CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Eforturi neobosite pentru acapararea puterii prin eliminarea numerarului la nivel mondial. VIDEO


Imagini pentru controlul prin bani photos

„Numerarul înseamnă autonomie. Prin urmare, e de zece ori mai valoros pentru persoanele care sunt complet jefuite de aceasta.”

Fiodor M. Dostoievski, scriitor rus.

Dispariţia banilor lichizi va însemna sclavie totală

Multă lume este îngrijorată de situaţia dificilă în care se află azi omenirea. Se vorbeşte mult de crize economice, de zona euro, de datoriile suverane, despre cipuri RFID şi despre cât de ticălos este actualul sistem financiar, care trebuie neapărat schimbat. Dar puţini sunt cei care realizează că, pe furiş, ne îndreptăm spre ceva mult mai ticălos şi mai nociv pentru umanitate: dispariţia banilor lichizi.

Treptat, se doreşte o trecere totală şi definitivă de la banii actuali de hârtie, plastic sau metal, la banii electronici, folosiţi şi în prezent în tranzacţiile financiare cu carduri, online, prin SMS etc.

Unul din pretexte este acela al eliminării evaziunii fiscale şi al tranzacţiilor ilicite, folosite de crima organizată sau terorişti. În Statele Unite, deja, de la o anumită sumă, orice plată cash este automat luată în vizor de FBI ca fiind suspectă.

Chiar şi în Bulgaria, plăţile în numerar mai mari de 1.500 de euro au fost interzise. Pe de altă parte, oamenii sunt încurajaţi în mod constant să facă plăţi cu cardul, printr-o publcitate tot mai agresivă, iar unele firme oferă angajaţilor plata salariilor doar pe card.

Recent am citit un un articol care spunea că Suedia ar putea fi primul stat din lume care a renunţat complet la plăţile în numerar, aici majoritatea serviciilor publice fiind plătite prin mijloace electronice.

Cred că nu trebuie să fii un expert în economie şi un geniu ca să îţi dai seama ce ar însemna să avem o societate fără bani lichizi. În primul rând, banii nemaiavând suport fizic, singurele locuri unde îţi vei putea păstra economiile şi banii pentru cheltuielile curente vor fi băncile. Şi aici începe toată nebunia!

Asta pentru că orice tranzacţie care se face prin bancă este taxată cu un comision. Atunci când faci o plată, sau scoţi bani de la ATM, banca îşi ia automat partea ei. Pe lângă taxele aferente tranzacţiilor, mai există o serie de comisioane lunare pentru administrarea contului curent, pentru administrarea cardului, pentru Internet banking etc.

Deoarece nu există legi care să limiteze cumva stabilirea acestor comisione de către bănci, ele au crescut tot mai mult în ultimul timp, fără să existe vreo posibilitate de control din partea clienţilor. Cei care au avut de-a face cu băncile pot să confirme faptul că numai de la începutul lui 2011 şi până azi, comisionele de administrare a conturilor curente au crescut cam de trei ori şi continuă să crească.

Să ne imaginăm ce se întâmplă cu salariile! Dacă primeşti banii cash, adică aşa cum se face acum, nu ţi se opreşte niciun comision şi poţi dispune de banii tăi aşa cum doreşti. Dacă primeşti banii pe card în schimb, de fiecare dată când vrei să retragi o sumă din cont, ea este taxată de bancă.

Pe lângă asta eşti taxat lunar cu câţiva lei doar pentru administrarea contului şi alte servicii bancare. Asta înseamnă că, pe măsură ce banca va mări tot mai mult comisioanele, vei avea o datorie tot mai mare către bancă, chiar şi în cazul în care nu ai contractat un credit!

Prin urmare, în cazul dispariţiei banilor lichizi, absolut toţi oamenii de pe planetă vor deveni automat datori la bănci! Şi în caz că îţi pierzi locul de muncă sau te îmbolnăveşti şi nu mai poţi face faţă plăţilor, ai putea fi declarat chiar şi infractor.

Un alt aspect al trecerii exclusiv la plăţi electronice este acela că tot ceea ce deţii în materie de bani şi orice tranzacţii financiare faci, este făcut la vedere şi se află la dispoziţia statului (a se citi, Noul Guven Mondial). Nu mai poţi să pui bani la saltea, orice cadou vei face cuiva, sau vei primi, orice obiect personal vei vinde sau vei achiziţiona, totul va fi monitorizat de către stat, care îşi va putea lua partea după bunul plac, chiar şi fără aprobarea ta.

Dacă plăţile electronice vor fi combinate cu tehnologia RFID şi cipurile implantabile în piele, în care pe lângă banii pe care îi deţii vor fi incluse şi toate datele tale personale, îţi poţi imagina gradul de sclavie şi controlul infernal la care va fi supus individul!”, comentează https://www.dir.org.ro.

Imagini pentru controlul prin bani photos

Eliminarea numerarului prin eforturi nemiloase pentru putere 

Guvernul Statelor Unite este una dintre forțele puternice care sunt responsabile de ritmul tot mai rapid de eliminare a numerarului la nivel mondial. Cu ajutorul agenției americane pentru ajutor de dezvoltare USAID, în 2012 a fost fondată „Better than Cash Alliance”.

De atunci, prin aceasta s-a promovat masiv eliminarea globală a numerarului. Motivul acestui angajament al SUA este că tranzacțiile de plată fără numerar sunt în întreaga lume dominate de companiile americane.

Acest lucru permite indirect guvernului SUA să monitorizeze tranzacțiile financiare ale unor țări, bănci, companii și chiar persoane fizice și să le excludă de la plățile fără numerar dacă nu acționează în conformitate cu scopul lor. Acesta reprezintă un factor de putere uriaș, care este acum aproape la fel de mare ca dominaţia militară a Statelor Unite, comentează www.kla.tv.

Prin restricţionarea numerarului, puterea Statelor Unite crește automat. Acum spicuim câteva exemple din întreaga lume pentru a examina modul în care acești strategi financiari își extind puterea prin mâinile furnizorilor mari de servicii de plată sau a sistemelor bancare internaționale: Furnizorul internațional de servicii de plată VISA a inițiat măsuri intense de suprimare a plăților în numerar.

De exemplu, barurile, cafenelele și restaurantele din SUA vor fi finanțate cu un buget de până la 500.000 de dolari dacă nu mai acceptă numerar. VISA a încercat, de asemenea, să influențeze guvernul bulgar prin reducerea plafonului de numerar în doi pași la aproximativ 500 euro.

Cifrele din SUA dovedesc că este vorba despre interese economice concret tangibile. În 2018, doar plățile cu cardul au generat costuri de 90 de miliarde de dolari, bani plătiți în mare parte de clienți și care se scurg în buzunarele furnizorilor de servicii de plată fără numerar.

Dar acestea nu sunt singurele consecințe ale unei suprimări tot mai mari a numerarului. Pe baza evoluțiilor drastice din Grecia, se pot intui consecințele eliminării numerarului.

Acolo, cetățenii sunt supuși penalităților fiscale dacă efectuează plăți insuficiente fără numerar, iar magazinele sunt obligate efectiv să încheie contracte cu companii precum VISA.

De asemenea, numerarul păstrat acasă trebuie raportat autorităților și acesta va fi confiscat dacă originea sa nu poate fi dovedită. Și aici interesele a două domenii, cel al furnizorilor de servicii de plată și cel al sistemelor bancare internaționale merg mână în mână.

Din cele ce urmează, devine clar că aceste sectoare se întrepătrund precum rotiţele unui ceasornic pentru a obține controlul asupra mijloacelor financiare până la proprietatea privată. Pentru a stimula economia, BCE lucrează de ani buni cu dobânda în scădere. Întrucât dobânda negativă pentru contul de economii este egală cu exproprierea, investitorii se pot proteja de pierderea valorii prin retragerea banilor.

Totuși, această autodeterminare asupra propriilor active limitează capacitatea BCE de a exercita influență. Într-un document de lucru al FMI privind implementarea sistemului de rată a dobânzii negative, se propune acum perceperea unei taxe de schimb pe numerar care corespunde aceleiași rate de dobândă care se aplică activelor investite.

Cu o rată a dobânzii negative, de exemplu, de -5%, s-ar primi 95 euro în numerar la retragerea de 100 euro la bancomat.

Consecința ar fi că atractivitatea numerarului ca mod de economisire și mijloc de plată ar scădea drastic și calea ar fi asfaltată pentru o abolire permanentă a numerarului.

Prof. Hans-Werner Sinn, fost președinte al Institutului Ifo și economist, comentează: „Dacă BCE dorește să abolească numerarul în euro, Germania trebuie să reintroducă DM (marca germană).” „Cash-ul este o parte importantă a libertății”.

VIDEO:Eliminarea numerarului prin eforturi nemiloase pentru putere

https://www.kla.tv/index.php?a=showembed&vidid=17719&lang=ro

Publicitate

08/02/2021 - Posted by | ANALIZE | , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

    Comentariu de octavpelin | 08/02/2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: