CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Un fost lider acuză USR de neomarxism, chiar dacă se autointitulează ”de dreapta”


Raluca Amariei, vicepreședintă USR, a demisionat din USR. Aceasta era și lidera filialei județene din Sibiu a partidului și acuză USR de neomarxism: „Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile și identitatea națională”, consemnează publicația Stiripentruviata.ro.

Ea afirmă că s-a alăturat formațiunii USR cu bună-credință:

„Am intrat în politică în 2016 împreună cu alți oameni care nu mai făcuseră politică. Am pornit într-o vară cu un partid care exista numai în București și în cîteva luni, prin implicarea entuziastă a membrilor noi din toată țara și din Diaspora am câștigat încrederea a peste 600 de mii de români, devenind al treilea partid din țară”, a scris ea pe Facebook.

Dar USR nu mai este partidul întemeiat pe democrație și transparență de la început, acuză ea: „Nu știu ce mecanisme, ce mișcări, ce jocuri, ce «agende» au făcut ca partidul construit pe democrație, transparență și meritocrație să devină un fel de partid unde se dictează și se votează pe o singură voce, unde dialogul constructiv a fost înlocuit cu «cine nu e cu noi e împotriva noastră» și unde vocile care denunță nereguli sau doar exprimă public păreri personale sunt reduse la tăcere ori, simplu, eliminate din partid”, acuză ea.

Raluca Amariei susține că, prin îndepărtarea indezirabililor, USR s-a transformat din platformă democratică de dezbatere într-o formațiune caracterizată de totalitarism și radicalism de extremă stângă.

Practic, USR a devenit un partid neomarxist care doar se autointitulează de dreapta:

„Iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale și promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorității românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează «de dreapta».”

Ea accentuează absurditatea metodei de modernizare a României prin distrugerea ei:„Nu poți «moderniza» România negându-i rădăcinile, identitatea națională și valorile, desconsiderându-i pe cei care te-au votat și pretinzând arogant că-i «educi»”.

Deputatul Stelian Ion, eurodeputatul Nicu Ștefănuță, deputat Matei Dobrovie și alți membri sau foști membri importanți ai USR au reclamat aceleași probleme.

Dezamăgită de USR, și-a îndemnat susținătorii din interiorul și din afara partidului să nu renunțe la a lucra pentru binele țării:

„Nu renunțați la visul de a face bine (în) România!”.

11/12/2020 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: