CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Maia Sandu, candidatul forțelor politice pro-europene, a câștigat ALEGERILE PREZIDENȚIALE DIN R.MOLDOVA. VIDEOESTE OFICIAL – Maia Sandu a câștigat ALEGERILE PREZIDENȚIALE și este prima femeie președinte în istoria R.Moldova!

Rezultatele prezentate de Comisia Electorală Centrală de la Chișinău , indică faptul că după numărarea a peste 99 la sută din voturile desfășurate duminică pentru alegerile prezidențiale din R.Moldova, candidata Maia Sandu se situa pe primul loc. Contracandidatul acesteia, actualul președinte Igor Dodon, un aliat al Kremlinului, a suferit o înfrângere zdrobitoare.

Maia Sandu a câștigat alegerile pentru funcția de Președinte al R. Moldova, consemnează https://www.timpul.md.

Maia Sandu este președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). A deținut funcția de ministru al educației, având sarcina reformării sectorului de profil. Și-a început activitatea partinică, declarând drept scop – promovarea integrării europene a Republicii Moldova de pe poziții anti-oligarhice.

S-a clasat pe locul al doilea la alegerile prezidențiale din 2016. Activitatea sa în opoziție a avut un rol important în constituirea Mișcării de Rezistență ACUM.

Între 1989–1994 Maia Sandu a făcut studii de licență la Facultatea de management a Academiei de Studii Economice a Moldovei.

În 1998 a obținut titlul de master în relații internaționale, după ce timp de trei ani a făcut studii la Academia de Administrare Publică de pe lângă Președintele Republicii Moldova.

Cel de-al doilea masterat, în administrație publică, Maia Sandu l-a obținut la Harvard Kennedy School of Government, SUA, unde a făcut studii între 2009–2010.

Activitatea profesională

Înainte de a intra în politică, Maia Sandu a activat în cadrul Ministerului Economiei (1994–1998 și 2005–2006) în calitate de consultat și ulterior de șef al Direcției generale politici macroeconomice și programe de dezvoltare. Între 1998 și 2005, a activat în calitate de economist în cadrul Oficiului Băncii Mondiale în Moldova, iar în perioada 2010–2012 a fost consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale (Washington DC, SUA).

„Voturile în toate secțiile din Republica Moldova s-au terminat de numărat. Mai sunt așteptate rezultatele din 19 secții de vot, toate din diaspora, dar asta înseamnă că au fost procesate deja peste 99 la sută din date (2.124 de secții de vot din totalul de 2.143). Cum era de așteptat, Maia Sandu și-a mărit ecartul față de Igor Dodon și are 57,09 la sută din voturi.

Actualul președinte a fost votat de 42,9 la sută dintre alegători. În diaspora, unde au fost numărate până acum 234.842 de voturi, un record, diferența dintre Maia Sandu și Igor Dodon este umilitoare pentru acesta din urmă.

Maia Sandu a fost votată de 92,47 la sută dintre moldovenii aflați în străinătate, în timp ce Igor Dodon a luat numai 7,53 la sută din voturi.”, scrie Digi 24 ro.

Deși acum sluga rusească Igor Dodon este șomer, anunță că nu va permite… destabilizarea „situației”


Igor Dodon se comportă de parcă ar mai avea vreo funcție în stat.

„Alegerile s-au încheiat, trebuie să vedem ce va fi mai departe în țară, indiferent de cine câștigă alegerile. Oamenii așteaptă responsabilitate de la noi, așteaptă salarii, pensii… În calitate de lider neformal (Igor Dodon a candidat independent la aceste alegeri ) al celei mai mari formațiuni din țară și din Parlament, anunț cu toată responsabilitatea că nu vom permite destabilizarea situației, pentru ca să ne așezăm la masa de discuții în Parlament cât mai curând. În următoarele 2-3 zile voi anunța schimbări serioase în politica internă a Republicii Moldova”, a declarat Dodon.

16/11/2020 - Posted by | LUMEA ROMANEASCA | , , , , ,

Un comentariu »


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: