CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Cum să îți faci prieteni mințind,și dușmani spunând adevărul


Iar a tăcea şi laşii ştiu!
Toţi morţii tac! Dar cine-i viu
Să râdă!

George Coșbuc

Deja am citit două opinii ale unor experți, specialiști, care spun că arestul la domiciliu e mai bun de la ora 22,00, decât de la 23,00, dar ideal ar fi de la 19,00. Chiar 18,00….

Eu recunosc că după anul acesta am ajuns să am mai multă încredere în astrologie decât în medicină. Și e meritul exclusiv al specialiștilor care și-au etalat grotescul morbid și uneori și hilar în anul acesta….

Acum, pe bune, dacă vrei să eviți aglomerările, după ce logică soluția este să restrângi programul?Dacă eu ar fi trebuit să administrez rahatul ăsta, rugam magazinele să prelungească programul.

Rugam oamenii să își facă cumpărăturile la ore la care sunt siguri că evită aglomerațiile, încurajam oamenii să circule noaptea ca să nu mai aglomereze ziua”, este de părere Bogdan Alexandru Duca pe https://gandeste.org/

La o lună după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că în România au fost vaccinate un milion de persoane, în fine a fost atinsă această cifră și chiar depășită cu circa 300.000,comentează la rândul său jurnalistul Sorin Roșca Stănescu.

Nici această statistică însă nu este până la urmă corectă, dacă luăm în calcul – și asta trebuie să facem – conceptul de imunizare. O persoană nu este imunizată decât după a doua injecție. Nimeni nu are curajul, dintre oficialii statului român, să iasă și să ne spună câți cetățeni au fost de fapt imunizați. Probabil că cifra reală este undeva între 500.000 și 800.000 de persoane.

Cu un asemenea grad de imunizare este exclus să scăpăm cu fața curată, indiferent ce măsuri se vor lua din noul val al pandemiei, care lovește năprasnic România. Am avertizat de mai multe ori și o fac din nou. Făcând un calcul accesibil până și unui copil care a făcut în această perioadă școală prin telepatie și utilizând exclusiv datele oficiale, rezultă o medie a injecțiilor pe zi de 16.600.

În acest ritm, până când vom vorbi de imunizarea promisă a zece milioane de români, va mai curge multă apă pe Dâmbovița. Se va întâmpla – dacă se va întâmpla și repet, dacă nu schimbăm ritmul – abia în a doua parte a anului următor.

Până atunci, cine știe cu câte noi valuri de pandemie ne vom confrunta? Și, până atunci, cu certitudine președintele Klaus Iohannis va fi nevoit să-și mai arate de două ori bicepsul, repetând operația de vaccinare spre deliciul erotic al jurnalistei Denise Rifai.

Aiureala este totală. Marile orașe intră în cod roșu și se închid. Cei mai mulți analiști dau vina pe schimbarea pentru a nu știu câta oară a sistemului de calcul. Eu dau vina pe statistică. Adică pe absența ei. Trebuia să avem în primăvara acestui an un recensământ. După 11 ani de la precendentul, care a fost ratat. S-a amânat pentru anul viitor.

În absența unui recensământ, oficialii calculează locuitorii marilor orașe și ai Ilfovului după criterii văzduhiste. Și astfel Bucureștiul, statistic, într-o statistică strâmbă, ca și toate celelalte localități mari, are oficial o populație de patru-ori mai mică decât populația reală, luând desigur în calcul numărul de rezidenți și numărul de persoane care zilnic se vântură cu treabă sau fără treabă prin aceste mari localități. Iar numărul de îmbolnăviri raportat la aceste cifre false înroșește în mod aiuristic și incorect, cu efecte catastrofale, harta marilor orașe. Încetinind astfel activitățile economice. Blocând câștigurile. Subțiind aportul acestora la bugetul de venituri al statului.

Nu-i nimic. Klaus Iohannis merge senin mai departe, conducând cu înțelepciune Guvernul. Un Guvern care, de câte ori se închide în Palatul Victoria, se încaieră. Se sting luminile și, într-o beznă absolută, miniștri încep să cadă.

Ultimul balamuc are loc cu Florin Cîțu, care-și trimite haita de hingheri la Ministerul Sănătății, pentru că Vlad Voiculescu a fost reclamat de „esențiali”, pe motiv că ar fi furnizat informații care ar fi doar apanajul lui Valeriu Gheorghiță.

Și vin inevitabil sfintele Sărbători Pascale. De care autoritățile statului promit să nu se atingă. Pentru a nu intra din nou în conflict cu milioanele de enoriași. Și cu biserica autocefală. Dar cum să nu se atingă, în condițiile în care cetățenii trebuie să stea în vizuină începând de la ora 22.00?

Și tot faliment cred eu că va scrie și pe clădirea Guvernului României. Cu laser sau fără laser. Sau poate greșesc. Poate că faliment va scrie pe Palatul Cotroceni. De unde ne vine lumina. Lumina neagră.

Anonimul bucureștean Constantin Gheorghe trage și el un semnal de alarmă:

”Prieteni! Problema lotului de vaccin contaminat este mai gravă decât pare.

TOATE vaccinurile sunt aprobate PROVIZORIU!

Nu știu ce presupune această aprobare, dincolo de ce bat ei câmpii cu relevanța lotului de ”probă” și eficacitatea bazaconiei.

M-ar interesa dacă autoritatea de reglementare a primit date detaliate despre procedeele de fabricație, tehnologii, sisteme de asigurare a calității. Pentru că, dacă principial procedeul de fabricație este OK, mă refer la principiile care stau la baza proiectării lui, atunci cu AstraZeneca s-a întâmplat ceva pe fluxul de fabricație.

Să zicem că un lot ratat ar fi un incident scuzabil. Dar sunt mai multe. Deci undeva este o eroare sistematică. Și, revin: autoritatea de reglementare e sigură că, principial, fabricantul nu greșește?

Dacă avem de a face cu o dublă eroare: de proiectare, dar și de tehnologii de fabricație?

Iar dacă e o eroare de proiectare, cei care folosesc aceleași principii nu cumva au făcut și ei aceeași eroare? În fond, înainte de a fi biologie, este inginerie genetică: tai, lipești, sudezi, amesteci gene, în principal. Ce te-ar face să dormi liniștit în cazul ăsta?

Cine trebuie să facă acest tip de analiză, extrem de tehnică? Știu, se raportează toate incidentele legate de efectele adverse ale vaccinului, dar e suficient? O să ni se spună că reacțiile depind de individ.

Da, o fi așa. Dar ce anume din compoziția vaccinului produce reacția? Avem răspuns la asta? Și atunci, cum facem?

Sper că nu se va pune batista pe țambal, statele având de ales între responsabilitățile lor față de cetățeni și protejarea profiturilor Big Pharma.

PS: mașina de pus batiste pe țambal duduie.”

Publicitate

13/03/2021 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. Poate nu e nici-o greseala de fabricatie ci doar de expediere? Daca toate se produc in functie de destinatar de ce ar fi la vaccin altfel?

  Apreciază

  Comentariu de ioansperling | 13/03/2021 | Răspunde

  • Vorbim de 17 țări europene care au interzis vaccinarea cu Astra.În atare situație, nu mai poate fi vorba de destinatari sau de probleme în expediție. Ați citit comentariile d-nei Adina Alberts privitoare la TOATE vaccinurile lansate pe piața occidental?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 13/03/2021 | Răspunde

   • Posibil ca din”lotul special” sa fi ajuns si in tari unde deocamdata nu trebuia! E doar o ipoteza nimic altceva! Nu mai stiu nici eu ce am citit si ce nu dar de la bun inceput am fost impotriva la TOATE vaccinurile corona pentru ca sunt prea multe lucruri care nu se „leaga” de care am tot vorbit la mine pe blog!
    Eu unul nu ma vaccinez! Punct! Terorist deh!

    Apreciază

    Comentariu de ioansperling | 13/03/2021

 2. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

  Comentariu de octavpelin | 13/03/2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: