CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Justiția română este sfidată din nou de extremiștii maghiari din Ardeal


(PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM) au hotărât să arboreze alte 100 de steaguri, în locul fiecărui steag înlăturat prin sentință judecătorească.

(PPMT) şi Partidul Civic Maghiar (PCM), organizații ale maghiarilor din Ardeal, au hotărât ca în locul fiecărui steag al așa zisului ”ȚINUT Secuiesc”, dat jos prin sentință judecătorească, să pună în loc alte o sută.

Recent, Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, fondată de Dan Tănasă (n.red. – actual deputat AUR) a obținut prin justiție o sentință conform căreia , arborarea steagului Ținutului Secuiesc e ilegală.

Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT) a lansat recent o iniţiativă care vizează arborarea a 100 de steaguri secuieşti în locul fiecărui astfel de steag îndepărtat prin sentinţă judecătorească, se arată într-un comunicat de presă Agerpres:

„În cursul zilei de azi (miercuri – n.red.) am lansat iniţiativa ‘100 în loc de 1’, care vizează arborarea a 100 de steaguri ale Ţinutului Secuiesc în locul fiecăruia care este îndepărtat în baza unei sentinţe judecătoreşti neîntemeiate.

Si pentru a arăta că iniţiativa noastră nu este una pur simbolică, am procurat şi oferim gratuit 100 de steaguri locuitorilor din comuna Remetea, unde acum câteva zile primarul comunei a fost obligat să îndepărteze steagul Ţinutului Secuiesc din faţa primăriei”, se arată în comunicatul semnat de copreşedintele AMT, Mezei János.

Totodată, se mai precizează că membrii comunităţii nu pot să asiste resemnaţi la încălcarea drepturilor lor ci, din contră, este nevoie de „o reacţie legală dar corespunzătoare şi demnă la aceste provocări care în mod evident şi vizibil instigă la tensiuni interetnice”.

Publicitate

28/01/2021 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , ,

2 comentarii »

 1. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

  Comentariu de octavpelin | 29/01/2021 | Răspunde

 2. Noaptea minții!
  Care drepturi?
  Unde trăim?
  În ce stat?
  Dacă se intâmpla acest lucru, făra să aibă repercursiuni, inseamnă că statul român este in disoluție!

  Apreciază

  Comentariu de Elcov | 01/02/2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: