CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Rusia este un stat agresor care refuză să-și îndeplinească obligațiunile asumate cu privire la retragerea trupelor sale din regiunea transnistreană a R. Moldova


The Ghosts of Soviet Present: Transnistria

Un diplomat american vorbește despre promisiunile neîndeplinite ale Rusiei cu privire la retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

Rusia nu este pregătită să-și îndeplinească obligațiunile asumate cu privire la retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană a R. Moldova. Declarații în acest sens au fost făcute de asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, George Kent.

Potrivit diplomatului american, Rusia este un stat agresor. „Rușii au început războiul în Ucraina și nu este un conflict – este chiar un război. Rusia are datoria să pună capăt acestui război, și nu Ucraina. Pentru că este un război în Ucraina, dar nu războiul Ucrainei. 100% este războiul Rusiei”a remarcat oficialul.

În context, George Kent s-a referit și la relația Rusiei cu statele din regiune care au conflicte „înghețate” pe teritoriile lor – Republica Moldova și Georgia.

Nu uităm: 13 decembrie 1991, primele victime făcute de separatiștii de la Tiraspol

Am fost în regiunea transnistreană cu o lună în urmă. Reprezint America în acest proces – în procesul de negocieri 5+2 din Transnistria. Și este clar că Rusia pur și simplu nu este pregătită să își îndeplinească obligațiile. Președintele rus Boris Elțin a promis în timpul unei reuniuni OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa) de la Istanbul, în urmă cu 22 de ani, că toate trupele ruse vor fi retrase din Moldova până la sfârșitul anului 2001. Deci, anul acesta este a 20-a aniversare a promisiunii neîmplinite a președintelui Rusiei. Și este clar că au existat promisiuni similare ale lui Putin către președintele francez Nicolas Sarkozy în 2008 cu privire la situația din Abhazia, când Putin ar fi spus că va fi un război scurt. Așadar, au trecut 29 de ani în Moldova, 13 ani în Georgia și 7 ani acum în Donbas. Și mai este Crimeea”, a declarat George Kent pentru Radio Europa Liberă, reprodus de https://infoprut.ro.

Amintim că asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, George Kent, a vizitat Republica Moldova în perioada 11-12 iulie, pentru a participa la discuțiile în formatul 3+2 privind reglementarea conflictului transnistrean sub egida OSCE și pentru a discuta cu liderii de la Chișinău și Tiraspol.

Publicitate

08/08/2021 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , , ,

8 comentarii »

 1. Noroc cu americanii care sunt foarte paroliști! :) :) :)

  Apreciază

  Comentariu de mucenicul | 08/08/2021 | Răspunde

  • Cunoști vreun centimetru pătrat de pământ pe care au călcat americanii pe care ei l-au anexat în ultima sută de ani?
   Compară țările din care americanii i-au alungat în al doilea război mondial pe nemți, italieni si japonezi, cu cele ocupate de ruși.
   Cât de dezvoltate sunt acum Franța, Olanda, Belgia, Danemarca, Norvegia, Coreea de sud și chiar Japonia, Germania de vest și Italia , care au fost ocupate de armata americană în cursul războiului mandial ?
   Acum uită-te ce s-a întâmplat cu România, Polonia, Ungaria, Cehoslovacia, RDG, Bulgaria, sau Coreea de Nord care au fost ”eliberate” de armata roșie și prădate de tot ce putea fi prădat.
   Unde mai pui că ”eliberatorii” sovietici au furat și importante teritorii de la țările vecine pe care le-au vizitat, adică de la Finlanda, Cehoslovacia, Polonia, Germania și România (Basarabia, Bucovina de Nord, Herța și Insula Șerpilor) si au anexat cu totul Statele Baltice .
   Așadar, ar trebui să observi că ce spui d-ta e o temă dragă propagandistică a imperialiștilor moscoviți, care încearcă să mute atenția în altă parte când vine vorba despre fărădelegile comise de Rusia.
   Chinezii au o zicală care spune că ”Eu îi arăt mâna, iar el îmi arată Luna”! Cam despre asta e vorba…

   Apreciat de 1 persoană

   Comentariu de cersipamantromanesc | 09/08/2021 | Răspunde

   • Eu vreau să spun că am la fel de multă încredere în americani cum am și în ruși. Adică zero. Nu agreez deloc această propagandă pro-americană și nici pe cea pro-rusă. Hai să ne amintim și să fim serioși, în 1989 americanii și rușii și-au dat mâna ca să-l alunge pe Ceaușescu și să distrugă România și alte țări comuniste. Amintește-ți războiul din Kosovo și ce au făcut americanii acolo. N-are rost să o lungim. Ambele puteri sunt conduse de aceiași oligarhi planetari restul sunt povești. Eliberatorii americani au distrus definitiv toate statele în care au intrat pentru a aduce democrația. Dar cum spuneam oamenilor le plac poveștile pentru că adorm mai ușor. Cert e că m-ai dezamăgit profund cu această propagandă pro-americană. Dacă într-adevăr ai iubi România ai spune lucrurilor pe nume, fără părtinire și cu luciditate. Comentariul tău te face doar o trompetă pro-americană. Dă bine în scris gogorița cu pro-marxismul moscovit. Cine nu-i pro-american sigur e pro-marxist moscovit. Am râs :) Eu nu țin nici cu nici unii, indiferent de nație. Eu țin cu adevărul.

    Apreciază

    Comentariu de mucenicul | 10/08/2021

   • Aveau americanii vreun motiv să-l sprijine pe Ceaușescu și în general comunismul în lume?
    Kosovo nu e cumva un teritoriu locuit majoritar de albanezi , adică un fel de Transilvanie a Albaniei? Ce caută Serbia acolo și ce e rău în faptul că America i-a ajutat pe albanezi să iasă de sub stăpânirea panslavistă sârbă?
    Americanii au distrus definitiv țările dezvoltate din Europa de vest,Japonia, Coreea de Sud? Ce înțelegi d-ta prin distrugere definitivă a unei țări?
    A compara realist ce au făcut rușii cu ce au făcut americanii numești d-ta propagandă pro americană? Ce nu e adevărat din cele ce am scriseu?
    Spune concret, nu-mi servi vorbe goale, lozinci de doi bani și generalități lipsite de bază reală în realitate….

    Apreciat de 1 persoană

    Comentariu de cersipamantromanesc | 10/08/2021

   • Mai documentează-te despre Kosovo și ororile americane de acolo. D-ta folosești lozinci și propagandă deșănțată. Cunoști adevărul la fel de bine ca și mine doar că nu-l spui. Și nu răpund provocărilor.

    Apreciază

    Comentariu de mucenicul | 10/08/2021

   • Abia acum îmi servești propagandă lipsită de orice bază. Ororile le-au făcut trupele sârbe militare sau paramilitare și nu doar în Kosovo, ci și in Bosnia,Croația sau Slovenia. Masacrul de la Srebrenița îți spune ceva? Dar cazurile liderilor sârbi condamnați pentru crime împotriva umanității la Haga?
    În plus sârbii se pare că n-au învățat nimic văzând că popoarele componente ale fostei Iugoslavii au luptat pentru desprinderea de federație pentru că nu mai suportau supremația sârbă. Acum sârbii s-au concentrat pe deznaționalizarea românilor din Timoc care sunt în continuare lipsiti de școli si biserici in limba maternă si sânt mințiți că ar fi ”vlahi„ si că vorbeesc limba ”vlahă” nicidecum limba română.
    Citește și învață să distingi modul de acțiune al dușmanilor românității…

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 10/08/2021

   • Noroc cu moldovenii din R.M. că vorbesc limba moldovenească. Nici măcar nu vă e rușine. Și nu țipa la mine că nu ți-am dat voie, oricine ai fi. Te-am salutat din mers.

    Apreciază

    Comentariu de mucenicul | 10/08/2021

   • Asta chiar că e bună: Chiar crezi că basarabenii sunt învățați că vorbească ”moldovenește”pentru că așa îi obligă americanii?Nu cumva ”moldovenismul” a fost inventat în laboratoarele ideologice moscălești?
    Cui să-i fie rușine și cine a țipat la tine, drag mucenic?
    Îți urez noi și importante succese succese în munca politică și ideologică! Jos cotropitorii americani!

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 10/08/2021


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: