britanic, Ben Wallace, la Moscova, pentru discuţii de urgenţă.

Discuțiile au fost stabilite după ce parlamentarul conservator Tobias Ellwood a avertizat că o invazie a Ucrainei este „iminentă” şi că preşedintele Putin „exploatează slăbiciunea occidentală”.

As Ukraine¿s President Volodymyr Zelensky warned of a ¿large-scale war¿ after Moscow massed more than 100,000 troops, tanks and artillery pieces along his border, Liz Truss said that Mr Murayev was being lined up to run the country as a satellite of Moscow

Doamna Liz Truss (foto) secretarul Ministerului Externe al Marii Britanii a spus că că guvernul rus urmărește să instaleze un lider pro-rus la Kiev, că „se gândește dacă să invadeze și să ocupe Ucraina”, și că ofițerii de informații ruși implicați în planificarea unui atac se află în contact cu politicieni proruși din această ţară.

Secretarul de Externe a adăugat: „Informațiile publicate scot o lumină asupra amplorii activității ruse menite să submineze Ucraina și reprezintă o perspectivă asupra gândirii Kremlinului. Rusia trebuie să detensioneze, să-și încheie campaniile de agresiune și dezinformare și să urmeze o cale de diplomatică.
Așa cum Marea Britanie și partenerii noștri au spus în mod repetat, orice incursiune militară rusă Ucraina ar fi o greșeală strategică masivă, cu costuri mari.

Former Ukrainian MP Yevhen Murayev is being lined up to run the country as a satellite of Moscow, MI6 intelligence has warned

Fostul deputat ucrainean Evheni Murayev (foto) este pregătit pentru a accede la conducerea Ucrainei ca satelit al Moscovei, au avertizat serviciile de informații MI6.

Președintele Ucrainei , Volodimir Zelenski, a avertizat cu privire la un „război pe scară largă”, după ce Moscova a concentrat peste 100.000 de soldați, tancuri și piese de artilerie de-a lungul graniței țării sale.

Ellwood, președintele Comisiei de Apărare a Camerei Comunelor din Parlamentul britanic, a avertizat că Putin „redesenează harta Europei de Est” și „este foarte important să facem un pas înainte”.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu (foto), a fost de acord să se întâlnească cu omologul britanic Ben Wallace la Moscova , pentru discuţii de urgenţă privind criza din Ucraina.

O sursă de rang înalt din Ministerul Apărării al Marii Britanii a declarat că dl Wallace „a fost clar că în timpul discuțiilor va explora toate căile pentru a atinge stabilitatea și o soluționare a crizei din Ucraina” și că biroul său este „în comunicare cu guvernul rus”.

Rusia a negat că plănuiește o invazie, dar Putin a adresat Occidentului cereri despre care spune că privesc securitatea Rusiei, inclusiv să nu permită Ucrainei să adere la NATO. 

De asemenea, el dorește ca NATO să renunțe la exercițiile militare din regiune și să înceteze trimiterea de arme în Europa de Est.

Se așteaptă ca primul ministru britanic Boris Johnson, să intensifice presiunea asupra Rusiei în această săptămână, cerând țărilor europene să își unească forțele cu SUA în fața agresiunii în creștere și făcând o „schimbare de viteză” în situația din Ucraina.

Analiștii, oficialii și ambasadorii britanici de informații au fost însărcinați de primul ministru al guvernului britanic să promoveze un pachet de măsuri economice pentru a slăbi economia Rusiei în cazul în care situația se deteriorează și mai mult.

Urmează să fie livrarate în această săptămână arme Ucrainei, inclusiv 2.000 de rachete și trimiterea unei echipe de instructori militari.

Primul ministru Boris Johnson a mai declarat că: „ Situația din Ucraina este cel mai mare test pentru unitatea și hotărârea Occidentului și a NATO din ultimele decenii.

Ar fi sincer naiv să presupunem că Rusia ar putea fi liniștită de schimbările aduse arhitecturii europene de securitate.

Pe acest fond tensionat al scenei politicii internaționale,Ucraina a condamnat Germania pentru refuzul său de a furniza arme țării sale, cerând Berlinului să oprească „subminarea unității” și „încurajarea lui Vladimir Putin” pe fondul temerilor o invazie rusă a Ucrainei

Secretarul Apărării Marii Britanii, Ben Wallace, se va întâlni cu omologul său rus Serghei Şoigu la Moscova ,pe fondul temerilor unei invazii și pentru discuţii în vederea detensionării crizei , în timp ce militarii Rusiei participă la exerciții militare d-a lungul graniței cu Ucraina .

„Marea Britanie lucrează prin NATO și în rând cu SUA, pentru a pune în aplicare o politică de dialog și descurajare, urmărind calea diplomatică, dar pregătind în același timp un pachet de sancțiuni care să străpungă inima economiei Rusiei în cazul în care aceasta eșuează.

„Prim-ministrul britanic consideră situația ca fiind extrem de periculoasă, iar această convingere i s-a întărit de la ultima discuție cu președintele Putin din decembrie”.

„Este foarte clar că țările trebuie să fie libere să-și aleagă propriul viitor”.

Un convoi de vehicule blindate rusești se deplasează de-a lungul unei autostrăzi din Crimeea, marți, 18 ianuarie 2022. Ucraina a condamnat astăzi Germania pentru refuzul său de a furniza arme Kievului, cerând Berlinului să oprească „subminarea unității” și „încurajarea lui Vladimir Putin” pe fondul temerilor o invazie rusă a Ucrainei

Foto: Un convoi de vehicule blindate rusești se deplasează în Crimeea

.

Doamna Truss, secretarul Ministerului Afacerilor Externe al Marii Britanii , a avertizat de asemenea, că o invazie rusă în Ucraina ar putea servi Chinei ca o oportunitate de a acționa agresiv împotriva Hong Kongului și Taiwanului.

Ea a mai spus: „Nu cred că putem exclude acest lucru. Rusia lucrează mai strâns decât oricând cu China”.

Agresorii acționează în comun și este de datoria țărilor noastre să lucreze împreună, scrie Daily Mail.

25/01/2022 - Posted by | analize | , , , , , ,

Un comentariu »

 1. Și acum ce e ?
  Un actor marioneta

  Apreciază

  Comentariu de Taz | 25/01/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: