CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

SAVANT ISRAELIAN: ”Adevărul în privința Coronavirusului începe să se dezvăluie.Este timpul să recunoaștem eșecul”


Prof. univ. dr. Ehud Qimron, Șeful Catedrei de Microbiologie și Imunologie la Universitatea din Tel Aviv – Scrisoare adresată Ministerului Sănătății din Israel – 10 ianuarie 2022

„Ministry of Health, it’s time to admit failure””Este timpul să recunoaștem eșecul”

”Până la urmă, adevărul iese întotdeauna la lumină. Și adevărul în privința Coronavirusului începe să se dezvăluie. Atunci când concepte distructive se prăbușesc unul după altul, nu mai rămâne decât să ne adresăm experților care au gestionat această pandemie: noi v-am zis! Cu doi ani întârziere, realizați în sfârșit că un virus respirator nu poate fi învins și că orice încercare de acest fel este destinată eșecului.

Nu recunoașteți, pentru că nu ați recunoscut aproape nici o eroare în ultimii doi ani, însă, privind în urmă, este limpede că ați eșuat lamentabil în aproape toate măsurile voastre și până și presei i-a devenit greu să vă acopere rușinea.

Ați refuzat să recunoașteți că infecția vine în valuri care dispar singure , în ciuda anilor de observații și a cunoștințelor științifice. Ați insistat să atribuiți fiecare declin al unui val exclusiv măsurilor voastre” și astfel, printr-o propagandă mincinoasă, ați învins flagelul.  Și după aceea l-ați învins din nou. Și din nou, și din nou, și din nou.

Ați refuzat să recunoașteți că testarea în masă este ineficientă, deși propriile voastre planuri de contingență afirmau asta. 

Ați refuzat să recunoașteți că trecerea prin boală oferă mult mai multă protecție decât vaccinul* , în ciuda cunoștințelor existențe și a observațiilor care arătau că persoanele vaccinate netrecute prin boală au un risc mult mai mare de a se infecta decât persoanele trecute prin boală.

Ați refuzat, în ciuda a ceea ce arătau studiile științifice, să recunoașteți că persoanele vaccinate sunt contagioase. Pe această bază, ați încercat să ajungeți la imunitatea de grup prin vaccinare – ați eșuat și aici. 

Ați insistat să ignorați realitatea că boala este de zeci de ori mai periculoasă pentru grupurile de risc și pentru adulții vârstnici decât pentru tinerii care nu fac parte din grupurile de risc, în ciuda informațiilor care au venit din China încă din 2020.

Ați refuzat să adoptați „Declarația de la Barrington”, semnată de peste 60.000 de oameni de știință și profesioniști medicali sau orice alte programe de bun simț.

Ați ales să îi ridiculizați, să îi calomniați, să le deformați spusele și să îi discreditați. În locul programelor bune și al persoanelor bune, ați ales niște profesioniști cărora le lipsea pregătirea potrivită pentru gestionarea pandemiilor (medici generaliști pe post de consilieri șefi ai guvernului, veterinari, agenți de securitate, personal din presă etc.)

Nu ați creat un sistem eficient pentru a semnala efectele secundare ale vaccinurilor, iar rapoartele despre efectele secundare au fost eliminate până și de pe pagina dvs. de Facebook.
Medicii evită să lege efectele secundare de vaccin, de teamă că îi veți persecuta așa cum ați făcut-o cu unii dintre colegii voștri.

Ați ignorat numeroase rapoarte care vorbeau despre schimbările în intensitatea și durata ciclurilor menstruale.

Ați ascuns informații care ar fi permis o cercetare obiectivă și adecvată (de exemplu, ați șters datele pasagerilor de pe aeroportul Ben Gurion).

În schimb, ați decis să publicați articole lipsite de obiectivitate împreună cu membri din conducerea Pfizer despre eficiența și siguranța vaccinurilor.

Totuși, de la înălțimea orgoliului vostru, ați ignorat și faptul că până la sfârșit Adevărul va ieși la lumină. Și el a început să iasă.

Adevărul este că ați adus încrederea publicului în voi la un nivel fără precedent de jos și că v-ați erodat statutul de autoritate.

Adevărul este că ați risipit în van sute de miliarde de șekeli – pentru a publica acte de intimidare, pentru teste ineficiente, pentru lockdown-uri distrugătoare și pentru a tulbura rutina vieții în ultimii doi ani.Ați distrus educația copiilor noștri și viitorul lor.

Ați făcut în așa fel încât copiii să se simtă vinovați, speriați, să fumeze, să bea, să devină dependenți de droguri și iritabili, după cum o atestă directorii de școli din toată țara.

Ați distrus viețile, economia, drepturile omului, sănătatea mintală și fizică.

I-ați calomniat pe colegii care au refuzat să vi se supună, i-ați asmuțit pe oameni unii împotriva altora, ați *dezbinat* societatea și ați polarizat discursul.I-ați etichetat, fără nici o bază științifică, pe oamenii care au optat să nu se vaccineze drept inamici publici și răspânditori de boală.

 Ați promovat într-un mod fără precedent, o politică draconică de discriminare, de negare a drepturilor și de selecție a oamenilor, inclusiv a copiilor, în funcție de opțiunile lor medicale. O selecție lipsită de orice fel de justificare epidemiologică.

Când compari măsurile distructive pe care le-ați urmat cu politicile raționale din unele țări, poți să vezi cu claritate că distrugerile pe care le-ați provocat nu au făcut decât să adauge noi victime la persoanele deja vulnerabile la virus.

Economia pe care ați ruinat-o, șomerii pe care i-ați provocat și copiii cărora le-ați distrus educația reprezintă un surplus de victime rezultate exclusiv în urma acțiunilor voastre.

Nu exista nici o urgență medicală, însă voi ați întreținut o asemenea stare de doi ani încoace din lăcomie de putere, de bani și de control. 

Singura urgență este faptul că voi încă decideți măsurile și controlați bugete enorme pentru propagandă, și le manipulați în mod conștient, în loc să le direcționați pentru a întări sistemul de sănătate. Această „urgență” trebuie să înceteze! 

––––––––––––– 

[1] Sursa: scrisoarea originală în limba ebraică – Israel’s Prof. Ehud Qimron – „Ministry of healts – It’s Tiume to Admit Failure – https://theparadise.ng/israels-prof-ehud-qimron-ministry-of-health-its-time-to-admit-failure/ – 12 ianuarie 2022, prezentată în limba română de https://www.art-emis.ro.

ADDENDA

„Singurul mijloc de a lupta împotriva ciumei este onestitatea.” ( Albert Camus, 1947)


SWISS POLICY RESEARCH – https://swprs.org/covid19-facts, a publicat recent o serie de date despre covid-19, furnizate de experți în domeniu, pentru a ajuta publicul larg să facă o evaluare realistă a riscurilor infectării cu acest virus. 

Prezentare generală

 1. Letalitate : Conform celor mai recente studii imunologice, rata globală de mortalitate prin infecție (IFR) de covid în populația generală este de aproximativ 0,1% până la 0,5% în majoritatea țărilor, ceea ce este cel mai aproape comparabil cu pandemiile medii de gripă din 1936, 1957 și 1968.
 2. Vaccinuri : studiile din lumea reală au arătat o eficacitate foarte ridicată, dar în scădere rapidă a vaccinului covid împotriva bolilor severe. Vaccinarea nu poate preveni infecția și transmiterea. Au fost raportate diverse evenimente adverse severe și fatale ale vaccinului , inclusiv la tineri. O infecție anterioară conferă, în general, o imunitate superioară comparativ cu vaccinarea.
 3. Tratament : Pentru persoanele cu risc ridicat sau cu expunere ridicată, tratamentul precoce sau profilactic este esențial pentru a preveni progresia bolii. Potrivit numeroaselor studii internaționale, tratamentul precoce în ambulatoriu al covidului poate reduce semnificativ spitalizările și decesele.
 4. Profil de vârstă : vârsta medie a deceselor cauzate de covid este de peste 80 de ani în majoritatea țărilor occidentale (78 în SUA) și aproximativ 5% dintre decedați nu aveau condiții prealabile serioase. Vârsta și profilul de risc al mortalității prin covid sunt, prin urmare, comparabile cu mortalitatea normală , dar o crește proporțional.
 5. Casele de bătrâni : în multe țări occidentale, aproximativ 50% din toate decesele cauzate de covid au avut loc în casele de bătrâni, care necesită protecție țintită și umană. În unele cazuri, rezidenții caselor de îngrijire nu au murit din cauza coronavirusului , ci din cauza săptămânilor de stres și izolare .
 6. Mortalitate în exces : În general, pandemia a crescut mortalitatea cu 5% până la 25% în majoritatea țărilor occidentale. În unele țări, până la 30% din decesele suplimentare au fost cauzate nu de covid , ci de efectele indirecte ale pandemiei și blocajelor (inclusiv decesele prin supradoză de droguri ).
 7. Anticorpi : Până la sfârșitul anului 2020, între 10% și 30% din populație din majoritatea țărilor occidentale avea anticorpi împotriva coronavirusului. În India și în unele țări din America Latină, prevalența infecției cu coronavirus a ajuns la 75% până în vara lui 2021.
 8. Simptome : Aproximativ 30% din toate persoanele infectate nu prezintă simptome . În general, aproximativ 95% dintre toți oamenii dezvoltă cel mult simptome ușoare sau moderate și nu necesită spitalizare. Tratamentul precoce în ambulatoriu poate reduce semnificativ spitalizările.
 9. Covid de lungă durată : până la 10% dintre persoanele simptomatice se confruntă cu covid post-acut sau lung , adică simptome legate de covid care durează câteva săptămâni sau luni. Covid-ul de lungă durată poate afecta, de asemenea, persoanele mai tinere și anterior sănătoase, a căror evoluție inițială a bolii a fost destul de ușoară.
 10. Transmiterea : Aerosolii din interior par a fi principala cale de transmitere a coronavirusului, în timp ce aerosolii din exterior, picăturile, precum și majoritatea suprafețelor obiectelor par să joace un rol minor . Sezonul coronavirusului în emisfera nordică durează de obicei din noiembrie până în aprilie .
 11. Măști : Există încă puține sau deloc dovezi științifice pentru eficacitatea măștilor de față în populația generală, iar introducerea măștilor obligatorii nu a putut să țină sub control sau să încetinească epidemia în majoritatea țărilor. Dacă sunt folosite necorespunzător, măștile pot crește riscul de infecție.
 12. Copii și școli : spre deosebire de gripă, riscul de îmbolnăvire și transmitere la copii este destul de scăzut în cazul covid. Nu a existat și, prin urmare, nu există niciun motiv medical pentru închiderea școlilor primare sau alte măsuri destinate în mod special copiilor.
 13. Urmărirea contactelor : Un studiu OMS din 2019 privind măsurile împotriva pandemiilor de gripă a concluzionat că, din punct de vedere medical, urmărirea contactelor „nu este recomandată în nicio circumstanță” . Aplicațiile de urmărire a contactelor pe telefoanele mobile s-au dovedit, de asemenea, ineficiente în majoritatea țărilor.
 14. Teste PCR : kiturile de testare PCR foarte sensibile pot produce, în unele cazuri , rezultate fals pozitive sau fals negative sau pot reacționa la fragmente de virus neinfecțioase dintr-o infecție anterioară. În acest sens, așa-numitul prag de ciclu sau valoarea ct este un parametru important.
 15. Mutații virale: similar cu virusurile gripale, mutațiile apar frecvent în coronavirus. Majoritatea acestor mutații sunt nesemnificative, dar unele dintre ele pot crește într-o oarecare măsură transmisibilitatea, virulența sau evaziunea imună a virusului.
 16. Blocări : spre deosebire de controalele timpurii la frontieră , blocajele nu au avut niciun efect semnificativ asupra pandemiei. Potrivit ONU, blocajele ar putea pune mijloacele de trai a 1,6 miliarde de oameni în pericol acut și ar putea împinge încă 150 de milioane de copii în sărăcie.
 17. Suedia : În Suedia, mortalitatea prin covid fără izolare a fost comparabilă cu un sezon de gripă puternic și oarecum sub media UE. Aproximativ 50% dintre decesele suedeze au avut loc în casele de bătrâni, iar vârsta medie a deceselor provocate de covid suedez a fost de aproximativ 84 de ani.
 18. Mass -media : Raportarea multor mass-media a fost neprofesională , a crescut frica și panica în rândul populației și a condus la o supraestimare de o sută de ori a letalității coronavirusului. Unele mass-media au folosit chiar imagini și videoclipuri manipulatoare pentru a dramatiza situația.
 19. Originea virusului : Originea noului coronavirus rămâne necunoscută, dar cele mai bune dovezi indică în prezent un incident de pneumonie asemănătoare covidului într-o mină chineză în 2012, ale cărei mostre de virus au fost colectate, stocate și cercetate de Institutul de Virologie din Wuhan (WIV) . Datorită cooperărilor, este posibil ca unele laboratoare din SUA să fi avut și acces la acești viruși.
 20. Supraveghere : Denunțătorul NSA Edward Snowden a avertizat că pandemia de coronavirus poate fi folosită pentru a extinde supravegherea globală . Multe guverne au restrâns drepturile fundamentale ale cetățenilor lor și au anunțat planuri de a introduce pașapoarte digitale biometrice pentru vaccinuri .
Publicitate

24/01/2022 - Posted by | ANALIZE | , , , , , , , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Nu cred. Prea mult bla-bla într-o „limbă„ greu de înțeles în mod intenționat.

  Apreciază

  Comentariu de Dorel Romica Palenciuc | 24/01/2022 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: