CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Spania vrea să acorde dubla cetățenie românilor…


Spania vrea să acorde dubla cetățenie românilor. Ministrul spaniol de Externe, Arancha González Laya: ”Apreciem foarte mult contribuţia populaţiei românești la societatea spaniolă”.

Ministrul spaniol de Externe, Arancha González Laya, a declarat miercuri, la București, că Spania găzduieşte o mare comunitate de români, peste un milion de persoane, și că apreciază „foarte mult” contribuţia acesteia la societatea spaniolă, anunțând că poartă discuții pentru a le acorda dubla cetățenie, transmite Agerpres, preluat de Romanian Global News

”Spania găzduieşte o mare comunitate de români, peste un milion de persoane, pe care i-am primit cu braţele deschise iar contribuţia lor la societatea noastră este enorm apreciată. Vorbim despre persoane, români şi românce, care fac Spania să fie mai bogată, dar şi o societate mai deschisă şi mai tolerantă.

Aşa cum v-am spus, domnule ministru, apreciem foarte mult contribuţia populaţiei române la societatea spaniolă şi de asemenea vrem să le răspundem la solicitările pe care ni le-au înaintat cu privire la dubla cetăţenie. Purtăm discuţii în acest sens, pentru a putea să le răspundem la aspiraţii”, a afirmat Arancha González Laya , citată de Agerpres.

Declarația șefei diplomației spaniole este relevantă în condițiile în care Spania nu acceptă dubla cetățenie decât cu titlu de excepție, iar mulți români care s-au stabilit acolo încep să renunțe la cetățenia română pentru cea spaniolă.
Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, care s-a întâlnit cu Arancha González Laya, a declarat că a abordat subiectul dublei cetățenii în timpul discuțiilor.

”Am reiterat astăzi doleanţele pe care comunitatea română ni le transmite constant legate de dubla cetăţenie. Înţelegem considerentele legale şi constituţionale pe care le are partea spaniolă. Sperăm însă că putem găsi soluţii”, a spus Bogdan Aurescu, preluat de Agerpres.

Publicitate

07/02/2021 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ

4 comentarii »

 1. Super! Asta inseamna sa schimbi imaginea despre Romania/romani!
  Sunt mandru de diaspora spaniola!

  Apreciază

  Comentariu de ioansperling | 07/02/2021 | Răspunde

  • Nu putem prețui doar o parte dintre români… Românii din Anglia , Franța, Germania, Italia etc. sunt la fel de serioși și muncitori.
   Conducerea Germaniei și acum cea din Spania nu fac altceva decât să recunoască public valoarea românilor contrazicând astfel propaganda mizerabilă care s-a făcut și încă o mai facela comandă o parte a mass mediei, care răspunde unor comandamente ce nu au corespondent în realitate.
   Exact asta am spus și eu întotdeauna, anume că milioanele de români care trăiesc peste hotare se bucură de apreciere , pentru că altfel niciun patron nu ar fi nebun să-i plătească și să-i mențină în posturi dacă nu ar dovedi seriozitate și pricepere în munca lor și ar fi leneși, hoți sau incompetenți…
   Iată că acum se recunoaște că economia Spaniei și nu numai a acestei țări e susținută substanțial de munca românilor, însă asta nu are cum să ne bucure prea mult atâta vreme când cei mai buni dintre noi s-au înstrăinat de frumoasa noastră țară.
   Putem spera doar că cea mai mare parte dintre ei se va întoarce, repetând ceea ce s-a întâmplat după război cu italienii care și-au părăsit cu milioanele țara părinților lor, pentru a o regăsi după decenii când au revenit.

   Apreciat de 1 persoană

   Comentariu de cersipamantromanesc | 07/02/2021 | Răspunde

 2. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

  Comentariu de octavpelin | 08/02/2021 | Răspunde

 3. Ar fi un act de reparație pentru contribuția românească la economia Spaniei. Aș putea adăuga,că , Spania are o strategie bună. Își completează deficitul de populație cu europeni calificați din România. Statul spaniol câștigă, statul român pierde. Ce pierde? Pierde populație, pierde investiție în calificări.
  Cum ar fi ca statul spaniol să absoarbă populații din Orientul Mijlociu necalificate, necreștine, neloiale și implicit turbulente, dând la o parte superoferta românească? Vă dați seama că așa ceva nu se poate. Dar vorba aia, ”unii cu folosul, alții cu ponosul”. Și când vorbesc despre ponos este clar că România este aceea.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 08/02/2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: