CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Dl.Varujan Vosganian pune întrebări la care nu avem răspunsuri


De unde primeşte 70.000 lei individul numit VARUJAN VOSGANIAN… actualmente parlamentar de Iaşi? – SUPERVIZOR.ro

Natura umană este amenințată. Așa-zisa profilaxie împotriva virusului corona devine o formă de asuprire a ființei umane.

Măsurile preventive anti-Covid sunt bazate exclusiv pe constrângeri care contravin unei conduite umane firești: să porți mască, să te izolezi, să nu atingi pe alții, să comunici exclusiv prin internet, să scoți dintre bucuriile vieții teatrul, cinematograful, restaurantele, să nu te însori cu nuntă, să nu mori decât de o anumită boală și să te îngropi desculț, să scoți noaptea din cadranul orelor tale, ca fiind interzisă prin lege etc. etc.

Nicio instituție oficială nu încurajează măsurile preventive care sunt însoțite de o conduită liberă, dezinvoltă: utilizarea medicamentației preventive de tip Vitamina C, medicamentația homeopată, tratamentul prin ozonificare, mișcarea în aer liber, o alimentație adecvată etc.

Câte unii mă întreabă, indignați, ce ne facem dacă stările de alertă se tot prelungesc și dacă n-ar fi cazul să organizăm, cu cei care sunt de partea noastră, niște proteste. Le răspund că s-ar putea, dar e cam dificil, dat fiind că cei care organizează proteste sunt de partea cealaltă.

Lupta împotriva virusului corona începe să nu mai fie, pe ansamblul societății, o urgență, cât un obicei. Încă puțin și o să devină tradiție.

Pe vremuri locuitorilor unui ținut le ziceau supuși. Apoi, odată cu proclamarea drepturilor omului, au început să le zică cetățeni. Cum bine spunea Zarathustra că tot ce este în timp se va reîntoarce, iată că, și noi, din cetățeni redevenim supuși.

Atenție!

Faptul că anul 2020 s-a încheiat cu un deficit bugetar de 101 mld de lei (9,8% din PIB) nu este lucrul cel mai îngrijorător. Ci faptul că deficitul reprezintă peste 35% din totalul veniturilor curente (287 mld lei). Acest raport de 35,5% între deficitul bugetar și venituri ne poziționează, de departe, pe ultimul loc în Uniunea Europeană și arată dezechilibrul dramatic în care au ajuns finanțele țării.

E ceva ce nu pot să înțeleg.

Când în spitale există medici de gardă pe fiecare etaj, când există detectoare de fum și avertizoare sonore de incendiu care ar trebui să semnaleze până și fumul unei țigări și care sunt conectate la sisteme centralizate de protecție, când toți, în frunte cu președintele țării, s-au întrecut în a-i felicita pe pompieri și pe medici pentru rapiditatea cu care au intervenit, cum de s-a ajuns până într-acolo încât victimele să fie carbonizate?

Aș dori, dacă se poate, o lămurire privind o situație cel puțin bizară:

  De la instituirea stării de urgență și până azi în România nu a mai murit nimeni de gripă! Ultimul deces a fost înregistrat la jumătatea lui martie 2020. Din două una, ori informările Institutului Național de Politici Publice sunt false, ori se moare de gripă, dar gripa și-a luat un pseudonim.

Dacă nu mă credeți, accesați aici: https://www.cnscbt.ro/index.php/informari-saptamanale/gripa

Logica autorităților e simplă: Dacă o persoană în vârstă a decedat fără să se vaccineze, a murit de Covid.

Dacă o persoană în vârstă a decedat după ce s-a vaccinat, a murit din cauza vârstei… (Sursa: https://vosganian.ro)

10/05/2021 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , ,

4 comentarii »

 1. O populație needucată care nu-și cunoaște drepturile și nici obligațiile se transformă în supuși, dar o populație educată, lucidă cu ceea ce se întâmplă în jurul ei se încadrează în rândul cetățenilor. Ce avem în prezent este și rodul politicilor de după 1989.
  Încă nu este târziu să se lucreze la educația populației pentru a-i transforma în cetățeni, dar dacă se va întârzia tot așa din interese politice, vom avea doar supuși, adică oameni fără noblețe în caracter, gata să înghită orice mizerie politică, ca pe o miluire din partea celor în funcții înalte.
  Dumnezeu să ne ajute să scăpăm de robie.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-ostriceanu | 10/05/2021 | Răspunde

  • Din câte se vede, d-ta faci nediferențiat referire la toate popoarele, pentru că fenomenele despre care vorbești se întâlnesc și la popoarele care n-au cunoscut binefacerile comunismului.S-au transformat în supu și francezii, englezii, canadienii,americanii ș.a.m.d.?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 10/05/2021 | Răspunde

 2. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

  Comentariu de octavpelin | 10/05/2021 | Răspunde

 3. Mulțumesc pentru răspuns. Întrebarea dacă și” francezii, englezii, americanii sau canadienii s-au transformat în supusi?” este o întrebare de cercetare profundă a fenomenelor sociale la care asistăm pe mapamond. Se pare că acest stil de comunism nuanțat în socialism sau în forme asemănătoare, a pătruns sub forma de filosofie sau curent social în orice mediu. Intensitatea nu este la fel de mare ca în Europa Centrală și de Est, însă sunt destule constrângeri ale guvernelor după aceleași metode ca și în comunism. Acolo mai sunt proteste, există o societate civilă care încă mai funcționează.
  Democrațiile sunt în curs de diluție, dar încă mai sunt în comparație cu România care nu a înțeles în 2021 ce înseamnă democrație și ca urmare a acestei neânțelegeri, societatea românească nu și-a creat o societate civilă care să fie un răspuns la politicile abordate de guvern, populația rămânând să comenteze deciziile politice pe unde poate. Formatorii de opinie din presă sunt destul de suspecți și nu pot fi luați în considerație, cel mult ca un spectacol mediatic foarte subiectiv.
  Eu personal îmi folosesc libertatea și nu renunț, pentru că Dumnezeu a creat omul dăruindu-i libertatea de a alege.

  Apreciază

  Comentariu de Rubinescu-Ostriceanu fideliu | 11/05/2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: