În 2021 au fost persecutați pentru credința în Hristos 360 de milioane de creștini

La nivel mondial, tendințele de persecuție și oprimare a creștinismului au crescut în anul 2021, arată statisticile publicate de Organizația Open Doors, comentate de basilica.ro. Conform acestora, aproximativ 360 de milioane de creștini suferă un grad mare de persecuție și discriminare în întreaga lume.
În perspectiva acestor cifre, unul din șapte creștini, la nivel mondial, este victima persecuției și discriminării pentru credința în Hristos. Mai specific, unul din șase creștini în Africa, doi din cinci în Asia și unul din doisprezece in America Latină.
Este pentru al doilea an consecutiv în care fiecare țară aflată pe lista de urmărire a fost clasificată ca având un grad „foarte crescut” sau „extrem” de persecuție.
În 2021, primele trei țări în care creștinii suferă cele mai aspre condiții au fost: Afganistanul, Coreea de Nord și Somalia.
Cauzele sunt multiple și greu de izolat într-o singură categorie. Există o legătură strânsă între sursa persecuțiilor și statutul religios adoptat de regiunea sau țara respectivă.
În cifre, statisticile arată că aproximativ 5898 de creștini au fost uciși, 5110 de biserici au fost atacate, 6175 au fost lipsiți de libertate și 3829 de creștini au fost răpiți.
La nivel global, comparativ cu anul precedent, numărul creștinilor persecutați a crescut în 2021 cu aproximativ 20 de milioane.
Datele folosite pentru întocmirea raportului au fost colectate în perioada 1 octombrie 2020 – 30 septembrie 2021.
Indexul Open Doors analizează în alcătuirea statisticilor mai multe criterii:
• Viața privată: dacă creștinul are sau nu voie să dețină obiecte religioase.
• Viața de familie: dacă creștinilor le este permis sau nu să-și exprime credința în familie, să sărbătorească evenimente religioase.
• Viața în comunitate: dacă pot să trăiască fără să fie lezați sau discriminați în comunitățile locale.
• Viața națională: dacă forma de guvernământ permite creștinilor să-și exprime credința.
• Viața Bisericii: dacă creștinii au voie să participe împreună la slujbe și dacă au voie să construiască biserici.
• Violența: dacă creștinii sunt victime ale violenței comunitare.
Organizația „Open Doors” este o rețea mondială de ONG-uri creștine non-profit, care urmărește situația creștinilor la nivel mondial.
Creștinismul este în pericol nu numai în țările menționate. Atacul asupra familiei prin promovarea relațiilor homosexuale, invazia musulmană în Europa, ateismul ajuns la rang de ” mare știință”.
Lipsa de etică și moralitate în relațiile sociale conduc la situații extrem de dificile în care chiar copiii proveniți din familii tradițional creștine se rușinează să-și declare identitatea religioasă.
Ioga și alte manifestări religioase din orice colț al lumii au întâietate în fața creștinismului european. În țările în care se moare pentru creștinism, șansa de supraviețuire ca religie este mai mare comparativ cu un mediu de presiune culturală alterată dar foarte intens mediatizată din Europa.
Dumnezeu are soluțiile Lui, oameni puși de-o parte care vor fi martorii Lui pe acest pământ chiar și în condițiile cele mai grele.
Mă îngrijorez personal dacă voi fi în stare să fac alegeri bune și să mă îngrijesc de cei din apropierea mea păstrând valorile creștine.
ApreciazăApreciază