CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Revoluția Sexuală Neomarxistă învinge pe tot mapamondul.Căsătoriile între homosexuali sunt acum legale în 30 de țări


Progresiști din toate țările UNIȚI-VĂ !

Paris (AFP) – Cu parlamentarii chilieni care au aprobat recent un proiect de lege privind căsătoriile între persoane de același sex, numărul țărilor lumii în care dreptul homosexualilor de a se căsători a ajuns la 30.

Cu toate acestea homosexualitatea rămâne interzisă în multe părți ale lumii.

The Biggest Pride Parades Around the World 2022 (with Map and Images) -  Seeker

Țări din Europa, pioniere ale căsătoriilor gay

La 1 octombrie 1989, pentru prima dată în lume, mai multe cupluri gay din Danemarca s-au căsătorit în uniuni civile, care deși dădeau relațiilor de acest tip calitatea legală nu ajungeau la căsătoria deplină.

Țările de Jos au fost cele care au permis prin lege pentru prima dată căsătoriile homosexualilor acordând mai multe drepturi în aprilie 2001.

De atunci, 16 țări europene au acceptat căsătoriile gay: Austria, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia și cel mai recent Elveția.

Alte țări europene inclusiv Croația, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria, Italia și Slovenia, care a respins căsătoriile homosexuale într-un referendum din 2015, permit doar parteneriate civile pentru comunitatea LGBTQ .

Guvernul ceh a susținut proiectul de lege care ar face din țara primul membru post-comunist al Uniunii Europene care a legalizat căsătoriile între persoane de același sex, dar soarta sa. este incert.

În România, un referendum menit să consacre în constituție interzicerea căsătoriilor homosexuale a eșuat în 2018 din cauza prezenței scăzute la vot.

Canada a fost prima țară americană care a autorizat căsătoria homosexuală în 2005.

În 2015, Curtea Supremă a SUA a legalizat căsătoria homosexuală la nivel național, într-un moment în care aceasta a fost interzisă în 14 din 50 de state.

Cu toate acestea, primul din Statele Unite. căsătoria homosexuală a avut loc de fapt în 1971, când un cuplu din Minnesota a obținut o licență de căsătorie datorită unei viziuni legale trecute cu vederea. Căsătoria a fost recunoscută oficial în martie 2019, după o bătălie juridică de cinci decenii.

În America Latină, șase țări permit căsătoriile între persoane de același sex: Argentina, Brazilia, Columbia, Ecuador, Uruguay și Costa Rica.

Capitala federală a Mexicului a autorizat căsătoriile gay în 2009 faptul fiind aprobat de jumătate din cele 32 de state mexicane.

Chile a legalizat uniunile civile gay în 2015, iar congresul său marți a adoptat un proiect de lege care legalizează căsătoriile între persoane de același sex în întregime.

Cuba aaprobat modificări ale Constituției din 2019 care deschid calea căsătoriei între persoane de același sex.

În 2021, un proiect de noul cod de familie care permite căsătoriile între persoane de același sex va fi supus unui referendum.

Deși o mare parte din Asia este tolerantă cu homosexualitatea, în mai 2019 Taiwan a devenit primul stat din regiune care a permis homosexualitatea căsătorie.

În Japonia, o instanță din nordul Sapporo a decis în 2021 că nerecunoașterea căsătoriei între persoane de același sex este neconstituțională.

Australia (2017) și Noua Zeelandă (2013) sunt singurele locuri din regiunea Asia-Pacific care au adoptat legi privind căsătoriile gay.

În Orientul Mijlociu, unde homosexualitatea este reprimată, Israelul conduce calea în ceea ce privește drepturile homosexualilor, recunoscând căsătoriile între persoane de același sex care au fost legalizate în alte țări, dar nu permit legalizarea unor astfel de uniuni pe teritoriul său.

Tel Aviv LGBT Pride: Our best 33 Gay Pride Pictures | Coupleofmen.com

Mai multe țări din regiunea conservatoare, încă mai au pedeapsa cu moartea pentru homosexualitate, inclusiv Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Africa de Sud este singura țară de pe continentul african care a permis căsătoria homosexuală, legalizând-o în 2006.

Pe restul continentului, 30 de țări africane interzic homosexualitatea. În Mauritania, Somalia și Sudan homosexualii sunt pedepsiți cu moartea.

https://www.france24.com/same-sex-marriage-now-legal-in-30-countriesCăsătoria între persoane de același sex acum este legală în 30 de țări…

Publicitate

17/12/2021 - Posted by | ANALIZE | , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: