CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

MEMBRII Coaliției parlamentare PNL-USR-UDMR ȘI-AU LUAT ZI LIBERĂ DE 15 martie, pentru sărbătorirea Zilei maghiarilor de pretutindeni


EXCLUSIV. ACT DE TRĂDARE NAȚIONALĂ. Parlamentul României, UMILIT de membrii coaliției PNL-USR-UDMR aflate la putere în România.

Coaliția majoritară a decis să suspende activitatea în plen a celor două Camere ale Parlamentului pentru ziua de 15 martie 2021, având ca motiv ziua națională a Ungariei, a declarat copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, preluat de Romanian Global News.

Astfel, liderii grupurilor parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR, încearcă să confere zilei de 15 martie un caracter semioficial de zi de sărbătoare și odihnă, după ce Parlamentul României decisese în legislatura anterioară 2016-2020, respingerea inițiativei UDMR ca ziua națională a Ungariei să fie declarată legal sărbătoare a comunității maghiare din România.

Așadar, ca urmare a solicitării venite din partea gruplui parlamentar UDMR, care a fost agreată de liderii grupurilor parlamentare PNL și USR PLUS, Parlamentul României nu va lucra luni, 15 martie.

15 martie este Ziua maghiarilor de pretutindeni, zi în care în județele Covasna și Harghita angajații din instituțiile publice conduse de membri UDMR primesc nelegal o zi liberă, scrie https://www.dantanasa.ro/implicatiile-deciziei-udmr-in-privinta-simbolurilor-nationale-ale-maghiarilor-din-romania-udmr-subordonata-total-ungariei.

IMPLICAȚIILE deciziei UDMR în privința simbolurilor naționale ale maghiarilor din România – UDMR, subordonată total Ungariei

Decizia majorității PNL-USR-UDMR din Parlamentul României vine după ce la Congresul UDMR, care a avut loc în zilele de 22 și 23 februarie 2019, la Cluj-Napoca,s-a adoptat cu unanimitate de voturi, ca steagul roşu, alb şi verde să fie simbol naţional propriu al comunităţii maghiare din România, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, de imnul Ungariei şi de imnul Ţinutului Secuiesc, fapt care comportă implicații extrem de complexe în contextul geo-politic al zonei Europei de Est.

Prin decizia luată de UDMR la congresul de la Cluj-Napoca, formațiunea maghiară și-a manifestat public loialitatea față de Ungaria. Deși sunt cetățeni români, cu buletin și pașaport românesc, membrii UDMR s-au declarat public loiali altui stat prin manifestarea publică a loialității față de simbolurile naționale ale Ungariei, în dauna aceleia datorate simbolurilor naționale ale statului ai cărui cetățeni sunt, adică a României.

Coaliția PNL-USR-UDMR, cu acordul tacit al PSD, supun Parlamentul României unei umilințe supreme: senatorii și deputații nu vor lucra în plenul celor două Camere ale Parlamentului în data de 15 martie, care este Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Potrivit programului de lucru aprobat de Biroul permanent al Camerei Deputaților, postat pe pagina de internet a instituției pentru săptămâna viitoare, luni, 15 martie 2021 deputații vor avea „Activitate în cadrul grupurilor parlamentare” în timp ce senatorii vor avea „Activităţi în circumscripţiile electorale”.

Asta deși în mod obișnuit, în ziua de luni ambele camere ale Parlamentului au activitate în plen.

Cei care au solicitat ca Parlamentul să nu lucreze în plen în data de 15 martie au fost parlamentarii UDMR, care vor merge în circumscripții pentru a marca Ziua maghiarilor de pretutindeni, ziua națională în Ungaria.

„Închiderea” Parlamentului României de ziua națională a Ungariei reprezintă o umilință supremă la adresa națiunii române.

În loc ca această zi să marcheze așa cum se cuvine memoria zecilor de mii de români masacrați în Transilvania după 15 martie 1848 doar pentru că și-au dorit să trăiască liberi, liderii PNL, USR + și PSD au preferat să facă pe plac UDMR, adică Ungariei, și au „închis” Parlamentul.

Guvernul României stă de mai bine de un sfert de secol în șantajul UDMR. Acum, guvernarea României stă, la propiu, în mâna premierului ungur de la Budapesta, Viktor Orban și a emisarului său de la București, Kelemen Hunor.

Singura alternativă a Bucureștiului este o guvernare solidă, predictibilă pe termen mediu și lung, lipsită de șantajul UDMR și al Budapestei.

NOTĂ:

Amintim că în 2020 Parlamentul României a respins propunerea UDMR prin care 15 martie ar fi devenit prin lege sărbătoarea comunității maghiare din România, după trei ani de la depunerea sa în Parlament, timp în care această inițiativă a stat la sertar. Atunci,aducerea sa pe ordinea de zi a venit după declarațiile președintelui Klaus Iohannis privind înțelegerea PSD – UDMR pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc.

„Prin această inițiativă nu luăm nimic de la nimeni, nu pierdeți nimic”, a fost mesajul lui Kelemen Hunor prin care a încercat să îi convingă pe deputați să voteze proiectul legislativ depus de UDMR în primăvara anului 2017.

Proiectul a fost respins în Senat pe 13 noiembrie 2017. De atunci, acesta a rămas la Camera Deputaților în calitate de for decizional.

După intervenția președintelui Klaus Iohannis  prin care acesta acuza o înțelegere PSD–UDMR pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc, Guvernul Orban a trimis un punct de vedere Parlamentului prin care anunța că nu va susține inițiativa legislativă.

Proiectul a intrat apoi în linie dreaptă pentru a fi respins de Camera Deputaților, în pofida mesajelor UDMR care au afirmat că astfel au de suferit relațiile cu comunitatea maghiară.

Iată că acum, ajunși la putere, liberalii aliați cu neomarxiștii de la USR+ au hotărât împreună cu UDMR să omagieze în Parlament această zi străină românilor, sărbătoarea naţională a Ungariei și să serbeze totodată Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Asta în timp ce Ungaria a declarat în repetate rânduri prin vocea celor mai importanți reprezentanți ai săi, că data de 1 decembrie, ziua Unirii Transilvaniei cu România este o zi de doliu pentru maghiari, iar reprezentanții minoritarilor unguri în Parlamentul României au apărut sfidători în această zi cu brasarde negre.

Reamintim că în timpul revoluţiei de la 1848 românii transilvăneni și ungurii s-au aflat în tabere opuse și au purtat lupte crâncene, soldate cu mari pierderi de vieți omenești.

15 martie, ziua revoluției maghiare, este o zi tragică în istoria națiunii române. Evenimentele declanșate la 15 martie 1848 sunt asociate pentru națiunea noastră cu uciderea de către trupele maghiare a peste 40 de mii de români, devastarea și incendierea a peste 300 de sate românești, arderea completă a 71 de biserici ortodoxe și greco-catolice, jefuirea a 715 de biserici ortodoxe și greco-catolice.

Unul din scopurile revoluției maghiare a fost cuprins în Punctul 12 al programului său revoluționar, care prevedea anexarea Transilvaniei la Ungaria, în pofida faptului că românii, lipsiți despotic de drepturi și libertăți elementare, constituiau majoritatea populației din Transilvania.

Decizia liderilor majorității guvernamentale din Parlamentul României sfidează suferința și jertfa românilor din Transilvania aflată sub ocupația ungară și nesocotește memoria acestor eroi jertfiți pe altarul cauzei naționale.

Această decizie umilește Parlamentul ca for reprezentativ suprem al națiunii noastre și reprezintă un gest provocator îndreptat contra sentimentelor patriotice și a demnității naționale a românilor.

12/03/2021 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: