CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Creștinismul dispare din viața publică în Europa de Vest


Fostă biserică romano-catolică din Olanda transformată în loc de joacă pentru copii ( Foto: THE WALL STREET JOURNAL).

Creștinismul dispare din viața publică în Europa de Vest, în timp ce, în același timp, „dictatura opiniei” devine tot mai puternică, a declarat recent Gergely Gulyás, șeful de cabinet al premierului Ungariei, potrivit relatărilor din publicațiile Hungary Today și https://tribuna.us.

Într-un discurs rostit la ceremonia de sfințire a unei noi biserici reformate în orașul Rakamaz, în nord-estul Ungariei, Gulyás a declarat că la mai bine de trei decenii de la căderea dictaturilor comuniste din Europa Centrală „se pare că materialismul triumfă în Europa de Vest”.

„Dacă vrem să vedem ce fel de viitor așteaptă țările care abandonează creștinismul, nu trebuie să ne uităm mai departe de bisericile din Europa de Vest”, a spus Gulyás. „Putem vedea cum sunt demolate și cum în locul lor se construiesc mine de cărbune, benzinării și centre comerciale.”

„Putem vedea cum sunt transformate în săli de concerte, hoteluri, restaurante de tip fast-food și cum sunt preluate de musulmani.”, a mai adăugat Gulyás.

Dispariția creștinismului din viața publică vest-europeană duce, de asemenea, la dispariția înțelegerii, precum și la creșterea „dictaturii opiniei” și la „obligativitatea unor constrângeri incompatibile cu viața, cum ar fi ideologia de gen”, a adăugat el.

Ceea ce în urmă cu două decenii era considerat „umor absurd” a devenit acum nu numai realitate, ci și „o ideologie de stat obligatorie în statele sociale din Europa Occidentală”.

În aceste vremuri, credința devine cu atât mai importantă pentru supraviețuire, a spus Gulyás. „Nu trebuie să mutăm munții din loc, ci doar să punem pietre și cărămizi unele peste altele pentru a construi mici comunități”.

Construirea bisericilor este o dovadă de credință în viitor, a mai adăugat el.

Publicitate

02/12/2021 - Posted by | CREDINTA | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: