CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Avertismente sumbre: Rusia ar putea anexa militar estul, sudul Ucrainei și regiunea transnistreană, ajungând să aibă graniță terestră directă cu România


ucraina donbas


Ministrul apararii rus Shoigu a facut acum cateva minute declaratii extrem de grave : el sustine ca nave militare NATO si ale USA sunt angajate in „activitati provocatoare” la adresa marinei militare ruse in Marea Neagră.

De asemenea el a declarat ca tarile NATO de la granițele de est ale Alianței [Polonia, Romania] concentreaza trupe si echipament militar la frontierele de est]

De cealaltă parte, România, prin vocea ministrului de Externe, se arată revoltată în fața unei astfel de situații:

Merkel a spus clar ca Germania nu este interesata de „sanctiunile” pe care Biden vrea să le impună Rusiei , iar „constructia conductei North Stream 2 va continua impreună cu partenerii ruși”.

Înțelegeți acum de ce Rusia nu își face griji și a adus toată flota baltică în Marea Neagra?

Germania nu are de gand sa participe la nici un conflict militar cu Rusia!
Fără Germania, cine ramane in NATO gata sa faca război cu rușii?

Putin are jocurile facute si pe 21.04.2021 va face un anunt ce va modifica radical ce se intampla in Europa de Est!

Wall Street Journal a sublinitat gravitatea situației publicând în urmă cu câteva ore poze luate din satelit care arata cum in jurul avioanelor de atac din Crimeea se aflau militari rusi care încărcau în mare grabă rachete și torpile de atac …


Rusia va anexa militar estul, sudul Ucrainei și regiunea transnistreană. România și Rusia vor avea graniță terestră directă, iar acestă afirmație ar putea să devină o realitate în curând, scrie https://ortodoxinfo.ro/2021/04/20/e-o-chestiune-de-zile-rusia-va-anexa-estul-si-sudul-ucrainei/

Atunci când Rusia făcea un joc similar înainte de anexarea Crimeii nimeni nu credea că așa ceva este posibil. La momentul de față interesul Rusiei față de teritoriile menționate mai sus este unul clar.

Rusia va înconjura practic Ucraina și va tăia accesul acestui stat la Marea Neagră.

Rusia va avea în curând peste 120.000 de militari la frontiera cu Ucraina, a declarat marţi ministrul ucrainean Dmitro Kuleba în cadrul unei conferinţe de presă online pentru jurnaliştii străini, lansând un apel la adoptarea de noi sancţiuni economice împotriva Moscovei.

Serviciul Secret al Ucrainei a pus in stare de ALERTA MAXIMA toate fortele militare din toate regiunile Ucrainei sa fie gata de lupta in orice moment anunta Artem Dektyarenko purtatorul de cuvant al SBU pentru Ukrinform, agentia nationala de stiri a Ucrainei.

Populatiei i s-au distribuit pliante cu indicarea adaposturilor unde sa se refugieze in timpul bombardamentelor.

Jens Stoltenberg secretarul general NATO a chemat-o maine la HQ pe comisarul european pentru transporturi Adina-Ioana Vălean [ Romania] pentru a discuta logistica deplasarii trupelor NATO catre granitele de est ale UE.
Moscova a expulzat astazi doi diplomati bulgari ca raspuns al expulzarii de catre Bulgaria a doi diplomati rusi.


Ambasadorul SUA la Moscova a parasit Rusia.

Rusia a continuat sa isi aduca navele militare in Marea Neagra astfel incat in acest moment aproape toata flota mondiala maritima a rusilor [ mai putin cea din Pacific] sunt in Marea Neagra.

Rusia a anunţat vineri „suspendarea” pe o perioadă de şase luni, între 24 aprilie şi 31 octombrie, „trecerea prin apele teritoriale ale Federaţiei Ruse pentru navele militare şi alte nave oficiale străine”.

Această suspendare vizează trei zone, dintre care una în largul Peninsulei Kerci, în apropierea strâmtorii cu acelaşi nume, care leagă Marea Neagră de Marea Azov şi care este de o importanţă crucială pentru exporturile de cereale sau oţel produse în Ucraina.

Statele Unite au denunţat luni „escaladarea neprovocată” pe care o reprezintă decizia rusă de a limita navigaţia navelor militare şi oficiale străine în trei zone din largul Peninsulei Crimeea, a indicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat, transmite AFP.

Miniştrii de externe ai UE nu au arătat „apetit” pentru o nouă rundă de sancţiuni economice împotriva Rusiei, a declarat marţi şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba într-o conferinţă de presă online, fapt pe care l-a constatat după ce le-a cerut acestora luni să ia în considerare o astfel de măsură, relatează Agerpres.

22/04/2021 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , ,

6 comentarii »

 1. Ce să faci? Stârnești ursul rusesc, de ce anume ai vrea să ai parte? Cadoul lui Stalin către Ucraina este luat înapoi. Mă gândesc doar la România, pentru că în acest caz nu scăpăm neșifonați. Armată de calitate nu am avut niciodată, acum nu avem deloc. Să ne rugăm la Dumnezeu să ne mai îngăduie ca națiune, pentru că minte prea multă nu avem, Suntem un popor de servitori cu pretenții. Nu avem nimic clar în gândire, nici un program de viitor, așa că o să ni-l programeze alții din afara granițelor, dacă vor fi mulțumiți cum servim.
  Îmi pare rău că nu mai putem fi ce-am fost și nu putem fi mai mult decât suntem acum.
  În concluzie, Dumnezeu să ne binecuvânteze și atât.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 22/04/2021 | Răspunde

  • Vorbim despre o politică anexionistă dusă constant de imperialismul rus de la Petru cel Mare încoace.
   Nu se pune problema să stârnească cineva Rusia atâta vreme cât acest imperiu are ca obiectiv clar dominația mondială și cotropirea vecinilor.
   Cu ce a stârnit Cehoslovacia după al doilea război mondial URSS, atunci când rușii i-au furat o parte din Rutenia? Ce primejdie reprezenta pentru Rusia mica Finlandă sau Țările Baltice?Uite că aceste popoare au fost înghițite cu totul. D-ta ai auzit de Tratatul de la Budapesta din 1994 prin care Rusia garanta granițele Ucrainei independente inclusiv apartenența Crimeei ? Se pune problema ”stârnirii” în vreun fel a Rusiei sau vorbim aici de poftele imperiale rusești?
   Sfatul meu este să nu mai servești lozinci defăimătoare despre propriul popor. Dacă te consideri servitor cu pretenții , n-ai decât,dar nu insulta un popor întreg. Orice popor poate fi mai mult decât este în prezent cu condiția să fie condus de lideri adevărați animați de patriotism . Uită-te în istorie și ai să vezi că românii au progresat numai atunci când au fost conduși de patrioți. Constatarea asta e valabilă pentru orice popor.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 23/04/2021 | Răspunde

 2. Am citit răspunsul la comentariul meu. Poate nu am fost clar la ce mă refer. Mă refer la politica României care nu este una de calitate. Diplomația în relațile internaționale este slabă calitativ. Ne bazăm nepermis de mult pe protecția NATO care poate fi reconsiderată la un moment dat. Dacă interesele americane vor conta mai mult pentru o altă zonă geografică, România ne mai reprezentând un obiectiv de interes, rămânem fără apărare.
  În ce privește patriotismul de care aminteai și conducători de felul acesta sunt aproape imposibil de nominalizat. O să spui de Alexandru Ioan Cuza ca etalon. Poate ceva de regele Ferdinand și regina Maria care au legătură cu istoria modernă a României. Poate un Nicolae Titulescu. Oricum sunt prea puțini. Când ai un popor în sărăcie, când jumătate din populație lucrează în alte state europene și sunt mult mai respectați acolo decât în propria țară, despre ce curent patriotic vorbești? Poate insuflat din cărțile comuniste…
  Eu nu denigrez poporul care nu are un cuvânt de spus și nici mijloace eficiente de a lua măsuri împotriva politicii falimentare de după 1989 Dar poporul rămâne fără modele de urmat și fără educația necesară pentru dezvoltarea unui curent patriotic în rândul maselor. Un popor patriot este cel care are conducători patrioți, gospodar în propria țară. Nu doar vorbe, hai să facem o compunere frumoasă ca în clasa a V-a, ci și fapte. În același timp și cuvântul și fapta…
  Toate aceste aspecte menționate s-au îndeplinit și eu nu știu?
  Istoria este mult mai complexă decât o înșiruire a evenimentelor militare. Dacă ai pulsul națiunii știi despre ce să vorbești și la ce să te aștepți.
  Succes în marile descoperiri personale, dar și a societății în care trăiești.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 25/04/2021 | Răspunde

  • Cum puteți să spuneți că vă este aproape imposibil să enumerați nume de mari patrioți români?
   De Brătieni, Nicolae Iorga,Alecsandri, Kogălniceanu,Bălcescu,Magheru, Frații Golești,Cocuţa Conachi,
   Octavian Goga, Pantelimon Halippa,Ioan Pelivan,Daniel Ciugureanu,Vasile Stroescu, Iuliu Hossu,Miron Cristea ,Vaida Voevod, Ştefan Cicio-Pop,Iuliu Maniu,Zelea Codreanu,nu ați auzit?
   Pe lângă ei, putem să amintim alte sute și sute de patrioți români dintre care unii au plătit cu viața dragostea lor de neam și țară…

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 25/04/2021 | Răspunde

 3. Bună dimineața

  Toate enumerările oamenilor care au generat patriotism menționate sunt corecte și incontestabile. Nu se pune problema că nu am auzit de aceste nume înscrise cu litere de aur în filele istoriei românești. Problema este că nu mai aud de nici un nume care ar putea continua acest șir pentru România post modernă, Dăcă se știe măcar de o asemenea personalitate care pot sta alături de acel șir strălucitor, aș bucuros să aflu.
  Bine ar fi să existe în societatea civică programe complexe care să pună în evidență nevoia de patriotism și mai ales un patriotism adaptat pentru structura societății de acum.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 27/04/2021 | Răspunde

  • Numele Ioan Aurel Pop, Dinu C.Giurescu,Claudiu Târziu,Petre Țuțea, Nicolae Ceaușescu,Anton Crihan,Daniel Ciugureanu,Ion Pelivan, Gheorghe Gimpu și încă mulți, mulți alții

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 27/04/2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: