CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Vaccinul german anti-coronavirus a ajuns în faza de aprobare finală în SUA


ÖZLEM TÜRECİ KİMDİR

Dr Özlem Türeci și Dr Uğur Şahin (foto https://www.hurriyet.com.tr)

Laboratoarele Biontech și Pfizer au pus la punct primul vaccin anti- COVID 19

Creatorii acestui vaccin sunt doi cercetători de origine turcă din Germania: Ugur Sahin și Özlem Türeci.

Dezvoltarea unui vaccin durează, în condiții normale, între opt și zece ani. De data aceasta, cercetătorii din Mainz au reușit în ceva mai puțin de un an să aducă vaccinul lor în faza de aprobare finală în SUA, scrie https://www.dw.com/ro/biontech-cu-viteza-luminii-spre-primul-vaccin-anti-coronavirus

Aprobarea ar urma să fie primită la jumătatea lui noiembrie.

Biontech și partenerul american Pfizer vor solicita o aprobare în regim de urgență.

Datele disponibile arată că vaccinul are o rată de succes de 90% în protejarea de COVID-19 .

Acesta ar fi primul vaccin anti-coronavirus la nivel mondial.

Și autoritatea europeană de supraveghere a sectorului farmaceutic EMA a vorbit la începutul lui octombrie de procesul de aprobare a vaccinului produs de Biontech și Pfizer. Vaccinul este testat în prezent într-un studiu pe mii de participanți.

Deja în ianuarie 2020, când singura țară din lume care avea probleme mari cu coronavirusul era China, iar în Germania nimeni nu-și făcea prea multe griji privind o pandemie, cercetătorii medicali Sahin și Türeci au reacționat prin demararea procesului de căutare a unui vaccin împotriva acestui nou coronavirus. Trei luni mai târziu aveau deja prime variante de vaccin în dezvoltare clinică.

Până atunci, cei doi se preocupaseră de lupta împotriva cancerului.

Sahin și Türeci se bazează pe faptul că organismul uman se apără adesea singur când este atacat de viruși și bacterii. Scopul lor este să dezvolte o terapie imunitară care să stimuleze capacitatea proprie de apărare a corpului pacientului, sistemul său imunitar, pentru a neutraliza tumorile maligne.

Ugur Sahin s-a născut în Turcia și a venit la vârsta de patru ani cu mama lui la Köln, unde tatăl lui lucra la fabrica Ford. După bacalaureat a studiat Medicina la Universitatea Köln.

„Am fost interesat de terapiile imunitare”, explică bărbatul de 54 de ani. Și de modul în care funcționează sistemul imunitar, precum și de modul în care poate fi el stimulat să identifice și să atace celulele canceroase.

Özlem Türeci este fiica unui medic turc venit de la Istanbul în Germania. Când Sahin a venit în Saarland, Türeci studia acolo Medicina. Azi, în calitate de lector universitar extern la Universitatea Mainz, ea este considerată una din pionierii terapiei imunitare anti-cancer.

Türeci și Sahin s-au căsătorit în 2002, iar Sahin lucra deja la Universitatea Mainz. Sahin s-a aflat în laborator și în ziua nunții – înainte de ceremonia de la starea civilă și după aceea din nou.

În 2001, Sahin și Türeci au creat firma de biofarmaceutică Ganymed Pharmaceuticals, care dezvoltă medicamente anti-cancer pe baza terapiei imunitare. În 2016 firma a fost vândută pentru cel puțin 422 de milioane de euro. În 2008 a urmat noua firmă creată de Sahin, Türeci și alții: Biontech. Firma produce mai ales tehnologii și medicamente pentru terapii anti-cancer individualizate. Dar nici un produs nu a ajuns în faza de aprobare finală.

Sahin este în continuare profesor la Universitatea Mainz. Soția sa Türeci conduce la Biontech munca de dezvoltare clinică a produselor medicale și este în continuare lector extern la Universitatea Mainz.

Peste 1300 de angajați din peste 60 de țări lucrează în prezent la Biontech, mai mult de jumătate femei cu pregătire profesională de cel mai înalt nivel – cam un sfert au titlul de doctor sau PhD (Doctor of Philosophy). În octombrie, Biontech și-a internaționalizat statutul prin intrarea pe bursa americană de tehnologie Nasdaq. A crescut și mai mult de când este prezentă pe această bursă.

La Biontech lucrează angajați din peste 60 de țări

Amintim că în luna august a.c. Rusia anunța cu surle și trâmbițe că a creat un vaccin anticoronavirus.

Asta însemna că în cursa pentru salvarea planetei, liderul absolut al Rusiei, fost agent KGB, a salvat omenirea și că rușii se puteau culca liniștiți, liderul lor a mai rezolvat o problemă globală.

Imediat însă, au început să fie puse întrebări legate de faptul că Rusia nu a publicat date despre nicio fază de testare, nici pe animale, nici pe oameni, ceea ce i-a făcut pe mulți epidemiologi să devină neîncrezători.

Singura dată când omenirea a aflat că Rusia se ocupă de un vaccin a fost la jumătatea lunii iulie, când hackeri ai Moscovei au fost depistați încercând să fure documente ale unor institute de cercetare din Marea Britanie și Canada care se ocupau cu dezvoltarea unor soluții de vaccinare.

În fapt,vaccinul lui Putin nu îndeplinește nicio condiție etică și morală și nu există cercetători independenți care să verifice testele.

Nu știm dacă în timpul procedurilor de dezvoltare nu au fost irosite vieți. Nu știm dacă unii oameni nu au fost transformați în cobai de laborator.

Din aceste motive, vaccinul rusesc nu are decât o funcție propagandistică și nu e folosit decât pe plan național în Rusia. Pentru un dictatorul de la Kremlin asta e suficient.

Dar Rusia nu a fost nici de această dată un partener onest al lumii civilizate, în încercarea de a rezolva criza.

Într-un articol publicat de https://spotmedia.ro/ vaccinul-lui-putin-o-injectie-cu-propaganda-care-aminteste-de-comunism, se pune o întrebare esențială:

Câți dintre voi v-ați vaccina mâine cu soluția magică anunțată de Putin?

Publicitate

12/11/2020 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ

5 comentarii »

 1. Nici cu a lui Putin si nici cu cel german! Cei 6 ani in care trebuie testat un nou vaccin NU POT FI SCURTATI nu este o alegere a cuiva ci atat dureaza minimum! Faptul ca e scos dupa un an este iresponsabil sau era de mult pregatit! In ultimul caz inseamna ca nu chinezii sunt de vina!

  Apreciază

  Comentariu de ioansperling | 12/11/2020 | Răspunde

  • Oficiile pentru controlul medicamentelor si vaccinurilor din SUA și Germania nu se joacă. Dacă vaccinul e ineficient sau periculos nu este lăsat pe piață. Presedinții Americii și ai Germaniei nu pot să facă ce face Putin sau China,chiar dacă ar dori asta.

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 12/11/2020 | Răspunde

   • Oare? Deci zecile specialisti de prima mana care i-au scris lui Merkel ca politica ei din pandemie e falsa, ca masurile luate sun false sunt tâmpiti? Cenzura lui Merkel nu-i tot cenzura?Pe ce lume traiti?

    Apreciază

    Comentariu de ioansperling | 12/11/2020

   • Eu am fost intr-un studiu de medicament in Germania. Dupa cateva luni nemtii l-au oprit americanii l-au scos pe piata fara sa scrie de problemele grave ce le poate da!

    Apreciază

    Comentariu de ioansperling | 12/11/2020

   • Posibil. Numai că în acest caz scandalul ar fi prea mare dacă cineva ar îndrăzni să producă și să comercializeze în întreaga lume un vaccin nociv. Observați că rușii nu vând în afara țării lor
    chestia aia căreia ei îi spun ”vaccin” anticoronavirus.

    Apreciază

    Comentariu de cersipamantromanesc | 12/11/2020


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: