CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Un mare număr de ofițeri superiori în rezervă l-au prevenit pe președintele Franței asupra pericolului prăbușirii țării


Scandal în Franța după o „scrisoare deschisă a generalilor”, cu aluzii la „război civil” și teze ale extremei-drepte

Ofițerii superiori francezi l-au avertizat pe Macron cu privire la riscul prăbușirii Franței și la adâncirea acesteia într-un război civil. Publicata pe 21 aprilie, scrisoarea a provocat un imens scandal politic in Franta, aceasta fiind sustinuta deschis de liderul de extrema dreapta Marine Le Pen, candidat la alegerile prezidentiale de anul viitor, si aflata de anul trecut pe primul loc in sondaje.

Pe 21 aprilie s-au implinit exact 60 de ani de la Puciul Generalilor, o lovitura de stat eșuata, care a incercat să-l forțeze pe presedintele Charles de Gaulle sa nu admita declararea independentei Algeriei, până atunci colonie franceză.

Scrisoarea deschisă către președintele țării, semnată de aproximativ douăzeci de generali, o sută de ofițeri superiori și mai mult de o mie cadre din personalul militar, aflați în rezervă, a fost publicată mai întâi la 14 aprilie 2021 pe un blog (Place d’Armes), a fost reluată de săptămânalul conservator francez „Valeurs actuelles”.

„Tribuna” militarilor rezervişti a fost redactată şi semnată de căpitanul Jean-Pierre Fabre-Bernadac, fost ofiţer „de l’Armée de Terre et de la Gendarmerie”, autor a nouă cărţi. Marţi 27 aprilie 2021, luarea de poziţie a militarilor rezervişti era deja contrasemnată de 30 de generali şi 2.500 de militari de alte grade (după Ulysse Gosset, editorialist de politică internaţională, citat de Patrick Sauce şi Clarisse Martin la bfmtv.com).

Potrivit militarilor, susținătorii fanatici ai războiului rasial disprețuiesc Franța, cultura și tradițiile sale și vor să o vadă distrusă. Într-un apel adresat șefului statului, se spune că islamiștii pun mâna pe periferia statului și stabilesc acolo ordine care contravin constituției Republicii.

Scrisoarea contine o serie de avertizari pentru presedintele Emmanuel Macron, pentru guvern si parlamentari, cu privire la “cateva pericole mortale” care ameninta Franta, incluzand “hoardele din suburbiile imigrantilor saraci care inconjoara orasele franceze”. Militarii acuza, de asemenea, guvernul ca a folosit politia “ca agent de actiune dar si ca țap ispășitor”, in reprimarea brutala a protestelor vestelor galbene din ultimii ani.

“Nu mai este momentul sa amanati, altfel maine razboiul civil va pune capat acestui haos si deceselor in crestere, de care veti fi responsabil”, conchide scrisoarea, sugerand o interventie militara.

Generalii francezi au anunțat o creștere a violențelor în țară.

Aceștia au subliniat că nu pot rămâne într-o parte ca observatori ai evenimentelor care au loc în patria lor. Liderii militari au cerut guvernului țării să dea dovadă de curaj și să elimine pericolele atârnate peste Franța.

Militarii au menționat că inacțiunea autorităților va duce în cele din urmă la explozia și intervenția armatei, care își va asuma misiunea de a proteja valorile civilizației.

„După cum putem vedea, nu există timp de pierdut, altfel mâine războiul civil va pune capăt acestui haos în creștere, iar numărul de decese pentru care veți fi responsabil va începe să se numere în mii”, au încheiat autorii scrisorii.

Şeful marelui stat-major, generalul François Lecointre, numit de preşedintele Macron în iulie 2017 în locul celebrului general Pierre de Villiers, (posibil candidat cu şanse la alegerile prezidenţiale din 2022 – deja 20 % opţiuni de vot, după I.F.O.P.) care a demisionat cu zgomot, a anunţat sancţiuni exemplare. „Criticile la adresa guvernului sau indemnurile adresate camarazilor de a pune mana pe arme” sunt dovezi clare ale incalcarii regulilor militare, a precizat Herve Grandjean, purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

„Fiecare va trece printr-un consiliu militar superior”, a declarat generalul Lecointre cotidianului Le Parisien. Sancţiunile cele mai severe vor fi îndreptate împotriva celor mai mari grade.

Asistăm la un puci ? Politicienii din L.R.E.M. şi, în general, susţinătorii preşedintelui Macron s-au grăbit să reamintească faptul că scrisoarea militarilor rezervişti a fost făcută publică în aceeaşi zi (14 aprilie) cu puciul de la Alger împotriva generalului Charles de Gaulle cu 60 de ani în urmă. Mai mulţi semnatari militari în rezervă sunt activişti ai partidului „Rassemblement National” (R.N.) al lui Marine Le Pen, care şi-a declarat susţinerea pentru luarea de poziţie a militarilor. Marine Le Pen a încercat să recupereze în folos personal protestul militarilor, dar fără succes.

Cel mai probabil beneficiar al acestei mişcări va fi „cel de-al treilea om”, generalul Pierre de Villiers, fost şef al marelui stat-major până în 2017. În 28 aprilie 2021 erau prezentate pe blogul Place d’Armes primele 1.500 de semnături la vedere şi se indica şi numărul total de semnături: 10.093.

Scrisoarea militarilor francezi în rezervă ne aduce în memorie celebrul poem-cântec al lui Boris Vian („Monsieur le President/ Je vous fais une lettre/ Que vous lirez peut-être/ Si vous avez le temps…”) şi marchează o reacţie foarte puternică a Franţei „regaliene”, cu tradiţiile şi patriotismul ei.

După manifestaţiile săptămânale ale „Vestelor galbene” care au durat mai bine de un an, armata trece, iată, de partea poporului şi urmăreşte salvarea Franţei dintr-o criză majoră şi de la un dezastru iminent, comentează https://www.art-emis.ro/ezervistii-provoaca-o-criza-politica-majora-in-franta.

Iată câteva fragmente din scrisoarea publicată de revista Valeurs actuelles :


„Scrisoare deschisă adresată guvernanţilor noştri
Domnule Preşedinte,Doamnelor şi Domnilor din Guvern,Doamnelor şi Domnilor parlamentari,

Situaţia e gravă, Franţa e în pericol, mai multe primejdii de moarte o ameninţă. Noi care, chiar la pensie fiind, rămânem soldaţi ai Franţei, nu putem, în circumstanţele actuale, să fim indiferenţi la soarta frumoasei noastre ţări.

Drapelele noastre tricolore nu sunt doar bucăţi de pânză, ele simbolizează tradiţia, de-a lungul istoriei, a celor care, indiferent de culoarea pielii lor sau de credinţele lor, au slujit Franţa şi şi-au dat viaţa pentru ea. Pe aceste drapele găsim înscrise cu litere de aur cuvintele „Onoare şi Patrie”. Or, onoarea noastră astăzi constă în a denunţa farâmiţarea care ne loveşte patria.

Fărâmiţare care, printr-un anume antirasism, se afişează cu un unic scop : să creeze pe teritoriul nostru o stare proastă şi chiar ură între comunităţi. Astăzi, unii vorbesc de rasialism, de indigenism şi de teorii ale decolonizării, dar, folosind aceşti termeni, tocmai războiul rasial e dorit de aceşti partizani fanatici şi plini de ură.

Ei ne dispreţuiesc ţara, tradiţiile ei, cultura ei şi vor s-o vadă dizolvată, smulgându-i trecutul şi istoria. S-au pus pe treabă luându-se de statui, de foste glorii militare şi civile, cercetând subiecte vechi de secole.

Fărâmiţare care, odată cu islamismul şi cu hoardele din periferii, provoacă separarea multiplelor parcele ale naţiunii pentru a le transforma în teritorii supuse unor dogme contrare Constituţiei noastre. […] Cum spunea cardinalul Mercier, primatul Belgiei: „Când prudenţa e peste tot, curajul nu e nicăieri”. Deci, Doamnelor şi Domnilor, destul cu tergiversările, situaţia e gravă, sarcina de îndeplinit e colosală : nu pierdeţi vremea şi fiţi siguri că suntem gata să susţinem politicile care vor lua în considerare salvgardarea naţiunii.

În schimb, dacă nu se face nimic, laxismul va continua să se răspândească inexorabil în societate, provocând în cele din urmă o explozie şi intervenţia camarazilor noştri activi într-o misiune periculoasă de apărare a valorilor noastre civilizaţionale şi de punere la adăpost a compatrioţilor noştri pe teritoriul naţional.

Se vede deja, amânarea nu mai e posibilă – altfel, mâine războiul civil va pune capăt acestui haos crescând, iar morţii, de care dumneavoastră veţi fi reponsabili, se vor număra cu miile” 

CITIȚI ȘI:

04/05/2021 - Posted by | POLITICA | , , , ,

Un comentariu »

  1. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

    Comentariu de octavpelin | 04/05/2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: