CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) protestează față de refuzul coaliției de la guvernare (PNL,USR,UDMR) de a reînființa Ministerului pentru Românii de Pretutindeni


CLAUDIU TÂRZIU: "Bolnavii cronici nu mai sunt trataţi din cauza SARS-CoV-2, ceea ce le agravează situaţia" - 26.11.2020 | BURSA.RO

Foto: Claudiu Târziu, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR)

Coaliția PNL-USR-UDMR a transmis un semnal politic de abandonare și de trădare a conaționalilor din afara frontierelor României

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) protestează ferm împotriva refuzului PNL, USR și UDMR de a da curs cererilor legitime ale românilor de peste hotare și din Republica Moldova, precum și ale organizațiilor reprezentative ale acestora privind reînființarea Ministerului Românilor de Pretutindeni. Prin acest refuz, coaliția PNL-USR-UDMR a transmis un semnal politic de abandonare și de trădare a acestor conaționali, se arată într-un comunicat de presă AUR, preluat de Romanian Global News.

AUR atrage atenția că în Uniunea Europeană România este statul cu cea mai mare rată a expatrierii, diaspora românească fiind a cincea în lume ca mărime raportat la ansamblul corpului social.

Numărul românilor din afara frontierelor a depășit 10 milioane, dintre care mai mult de jumătate sunt cetățeni ai României, ceilalți fiind conaționali din cel de-al doilea stat românesc (Republica Moldova) sau membri ai minorităților românești înrudite care constituie comunitățile istorice din jurul frontierelor și Balcani.
Numărul românilor care locuiesc și muncesc doar în Italia și Spania și Marea Britanie a depășit 3 milioane de persoane.

Sute de mii de cetățeni români locuiesc și muncesc în state precum Franța, Germania, Belgia, Olanda, Austria, Grecia, Elveția, Portugalia, dar și în SUA și Canada, Australia sau Noua Zeelandă.
„Numărul copiilor români născuți peste hotare îl depășește pe cel al copiilor născuți în țară. Acest aspect dureros singularizează România pe continentul european și confirmă politicile economice și sociale păguboase ale guvernelor din ultimele decenii care au livrat români la export în loc să se îngrijească de o viață mai bună pentru ei acasă. Prin respingerea propunerii de reînființare a Ministerului Românilor de Pretutindeni, coaliția antinațională PNL-USR-UDMR nu dorește ca în structura administrației centrale să existe o entitate dotată cu personalitate jurdică, adecvat finanțată și cu drept de inițiativă în promovarea politicilor statului român în beneficiul românilor de pretutindeni. Și asta în situația în care fiecare dintre componentele coaliției trădătoare încasează de la bugetul statului sume care depășesc cu mult cuantumul sumelor alocate românilor de peste hotare și organizațiilor reprezentative ale acestora. Subfinanțarea domeniului românilor de pretutindeni vine în contrast izbitor cu finanțările generoase alocate minorităților lor înrudite de către statele vecine, mai cu seamă de către Ungaria pentru minoritatea maghiară din țara noastră”, a declarat George Simion, copreședinte AUR.
AUR reamintește totodată că milioanele de cetățeni români din străinătate sunt împiedicați să se bucure de o reprezentare corectă în Camera Deputaților și Senat conform normelor legale de reprezentare. Cauza acestei situații stă în sabotarea românilor din străinătate de către componentele coaliției PNL-USR-UDMR.
„În loc să aducă problematica complexă și dureroasă a milioanelor de români de peste hotare în centrul preocupărilor guvernării din Țară, prin reînființarea Ministerului Românilor de Pretutindeni și asigurarea fondurilor bugetare necesare păstrării identității naționale a acestor români și dezvoltării comunităților istorice românești, coaliția PNL-USR-UDMR, în special PNL și USR, care au primit voturi consistente din diaspora și Republica Moldova, a înșelat așteptările cetățenilor români din străinătate și de peste Prut, dar și a conaționalilor noștri din jurul frontierelor și Balcani”, a precizat Claudiu Târziu, copreședinte AUR
.

30/12/2020 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA

9 comentarii »

 1. Poate cei de la Haur fac ceva concret pentru romanii de pretutindeni! Mercenarii de Haur nu au nici o oferta concreta.

  Apreciază

  Comentariu de GABRIEL | 30/12/2020 | Răspunde

  • Când faci astfel de afirmații grave, e musai să și argumentezi…
   Ia spune-ne matale de unde ai tras concluzia absolut hilară că cei de la AUR (și nu ”Haur”cum scrii tu, făcând un joc de cuvinte stupid), nu au nici o ofertă concretă, când în doar câteva zile acest partid nou a insistat să fie redeschise școlile,să nu mai fie împiedicate slujbele religioase și pelerinajele,să se acționeze pentru întărirea familiei tradiționale,să fie create condiții pentru revenirea românilor în țara lor de baștină,să se prioritizeze lupta pentru Unirea cu R.Moldova etc, etc.
   Dacă mai vrei îți mai dau și alte numeroase exemple. Până una alta, sfatul meu este să dai dovadă de bună credință și să nu te mai repezi, când nu ești informat, să pui etichete false.
   Altfel, nu faci nimic altceva decât să intri benevol în rândul celor care promovează antiromânismul.

   Apreciat de 1 persoană

   Comentariu de cersipamantromanesc | 30/12/2020 | Răspunde

   • Eu stiu ca cei de la Haur,( nu este in joc de cuvinte stupid pentru ca este vorba de un sinvur cuvant, )sunt corona-sceptici pentru ca aici au gasit un electorat care nu era captat de alte partide. Dar corona’scepticismul nu este o oferta. Nici nu vad cum armata de stransura de la Haur poate avea o oferta. Vorbim de oameni bagati in Parlament care nu sunt in stare sa-si citeasca juramantul, care obosesc la lucrarile Parlamentului sau care au dosare penale pentru agresare fizica….

    Apreciază

    Comentariu de Gabriel | 31/12/2020

   • Faptul că acest partid este coronasceptic nu înseamnă că partidul AUR nu ar avea oferte politice .Am enumerat câteva dintre acestea și e foarte ușor să vă informați asupra ideilor pentru care militează , dacă într-adevăr doriți să o faceți cu bună credință.
    Cât despre încercarea de a face glume puerile plecând de la denumirea acestui partid (AUR- HAUR),aflați din DEX că JOC DE CUVINTE se explică prin:
    1. (în sens strict) efectul produs de asemănarea fonică imperfectă a cuvintelor care au însă sensuri diferite și grafie diferită (este cazul paronimelor) sau de asemănarea fonică perfectă și de scrierea identică, dar cu sensuri diferite (este cazul omonimelor). Jocul de cuvinte se realizează și cu ajutorul cuvintelor omografe (echivocul) sau al cuvintelor omofone (calamburul).
    2. (în sens larg) jocul de spirit ca anagrama, acrostihul, șarada etc.
    La mulți ani!

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 01/01/2021

 2. Necesitatea unui minster pentru românii de pretutindeni este evidentă, întrucât asimilarea forțată a românilor din țările vecine și lipsirea lor de drepturi la educație și cultură în limba română maternă este foarte puternică. Aceasta este o problemă care ar trebui discutată în cadrul consiliului de apărare a țării, trebuie definite strategii și metode la nivel național pentru protejarea acestor români sau aromâni și trebuie alocate resurse.

  Apreciază

  Comentariu de adiviz1 | 30/12/2020 | Răspunde

 3. A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază

  Comentariu de octavpelin | 30/12/2020 | Răspunde

 4. Bună ziua

  Dacă mergem cu câțiva pași înapoi în istorie, vom putea descopri că la la Alba Iulia în 1918 cu ocazia rentregirii teritoriale conform tratatului de la Versailles, a fost un protest spontan al românilor care rămâneau țn afara granițelor fizice și aceștia nu erau deloc puțini. Menționez românii din Grecia, Albania, Iugoslavia, Ungaria, Polonia, Ucraina, Republica Moldova.
  Cred că puțini mai știu de ei, dar vă spun că din punct de vedere istoric ei există acolo dintotdeauna, teritoriile unde locuiesc, istoric au corespuns ca fiind teritorii de drept românești.
  Articolul menționează foarte bine despre migrația masivă în țări ca Spania, Italia, Anglia. Dar și în nordul Europei avem o reprezentare bună.
  Fără a lungi vorba fără sens, pot afirma că este obligatorie înființarea unui astfel de minister. Ce am relatat pe scurt este real și nu glumesc cu nimeni , cred că este o expunere decentă.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 31/12/2020 | Răspunde

 5. Eu nu înțeleg de ce o părere diferită de de cea a guvernului în exercițiu trebuie întâmpinată cu jigniri. Dacă partidul se numește AUR cred că așa trebuie numit și nu după cum simte cineva. Și apoi care este contribuția socială democratică, dacă doar unii au drepturi de exprimare iar alții nu? Vi se pare cinstită o astfel de abordare? Trebuie să precizez innapoierea unei astfel de gândiri, un comportament de feudal care trece peste bunul simț, acaparând tot.
  Să fim corecți și să lăsăm dreptul fiecăruia la exprimare și să venim cu soluții constructive dacă ne ajută gândirea și educația.

  Apreciază

  Comentariu de Fideliu Rubinescu-Ostriceanu | 05/01/2021 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: