CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

UN PUNCT DE VEDERE RUSESC PRIVITOR LA CRIZA UCRAINEANĂ


2022: O reluare a „Crizei rachetelor cubaneze” (1962)… Dar mai gravă!

Mai multe întâlniri diplomatice au avut loc în ultimele zile între ruși și americani în încercarea de a rezolva „problema” ucraineană.

Rușii au cerut la recenta întâlnire diplomatică respectarea de către Ucraina a „Acordurilor de la Minsk” (care protejează populațiile din Donbass) și, mai ales, angajamentul, în forme legale, ca N.A.T.O. să nu se extindă mai mult în est, în special în Ucraina și Georgia.

Americanii și N.A.T.O. refuză categoric să se angajeze să nu se extindă spre est, scrie analistul rus Boris Karpov. situl https://boriskarpov.tvs24.ru via https://rusreinfo.ru și ART-EMIS.ro.

Rusia a spus foarte clar că nu va negocia în această privință și că, dacă americanii refuză, va lua măsuri militare pentru a-și garanta securitatea.

Așa cum era de așteptat, negocierile s-au învârtit în cerc și nu s-a putut ajunge la niciun acord, americanii „cerând” de altfel retragerea trupelor rusești desfășurate la granițele sale (în interiorul Rusiei, așadar) și, în plus, au înmulțit amenințările cu noi „sancțiuni” care ar urma să afecteze de data aceasta marile bănci rusești… și liderii, inclusiv pe Vladimir Putin însuși.

În data de 13 ianuarie 2022 , după o întâlnire cu N.A.T.O., viceministrul rus de externe a declarat că nu există niciun motiv pentru a continua reuniunea, deoarece americanii și N.A.T.O. refuză categoric să ia în considerare cererile de securitate ale Rusiei și că se așteaptă un răspuns scris săptămâna viitoare.

Ministrul de externe Lavrov a declarat că Rusia nu va aștepta mult timp pentru a acționa.

O declarație neașteptată și surprinzătoare a fost făcută de Herman Gref, un politician rus, director al „SberBank” (Banca Națională a Federației Ruse), cunoscut pentru dragostea sa pentru Occident și un membru proeminent al coloanei a cincea globaliste.El se prezintă ca director de bancă, dar discursul său pare să arate că unii „globaliști” sunt de partea guvernului rus în această chestiune.

Gref a declarat recent: „Când ești amenințat de ceva în fiecare zi, în cele din urmă nu mai este înfricoșător, așa că este imposibil să ne sperie cu el. Ce va fi, va fi, suntem pregătiți pentru toate scenariile”. 

Criza rachetelor 2022

Statul Major General rus i-a propus lui Vladimir Putin mai multe opțiuni militare. Desigur, niciuna dintre aceste măsuri nu a fost specificată, dar putem face unele presupuneri:

Desfășurarea armatei ruse în Donbass la cererea autorităților republicilor Donețk și Lugansk. Acest lucru ar proteja populația civilă și este evident că ar exista lupte cu Ucraina pe teren. N.A.T.O. și S.U.A. ar numi acest lucru o„invazie rusă în Ucraina” și ne putem imagina Armata Rusă avansând spre Kiev (potrivit experților militari, Kievul ar cădea în mai puțin de o săptămână), în funcție de evenimentele politice.

Instalarea de rachete rusești în Cuba și/sau Venezuela, ceea ce ar plasa Rusia la câteva minute de S.U.A.

O măsură auxiliară ar putea fi invitația președintelui Lukașenko adresată rușilor de a se stabili în Belarus, care are o graniță mare cu Ucraina. Integrarea Belarusului în Federația Rusă, care a fost negociată timp de un deceniu, ar fi astfel în sfârșit finalizată, cu forțe rusești la frontiera U.E. din Polonia.

Alte măsuri avute în vedere de unii analiști din Rusia sunt o intervenție rusă în Statele Baltice, chiar și în Finlanda. Acest lucru nu este foarte credibil, deoarece Rusia nu dorește să pornească un război, ci adoptă o poziție defensivă.

Pe de altă parte, o întărire militară la granițele acestor țări este evidentă încă de la începutul operațiunilor, pentru a contracara un eventual atac N.A.T.O.

Pare evident pentru toată lumea că N.A.T.O. nu va interveni direct dacă Rusia intervine în Donbass (considerat de N.A.T.O. drept teritoriu ucrainean), Alianța Atlantică a spus-o de mai multe ori.

Pe de altă parte, va furniza cu siguranță Ucrainei echipamente, ceea ce nu va face o mare diferență în ceea ce privește rezultatul final.

În contextul instalării rachetelor rusești în Cuba și Venezuela, este greu de văzut ce pot face americanii (în afară de invadarea Cubei sau a Caracasului?!), deoarece propriile lor rachete se află deja practic la granițele Rusiei.

Noi „sancțiuni”, așadar, care nu vor schimba mare lucru, dar Rusia a indicat clar că va riposta de data aceasta prin modalități „surprinzătoare”.

Ne putem imagina atacuri cibernetice care să dezactiveze site-urile energetice din S.U.A. sau chiar sistemele de alimentare cu energie electrică. Acest lucru este de domeniul posibilității.

Următoarele câteva luni, săptămâni și chiar zile vor fi cruciale și ar putea apărea evenimente față de care măsurile luate împotriva pandemiei de „gripă covidă”ar putea părea amuzante.

 

Publicitate

19/01/2022 - Posted by | ANALIZE | , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: