CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

UN TOP 10 AL CELOR MAI HILARE SENTINȚE JUDECĂTOREȘTI DATE DE TRIBUNALE DIN STATELE UNITE


Iohannis: Proiectele pentru corectarea legilor justiției trebuie votate de  un Parlament responsabil

DESPĂGUBIRI STUPIDE ACORDATE UNOR RECLAMANȚI DE INSTANȚELE AMERICANE

*Locul 10

În urma unui accident cu un tramvai, Gloria Sykes s-a ales cu un ochi vânăt și câteva zgârieturi, însă nu aceste urmări au determinat-o sa dea în judecată statul, ci faptul că în urma acestui accident devenise nimfomană și se culcase cu 100 de bărbați în doar două săptămâni.

Wins Suit - Newspapers.com

Femeia a a cerut despagubiri de jumatate de milion de dolari, însă a primit numai 50.000 de dolari.

*Locul 9

Un fost judecător, pe nume Roy Pearson, a cerut o despagubire de 65 milioane dolari firmei care i-a curățat pantalonii, deoarece a considerat ca aceștia i-au fost distruși iremediabil, el suferind serioase traume în urma acestei pierderi.

In Case of Missing Trousers, Aggrieved Party Loses Again - The New York  Times

Proprietarii curăţătoriei i-au returnat pantalonii o săptămână mai târziu, dar el i-a refuzat, pe motiv că nu sunt cei originali, în valoare de 800 de dolari, ci o imitaţie ieftină.

Ex-D.C. judge who filed suit against dry cleaner over lost pants may face  sanctions - The Washington Post

De asemenea, dl.Pearson a cerut o despăgubire de 1.500 de dolari pe zi, timp de un an, de la fiecare dintre proprietarii curăţătoriei, pe motiv că semnele magazinului („Satisfacţie garantată” şi „Servicii în aceeaşi zi”) erau frauduloase.

*Locul 8

Un tribunal din New York i-a cerut unei şcoli să-i plătească unui fost elev suma de 375.000 dolari, atunci când relaţia sa de doi ani cu o secretară din cadrul şcolii a luat sfârşit.

Tânărul, un mic star baschetbalist, a declarat că despărţirea i-a provocat „traume emoţionale şi psihologice” şi i-a ruinat orice perspectivă pentru o carieră în baschet. Tribunalul a stabilit că şcoala nu a fost capabilă să-şi supravegheze secretara suficient de mult încât să nu permită ca aceasta să aibă o relaţie cu unul dintre elevi.

Acelaşi tribunal a stabilit că este necesar ca secretara să-i plătească elevului alţi 375.000 de dolari, chiar dacă ea nu a fost numită în proces.

*Locul 7*
Premiul LIEBECK, numit așa după Stella Liebeck – de 81 ani – care a dat în judecata McDonalds pentru ca si-a vărsat in poala o ceașcă de cafea și a câștigat 2.9 milioane $, sumă care ulterior a fost redusă de un alt tribunal, la 480.000 de dolari…

Asta pentru că, pe vremea aceea, pe ceașca de cafea nu scria ca să vadă orice prost, ATENȚIE, FIERBINTE!

Do You Know the Full Story Behind the Infamous McDonald's Coffee Case and  How Corporations Used it to Promote Tort Reform? | Democracy Now!

De la această întâmplare, în SUA se acordă chiar şi un premiu numit după Stella, pentru procesele scandaloase sau ridicole.
Locul 6*
D-na Kathleen Robertson, din orașul Austin,Texas , a primit o despagubire de 780.000 de dolari.
Ea si-a fracturat glezna intr-un magazin de mobila, dupa ce s-a impiedicat de un baiețel care alerga prin magazin.

Verdictul tribunalului i-a surprins pe proprietarii magazinului, având în vedere
ca băiațelul era chiar copilul doamnei Robertson !*
Locul 5*
La egalitate pe locul 5 s-au clasat:

Carl Truman de 19 ani care a castigat 74.000$ plus cheltuieli pentru ingrijiri medicale, pentru că un vecin a trecut cu mașina lui marca Honda Accord peste mâna lui, după ce tânărul se bagase sub masină ca să-i fure rotile, iar vecinul care era la volan, nu l-a văzut si a plecat din parcare…

Terrence Dickson, un hoț din Bristol, Pennsylvania,
care după ce a spart o casă a vrut sa iasă prin garaj, dar ușa acestuia era stricata… iar ușa de acces în casă se închisese automat în urma lui. Proprietarii erau in vacanta, asa ca bietul hoț a rămas închis 8 zile in garaj, hrănindu-se doar cu o lada de Pepsi și un sac
de mâncare pentru câini. El a dat in judecata casa de asigurari a proprietarului pentru că situatia stresul prin care a trecut și a câștigat 500.000$
.
Locul 4*
I-a revenit d-lui Jerry Williams din Little Rock, Arkansas, care a fost muscat de fund de câinele vecinului, care era legat în curtea respectivului vecin. El nu a câștigat decât 14.500$ pentru ca juriul a considerat ca dl Williams a provocat totuși „un pic” acest incident, sărind gardul vecinului și tragând cu o pușca cu alice în câine …
Locul 3*
Aparține don’șoarei Amber Carson din Lancaster, Pennsylvania, care a alunecat pe o baltă de sifon intr-un restaurant si si-a rupt noada.

amber


Treaba e ca balta fusese făcută chiar de don’șoara respectivă, care aruncase un pahar cu sifon in capul prietenului ei si ratase… A castigat 113,500 $.
Locul 2
Kara Walton din Claymont, Delaware a încercat sa intre pe geamul unei toalete de la un club de noapte pentru a nu plati 3.5$ la intrare,a alunecat si si-a spart doi dinți.

missing_front_teeth

A dat in judecată clubul si a câștigat 12.000 $ plus cheltuielile stomatologice.
Locul 1 cu coroniță
Merv Grazinski din Oklahoma City , a cumpărat o rulotă cât o casă, și pe când se deplasa pe autostradă a fixat viteza pe automat și s-a dus în spatele vehicolului sa-și faca o cafea…. Bineînțeles rulota a ieși de pe carosabil și a intrat în șanț.

stella

Revoltat, omul a dat în judecată compania care a fabricat rulota, pentru că nu au specificat în manualul de utilizare că nu trebuie sa părăsească volanul vehicolului in timpul mersului…

A câștigat 1.750.000$ și o nouă rulotă, iar compania a modificat manualul de utilizare.


Surse: motorul de cautare Google;https://stellaawards.com/bogus; https://besteverawards.wordpress.com/2009/07/27/most-ridiculous-lawsuits-ever-ever/ https://francisc.org/cele-mai-tampite-cazuri-din-justitia-americana și blogul https://aliosapopovici.wordpress.com/

17/11/2020 - Posted by | DIVERTSMENT | , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: