CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Cristian Tudor Popescu i-a insultat pe credincioșii ortodocși și pe Patriarhul României. VIDEO


Într-un articol recent,intitulat „Satană în sutană”, publicat pe Republica, Cristian Tudor Popescu îl compară pe liderul ortodoxiei române, Patriarhul Daniel, cu preoţii din Teba şi îi acuză pe ierarhii BOR că „i-au cântat în strună lui Ceauşescu până în ultima clipă”.

Controversatul jurnalist Cristian Tudor Popescu i-a insultat de-a valma pe Patriarhul Daniel și pe credincioșii ortodocși.

Iată câteva pasaje șocante din textul scris de CTP, care au stârnit revolta multor români :

„IPS Daniel, căpetenia BOR, arată că ortodoxia românească a rămas la nivelul de acum câteva mii de ani al cultului egiptean. Ba, de fapt, și mai jos, căci preoții din Teba măcar știau destulă astronomie ca să calculeze timpul eclipselor. Pentru a prosti oamenii, șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește: ascultați ce vă spun, fiindcă a interzis pelerinajul la moaștele Sf. Dimitrie în octombrie 1989, comunismul a căzut peste câteva luni. Carevasăzică, așa o să pățească acum și guvernul la alegerile din decembrie”.

Insultele abundă în întreg textul lui Popescu, acesta numind printre altele la clerul ortodox ”Ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române” care ”a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism”.

”Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor”… și așa mai departe.

Cristian Tudor Popescu nu s-a oprit aici , el trecând la insultarea în masă a credincioșilor ortodocși:

“Se duce omul unde sta acolo hoitul ăla în plexiglas și vin oamenii și se duc acolo, își scot masca, ling plexiglasul și iși pun masca la loc”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a reacționat joi vehement la criticile din spațiul public la adresa Patriarhului Daniel, după ce Preafericitul a relatat cum, în 1989, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale Sf. Dimitrie, iar după numai câteva luni, regimul ceaușist a căzut. Oficialul BOR denunță „zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile”.

Bănescu face referire, fără a-l nominaliza, la Cristian Tudor Popescu, cu trimitere şi la ”Adevărul”, publicaţia pe care acesta a condus-o în anii 90.

”Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se iţesc capetele pleşuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant?

Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporaţie” (termen folosit de CTP- nr.), la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale „adevărului” pe protestarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză „jurnalistică”.

Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede.

Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de „bâlciul deșertăciunilor” în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim.

Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes.”, a transmis Vasile Bănescu, într-o declaratie.

La rândul său, un fost coleg de liceu al jurnalistului a scris că ”CTP s-a născut în imposibilitatea de a fi castrat”

Faptul că Adrian Severin a fost coleg de liceu cu Cristian Tudor Popescu – este mai puțin cunoscut decât acela că același înalt demnitar a întocmit, într-un moment critic, o listă cu șefi de ziare angrenați în acțiunile unor servicii secrete ale altor state.

Severin îl caracterizează dur pe fostul său coleg de școală:

”Din câte știu eu, boul este un taur castrat”, scrie Severin într-un comentariu la o postare a lui Mirel Curea despre… același CTP, în care îl numește ”BOU, nu Vită”.

Severin spune că… ”Se pare că CTP s-a născut, printr-un capriciu al naturii, în imposibilitatea intelectuală de a fi castrat”

Ei bine, explică Severin, ”De aici ura împotriva lui Dumnezeu, vinovat de a nu-l fi dăruit cu aptitudinea ca măcar într-o cutie de chibrituri să își păstreze fala”.

”Singurul său moment de glorie, când Dumnezeu i-a pus mâna în viitoarea chelie, a fost acela de a fi copil de mingii la niște meciuri din Cupa Davis, prin anii când era, nu “crucișătorul” presei românești laureat de “servicii” , cot la cot cu falsul său admirator Băsescu-Petrov, ci un biet elev de liceu disprețuit de colegi”, scrie Severin, într-un articol reprodus de https://octavpelin.wordpress.com/2020/10/30/severin-ctp-s-a-nascut-in-imposibilitatea-de-a-fi-castrat/

31/10/2020 - Posted by | ISTORIE ROMÂNEASCĂ | , , , , , , , ,

30 comentarii »

  1. Articolul reprodus este, de fapt, publicat de Sputnik, marele apărător al ortodoxiei românești. Autorul este Adrian Severin, prezentat ca fost europarlamentar, dar Adrian Severin este mai degrabă fost pușcăriaș și un alt vajnic traco-geto-dac, apărător al ortodoxiei românești.

    Apreciază

    Comentariu de Florin | 31/10/2020 | Răspunde

    • De câte ori să te învăț că nu contează chiar de loc cine spune ce spune și nici cine publică aceste lucruri.
      Singurul lucru care contează cu adevărat, este acela dacă informația este reală sau mincinoasă.
      Marx în lucrarea sa despre români, a scris niște adevăruri de necombătut în legătură cu imperialismul rus, valabile și pentru imperialismul sovietic.Ce faci,nu le ei în considerație pentru că au fost scrise de Marx ?
      A insultat numitul CTP Biserica și credincioșii ortodocși, sau negi?
      D-ta ești credincios? Dacă da, cum te simți când citești următoarele ziceri ale cestui ipochimen :
      “Se duce omul unde sta acolo hoitul ăla în plexiglas și vin oamenii și se duc acolo, își scot masca, ling plexiglasul și iși pun masca la loc”,
      sau ”șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește”…
      D-ta ca credincios ortodox ”ai lins plexiglasul care acoperă hoitul ăla”?
      Te simți bine când CTP te numește ”vită”?
      Nu cumva ești dispus să treci cu vederea mizeriile CTP-ului, doar pentru că știrea a fost publicată (printre alte ziare)și de Sputnik? Sau ești zdruncinat că micuțul CTP a fost jignit (vai!) de fostul său coleg de liceu Adrian Severin ?
      Văzând cum gândești, n-ar fi deloc de mirare?

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 01/11/2020 | Răspunde

      • Nimeni nu spune și, mai ales, nu scrie ceva fără un motiv, un scop.
        Care ar putea fi scopul agenției rusești, al patriarhiei rusești?
        Ce dragoste bruscă față de ortodoxism l-a putut apuca pe evreul AS?
        Dar dumneata? Mi-e greu să cred că nu gândești, deci este vorba de intenție.

        Apreciază

        Comentariu de Florin | 01/11/2020

      • Din câte vedem, pe d-ta te arde că agenția rusească a preluat știrea și din acest motiv ești dispus să treci cu vederea faptul că acest CTP îi insultă de-a valma pe credincioși,Biserica Ortodoxă și pe Patriarh. Concluzia ar fi
        că d-ta, credincios practicant, după ce ai fost acolo ” unde stă hoitul ăla în plexiglas, ți-ai scos masca, ai lins plexiglasul și ți-ai pus masca la loc”, după care ai început să cânți în cor cu ”șarlatanul Daniel” care ” n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește”…

        Te simți împlinit când Ortodoxia și credincioșii sunt batjocoriți, nu-i așa?

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 02/11/2020

      • În mod normal, comentariul nu-ți prea face cinste, dar nu te acuz de inconștiență.
        Agentura nu are nici o afinitate privind BOR, dimpotrivă.
        AS își manifestă tot fățărnicia, fiind brusc apucat de evlavie creștinească, îi știu originea și crezul.
        D-ta ai aceleași interese în sprijinul partidulețului de cinci neveste. Alegeri cât mai târziu, dacă se poate, de loc. Bănuiesc că nu ți-ai îndreptat între timp opțiunile clar la psd.
        Ai mai reprodus zilele trecute un articolaș privind originea celor care au luat puterea cu Ilici – minunate instituții comuniste ale elitelor „românești”. Era citat și AS ca traco-geto-dac de nădejde. Autorul, fost consilier (parcă) al lui Ilici, tot „de nădejde”, provenea tot de pe acolo. Doar că, îi scăpa tocmai evidența – nici n-auzise de KGB.

        Apreciază

        Comentariu de Florin | 02/11/2020

      • Comentariile d-tale deraiază ca de obicei în zona hilarului…
        Întrebarea care se pune e simplă: D-ta esti creștin?
        Dacă da, cum se face că nu te revoltă indivizii de teapa CTP-ului care te insultă la pachet cu toți credincioșii, numindu-te vită și lingător de hoituri învelite în plexiglas?
        D-ta te încăpățânezi să o dai prin bălării și mă tot plictisești cu articolul din Sputnik, care nu a făcut altceva decât să reproducă imbecilitățile ”progresistului” CTP, așa um au făcut-o multe alte ziare și posturi TV.
        Văd că te freacă grija și în privința meșterului Severin , uitând din nou să ai în vedere ce te tot învăț de nu știu câtă vreme, anume că nu contează cine spune, dar contează ce spune și dacă ce spune corespunde adevărului sau nu.
        E clar, d-ta ești mic, nu știi nimic, dar îți place să te auzi și să te bagi în seamă. Ai pa !

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 02/11/2020

      • Te rog să nu insiști a mă convinge de contrariu, insistând asupra propriei prostii. Știu că nu ești, ar fi foarte greu s-o faci.

        Apreciază

        Comentariu de Florin | 02/11/2020

      • Încăpățînarea d-tale nu poate masca lipsa de educație și neștiința cronică în care te bălăcești.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 02/11/2020

      • Nu toți au fost școliți la A.A.Jdanov. Unii chiar au școală, cei de Jdanov, nu pot pricepe.

        Apreciază

        Comentariu de Florin | 02/11/2020

      • Mai ascultă odată și încearcă să pricepi, chiar dacă ai probleme de înțelegere, că nu e Jdanov, nu e Sputnik, nu e AS, este idolul tău CTP care îți spune că dacă ești credincios ortodox, ești o vită

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 03/11/2020

      • Foarte, foarte greu. Îți voi spune direct, fără menajamente. Ție ti-a spus așa, ție și alor tăi, cei de la Jdanov și n-ați înțeles. Ți-a spus vită. Creștini nu sunteti oricum.

        Apreciază

        Comentariu de Florin | 03/11/2020

      • Aha, crezi că nu sunt creștin? Tu ești ?
        Ești una din vitele despre care vorbește dragul tău neomarxist CTP? Văd că-l aperi cu îndârjire …

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 03/11/2020

  2. Ești jalnic și demn de tot disprețul pe care un OM ți-l poate dărui…

    Apreciază

    Comentariu de Anghel Radus | 31/10/2020 | Răspunde

  3. Se pare că acest…„simpatic” CTP, alintat și ca…„supăratul de serviciu” i-a călcat rău pe coadă pe „înalt prea sfinții” ierarhi ai BOR, servidu-le niște adevăruri dure și supărătoare, la care, dumnealor, din lipsă de argumente pertinente, care să combată punct cu punct zicerile CTP-ului, s-au repezit cu o cascadă de atacuri la persoană – argumentum ad hominem – care n-au făcut decât să întărească cele zise de CTP, într-un stil…„elevat” și desigur…„elegant”!

    Apreciază

    Comentariu de Andrei Radu | 01/11/2020 | Răspunde

    • D-ta ești credincios? I-auzi aici ce spune despre credincioșii creștini ”simpaticul”d-tale CTP:
      “Se duce omul unde sta acolo hoitul ăla în plexiglas și vin oamenii și se duc acolo, își scot masca, ling plexiglasul și iși pun masca la loc”,
      sau ”șarlatanul Daniel n-are nevoie de matematică, nici de logică – o dă direct, ca o strigătură pentru vitele ce le păstorește…
      D-ta ai lins plexiglasul care acoperă ”hoitul ăla”? Te simți bine când CTP te numește ”vită”?
      De unde le vine unora bucuria când aud că Patriarhul și clerul în totalitatea lui sunt batjocoriți mai rău ca pe vremea regimului ateu comunist ?

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 01/11/2020 | Răspunde

      • Sunt de acord că numitul CTP s-a exprimat cu o evidentă lipsă de eleganță, dar… ce spune este real? Ierarhii BOR au pactizat cu guvernarea totalitară și…„ateistă”? Din documente reiese că DA ! Ierarhii BOR sunt sau nu călugări cu jurământ de smerenie,castitate, sărăcie, etc? Eu știu că DA ! Tot acești ierarhi umblă în limuzine scumpe, trăiesc în palate și au veșmite aurite? Am văzut că DA ! Adorarea asta a unor rămășițe pământești, aparțiând unor indivizi declarați „sfinți” nu cumva este profanare de cadavre și de morminte? Eu știu că DA ! Problema cu lingurița aia unică este ochestiune de bun simț elementar, nu mai insist. Un cleric renumit declara, în 1517 că…„Dacă Dumnezeu este în ceruri, ce nevoie are de averile de pe pământ”?Și totuși biserica umblă după aceste averi pământești cu o frenezie absolut nejustificată ! Să mai spun și altceva? Că ar mai fi muuulte de spus…

        Apreciază

        Comentariu de Andrei Radu | 01/11/2020

      • Oare ce te face pe d-ta să nu fii revoltat când indivizi de teapa CTP-ului îndrăznesc să numească sfintele moaște ”hoitul ăla în plexiglas”,și miile de credincioși veniți în pelerinaj – ”vite”?
        Dacă d-ta definești așa ceva ”lipsă de eleganță în exprimare”, atunci să ne ierte Dumnezeu, merităm să-și bată joc de noi toate javrele neomarxiste autointitulate ”progresiste”!

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 02/11/2020

      • Dacă este nevoie, repet, nu sunt de acord cu exprimări insultătoare, chiar dacă ar fi justificate.Personal mă dezgustă. Dar în legătură cu cele exprimate de mine în comentariul meu anterior observ că NU SUFLAȚI O VORBĂ. Să înțeleg că sunteți de acord cu ce am spus?

        Apreciază

        Comentariu de Andrei Radu | 02/11/2020

      • Cu ce să fiu eu de acord, cu faptul că d-ta afirmi că CTP ”s-a exprimat cu o evidentă lipsă de eleganță”? D-ta numești grohăiturile de tipul acesta ”lipsă de eleganță”? Asta chiar că e bună! :))
        D-ta ai probleme cu averile unor ierarhi, dar nu te supără de loc faptul că CTP te numește la pachet cu toți creștinii ”vită” și ”lingător de hoituri învelite în plexiglas” (acestea fiind moaștele sfinte”).
        Până la urmă, dacă ești ateu, e treaba d-tale, dar dacă nu ești, e cel puțin o nerozie să spui că adorarea sfintelor moaște e nici mai mult nici mai puțin decât ”profanare de cadavre și de morminte”.
        Cât despre lăcomia unor preoți, aceasta este cunoscută tuturor religiilor și există de mult.
        În ortodoxie are și un nume- arghirofilie și este dezavuată cu tărie în cărțile sfinte.
        Greșeala d-tale este că generalizezi în mod tendențios. Când auzi de un preot că e homosexual , pedofil sau desfrânat abia aștepți să spui că TOȚI preoții sunt niște perverși, nu-i așa?

        Dacă un preot are mașină, e musai să bălăcărim tot clerul ?
        Problema d-tale e alta, anume aceea că treci prea ușor peste nemerniciile proferate la adresa miilor de credincioși curați care s-au dus la moaștele sfinților să se roage și mai mult, vorbești cum vorbești despre aceste relicve sfinte, fără să ai habar ce sunt ele.
        Te îndemn să încerci să afli că Moaștele (din slavonul mošti) sunt rămășițe, oseminte – adesea mumificate, plăcute la vedere și având un miros plăcut – ale unui sfânt sau ale unei persoane care a dus o viață de sfințenie. Prin extensie, se aplică și la obiecte de îmbrăcăminte, sau alte obiecte care au aparținut persoanei sfinte (de exemplu: Brâul Maicii Domnului).

        În limba română veche se folosea și sinonimul „odor/ odoare”, iar sinonimul neologistic este „relicvă/ relicve”.

        Moaștele sunt semnul lucrării harului Duhului Sfânt în lume, și ele sunt făcătoare de minuni pentru cei care se închină cu credință lui Dumnezeu, a cărui lucrare se manifestă în sfintele moaște.
        Prin moaște este proslăvit Dumnezeu, iar credincioșii se folosesc de minunile harului revărsat spre ele, căci trupurile acestora sunt Biserică a Duhului Sfânt (I Cor. 3,16-17; 6,19, 20), vrednic de cinste și cât trăiește și după moarte, ca niște făcătoare de minuni (II Tim. 2, 21; Ps. 33, 20) așa cum a fost a lui Iosif (Fac. 50, 1-14; Exod. 13, 19), a lui Elisei (IV Regi 13, 20-21; 19, 11-12).

        Sinodul al șaptelea ecumenic caterisește și afurisește pe mirenii care se dovedesc că defaimă moaștele sfinților, care stau la temelia vieții bisericești (VI ec. 51; VII ec. 7; Cart. 83; Ant,5).
        Dacă ești creștin, învață, dacă nu, taci …

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 02/11/2020

      • Taică, hai,că mă amuzași cu lungul și inutilul dumitale comentariu, cu care cauți, ca un popă… patentat,să mă aburești, mergând ,cum zicea cronicarul…alăturea cu calea ! E clar că NU poți demonta punct cu punct zicerile mele și… asta te supără teribil, așa cum te supără și zicerile CTP-ului, de la care, absolut tendențios, nu vezi decât cuvintele insultătoare ! Mai urmează a-l acuzi de… aia… „blasfemie”și să-l bagi în preasfântul tribunal al inchiziției ! Uite că eu mă abțin să calific modul de comportate al celor care participă la acele faimoase pelerinaje, , pecare nu-l admir în niciun caz !Mă amuză și modul…apocaliptic în care termini poliloghia inutilă: „dacă ești creștin, învață,dacă nu,TACI ”! Deci asta era Maaarea voastră problemă, doar creștinii să vorbească, ateii să tacă! Da,să tacă, pentru că… au DREPTATE !Șiii… adevărul supără!Apoi… nu-i așa, hai să ne întoarcem în …Evul Mediu, că atunci nu exista …afurisita de libertate de expresie, care vă frige spinările preacucernice !

        Apreciază

        Comentariu de Andrei Radu | 03/11/2020

      • Tataie, problema matale e că nu ai dreptate, dar îți place să vorbești fără să gândești.
        Te amuzi aiurea, pentru că nimeni nu vă dă dreptul nici ție nici lui CTP și nici altor papagali decerebrați să insultați milioane de creștini ortodocși și nici să maimuțăriți cu comentarii năzdrăvane Sfânta Credință.
        De-aia îți spun că mai bine taci, decât să debitezi nerozii. Pe scurt: „si tacuisses, philosophus mansisseși”.

        Așadar,binevoiește să cânți la alte mese…

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 03/11/2020

      • Mulțumesc pentru dublul amuzament ! E clar că suteți în culpă, nu aveți argumente și,bien-sur, preferați ca opinentul să tacă, mai ales când vă și faceți de rîs ! În plus, vă indignați FOAAARTE TARE că, uite CTP a avut tupeul să vă insulte, proferând, culmea, ADEVĂRURU DUREROASE. Ei și după exemplul drăgălaș al al CTP-ului, cine insultă? Ăla care-i face „papagali decerebrați” pe cei care indrrrrăznsc să aibă o opinie contrară cu voi ! Ha-ha-ha-haaa!!! Și apoi „sfânta voastră credință” e plină de formule și comportamente …„năzdrăvane”, ecou al unei gândiri primitive, pandeterministe.Și dcă este să vedem cine debitează …„nerozii”, să vedem cum demontează punct cu punct Leo Taxil, încă din 1897, scripturile pe care le adulați, în „Biblia Hazlie”! Dacă aveați logică,sau măcar bun-simț, că la capitolul logică e clar că duceți lipsă, spuneați ceva despre ipocrizia ierarhilor bisericilor, deci nu numai a BOR, doar că cei ai BOR ,fiind toți călugări, au călcat și calcă jurământul, prin lux, averi, etc. Nu m-a interesat de unde au popii simpli mașini, probabil că… muncesc din greu.De asemenea, există documente de necontestat ale cârdășiei ierarhilor BOR cu dictatura comunistă – altă ipocrizie ! Nu suflați vreo vorbuliță pentru că… nu puteți. Mai este și goana asta nebună după „moaște” și relicve, care duce până la profanarea mormitelor și a cadavrelor ! Și,cumea,există o lege care pedepsește astfel de acte reprobabile ! Nici aici nu aveți vreo justificare pertinentă ! Dar cu lingurița aia unică, pe care vă înverșunați să o susțineți cu aroganță, deși e total neigienică, aia nu se pune? Sau cu averile nejustificate ale bisericii, tot nu se pune? Tot nerozii sunt și ăstea, nu-i așa ?Mă duc să…„cânt la alte mese”că la voi… mi se face lehamite. Voi înșivă insultați logica, știința și chiar bunul simț !

        Apreciază

        Comentariu de Andrei Radu | 03/11/2020

      • Tot n-ai priceput? Vrei să-ți fac un desen ca să înțelegi?
        1. Cea mai mare nerozie este să generalizezi. După mintea voastră cea de pe urmă TOȚI preoții sunt corupți, toți preoții sunt pedofili, toți preoții sunt curvari, toți preoții sunt homosexuali, toți preoții au fost turnători la securitate etc. De sfinții închisorilor nu ai auzit?
        2.Numai comuniști au îndrăznit să vorbească despre Ortodoxie și în general despre creștinism așa cum vorbiți voi ateii și neomarxiștii autointitulați ”progresiști”, dar dacă stăm să ne gândim nici ei nu și-au permis să spună despre creștini că sunt ”vite” și despre sfintele moaște că ar fi ”hoituri”.
        Creștinii sunt victimele a 75% din violențele anti-religioase în lume. Martirii creștini sunt în număr de 105.000 pe an , unul la cinci minute. La noi astfel de metode criminale nu mai pot fi puse în aplicare, dar unii ca dumneata se folosesc de libertatea de exprimare pentru a arunca lături în obrazul credincioșilor.
        Ce știm noi este că n-au reușit turcii și n-au reușit comuniștii și nu veți reuși nici voi , papagalii vorbitori neomarxiști cu creierele spălate.
        Am încercat să te fac să gândești, fără să-mi dau seama că îți lipsește organul gândirii și că tot ce poți este să repeți ca un robot lozinci anticreștine.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 03/11/2020

      • Ce faceți, messieurs les religieux? Deviem iar de la subiect? Cu voi este clar că nu se poate susține un dialog normal pentru că…atunci când NU aveți dreptate, insultați pur și simplu, pentrucă, nu-i așa, vouă vi se permite… în NUMELE CREDINȚEI ! Nu era vorba nici despre martiri, , nici de generalizări, ci punctual, era vorba de ce NU vreți să vedeți : comportamentul ipocrit aI IERARHILOR BOR ! Mai era vorba și despre comportamentul unei mari părți a …turmei credincioșilor, cel puțin ilegal, nu numai absurd și ridicol.Nu dorisem să-l menționez, dar mă provocați grosolan ! Ceea ce este evident, este că NU MIE îmi lipsește organul gândirii, pentru că, așa cum se vede, v-am pus la colț ! Ateismul este marea voastră problemă pentru că lumea, devenind din ce în ce mai atee, voi sunteți nu numai inutili, dar și toxici! Tocmai ateii suncei care cugetă ! Dubito, ergo cogito, cogito, ergo sum ! La voi predomină acel binecunoscut OBSCURANTISM RELIGIOS ! Veți să înlocuiți dogmele comuniste cu cele religioase, încă și mai absurde ! Vă agățați cu dinții și ghearele de privilegii și averi și ați infestat pur și simplu canalele mass-media cu propagandă religioasă, iar când apare o opinie contrară, săriți disperați în sus, că vă piere izvorul veniturilor, de la amărâții de credincioși , care se lasă încă duși de nas de voi ! Tot voi ați insistat să se introducă religia în școli, pentru a distruge spiritul critic al copiilor, ca să-i intoxicați și înregimentați în… „turmele” voastre, cu păstori ipocriți! Degeaba vreți să tăcem, nu vom tăcea !

        Apreciază

        Comentariu de Andrei Radu | 03/11/2020

      • Nu te fă că nu pricepi, nu fii ridicol și nu te victimiza. Atunci când îți spun să taci,te îndemn să te oprești din insulte…

        Insultele aduse la adresa creștinilor nu înseamnă în nici un caz un ”dialog normal” și nici ”opinii contrare”, așa cum încerci d-ta să te justifici.
        A eticheta credincioșii drept ”vite”nu înseamnă ”opinie contrară”, ci pur și simplu o măgărie sinistră.
        A vorbi critic despre TOȚI ierarhii și nu despre ANUMIȚI ierarhi, nu înseamnă nimic altceva decât promovarea unor minciuni puse prin generalizare în slujba propagandei anticreștine.
        Ilegal? E ilegal să mergi la biserică, dar nu e ilegal să te duci la magazin sau la piață?
        Ce gândire pe dos mai e și asta cu ”înlocuirea dogmelor comuniste cu cele religioase”?
        Religia există de la începuturile omenirii, pe când comunismul a apărut mult, mult mai târziu, a pustiit mare parte a plantei și sufletele a milioane de oameni, s-a prăbușit ca sistem politic și acum încearcă să revină insidios promovând ”drepturile minorităților” sexuale și rasiale, abolirea familiei,distrugerea bisericilor, distrugerea rădăcinilor istorice si a tradițiilor care țin împreună membrii națiunilor.
        Adepții comunismului au spus că revoluţia marxistă nu va triumfa la nivel global atâta vreme cât proletariatul va fi „contaminat” de creştinism, de morala şi de relaţiile de familie tradiţionale.
        Au spus-o și o mai spun și astăzi trâmbițașii marxiști rebotezați ”progresiști”, iar d-ta cazi în extaz în fața unor astfel de porcării infame.
        Antonio Gramsci scria negru pe alb : „cât timp muncitorii au suflet creştin, nu vor răspunde apelurilor revoluţionare.”
        Georg Lukács arăta la rândul său: „Distrugerea revoluţionară a societăţii este unica soluţie.”
        Aceste idei politice neomarxiste se reflectă acum în schimbările dramatice ale stângii europene şi a liberalismului american și au căpătat o turnură distructivă în plan cultural, având în centru „drepturile gay”, şi modificarea structurală a sexualităţii, familiei, moralităţii, foarte diferite de marxismul clasic care avea în centru proletariatul şi drepturile sociale.
        Pat Buchanan numeşte această turnură „marxism cultural” în lucrarea sa The Death of the West.
        Soluţia este pentru ei, pur şi simplu, distrugerea civilizaţii creştine, revoluţia permanentă, liberalizarea radicală şi abolirea tuturor normelor ce îngrădesc manifestarea instinctelor
        Tacticile psihologice şi de propagandă sunt foarte asemănătoare cu cele folosite de activiştii marxişti în Rusia înainte de preluarea puterii în noiembrie 1917, sau de activiştii de partid în România anilor ’50 – când îi prezentau pe marxişti drept purtătorii luminii, ai progresului şi ai eliberării omului de sub tirania societăţii burgheze şi iudeo-creştine. Deosebirea este că acum activiștii nu își mai spun ”marxiști-leniniști” ci atei, liber-cugetători sau ”progresiști”.
        Nu e de mirare că luptați cu disperare împotriva religiei și că vă arde faptul că în școli se predă religia. Comuniștii au interzis pur și simplu cursurile de religie în școli și au desființat si profanat lăcașele de cult, numai că nu le-a mers și religia a renăscut ca de fiecare dată când s-a încercat în istorie smulgerea ei din sufletele oamenilor.
        D -ta nu te mai saturi să debitezi prostii, fără să-ți dai seama că ești de tot râsul, iar una dintre aceste inepții sună așa, citez din spusele tale: ”Tot voi ați insistat să se introducă religia în școli, pentru a distruge spiritul critic al copiilor, ca să-i intoxicați și înregimentați în… „turmele” voastre”.
        Parol? Află că în urmă cu un deceniu, un profesoraș de filosofie din Buzău a încercat să inițieze o mișcare pentru scoaterea icoanelor din școli și a eșuat lamentabil,majoritatea părinților cerând menținerea acestora. Ține cont că acești părinți au fost crescuți în școlile comuniste și cu toate acestea și-au păstrat discernământul.
        Einstein remarca ironic într-o discuție cu o doamnă care îi ceruse să explice pe scurt teoria relativității, că nu poți explica cum se face pâinea, dacă interlocutorul tău nu știe ce este aceea făina.
        Tot așa, discuțiile decente între un credicios și un necredincios necesită un minim grad de cultivare al ambelor părți, altfel discuția este ratată înainte să înceapă.
        Învață, înainte să te lansezi în discuții prea grele pentru nivelul de cunoștințe pe care îl ai.
        Una dintre problemele serioase ale societății noastre în ziua de azi este rata mare a analfabetismului religios, adică a lipsei educației elementare legate de subiecte religioase.
        Analfabetismul religios produce intoleranță în rândul celor care nu provin din aceleași medii culturale. Un om care își cunoaște tradiția religioasă din care provine, nu se va teme de credințele contrare, pentru că are instrumentele necesare să descifreze ce înseamnă o tradiție religioasă și în ce măsură aceasta influențează comportamente.
        Analfabetismul religios al cărui exemplu viu ești chiar matale, produce intoleranță religioas, iar acestea nu sunt doar probleme ale religiei, ele sunt probleme sociale care afectează viețile fiecăruia dintre noi.

        Fără o minimă cultură creștină, e greu să pricepi istoria din antichitate până în secolul al XIX-lea, nu vei aprecia istoria artei , nu vei pricepe nici filosofia evului mediu și nici măcar pe Iluminiști, pentru că majoritatea curentelor ideatice europene au apărut ori datorită creștinismului, ori împotriva lui.
        Dacă nu știi nimic despre forța dogmelor și a ereziilor, nu vei putea pricepe bine nici măcar comunismul și nici faptul că suntem cu toții influețați cultural de cultura religioasă a spațiului nostru geografic, indiferent dacă alegem să credem sau nu, dacă ne definim prin identitatea religioasă sau împotriva ei. Uite de ce o înțelegere a tradției religioase e esențială în formarea noastră umană.
        Iraționalul atacă lumea. E o orbire iscată de vedeniile unei noi religii atee, propovăduite de fruntașii actualei revoluții culturale neomarxiste.
        Iar d-ta înghiți pe nemestecate toate mizeriile ei.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 04/11/2020

      • Stimate domn, mulțumesc pentru timpul acordat postărilor mele. Sunt sigurcă putem purta un dialog civilizat chiar dacă avem păreri total opuse în domeniul credințelor religioase. Totuși se pare că NU ați observat că eu NU INSULT, nu v-am insultat , doar am emis păreri care nu vă convin. Dimpotrivă, în răspunsul pe care mi l-ați trimis am găsit expresii clar insultătoare, citez: „papagali vorbitori neomarxiști cu creierele spălate”, papagali decerebrați, îți place să vorbești fără să gândești., du-te să cânți la alte mese, ..etc. Tocmai că GÂNDESC, dar…altfel ! V-ar conveni, ca și comuniștilor, să se interzică gândirea altfel, nu-i așa ?Am trăit jumătate din viață în perioada comunistă și NU am vrut să mă fac membru PCR,în ciuda presiunilor și am avut destule de tras din cauza asta, ba am scris chiar pamflete contra lor,evident că nepublicate, citite în cerc restrâns.. Culmea este că NU sunt analfabet religios, am și biblie și multe alte cărți religioase în casă, am și coran, dar am și un tratat de antropologie, am și cărțile lui Stephen Hawking, am fost indignat și am spus-o, când Ceaușescu a demolat bisericile monument istoric , dar și atunci, ca și acum,mi s-aspus SĂ TAC ! Uite că nu am tăcut și nici n-am de gând! Culmea este că eu știu CE ESTE religia,cum, când și de ce a apărut , ceea ce ,fac pariu, că voi, marii religioși, NU ȘTIȚI ! Vă rezumați doar la propria sectă , cea ortodoxă. Am participat, așa ateu sum sunt, la slujbele ținute în biserici ortodoxe, catolice și protestante,am fost și la slujba din sinagogă, doar la musulmani nu m-au primit, am relații amicale cu preoți, oameni serioși, care-și văd de treaba lor corect, și avem loc unii de alții, că e loc destul sub soare ! Am relații amicale și cu evrei și cu musulmani, oameni de toată isprava, demni de respect, am mai călătorit și eu prin lumea asta și cunosc multe din istoria artei, culturii și civilizației. Astfel am putut face o comparație între arta bizantină și cea apuseană și concluzia m-a întristat, așa că nu insist asupra ei deocmdată. Dacă doriți,putem dialoga despre „virtuțile” ortodoxiei, asta dacă suportați și nu începeți iar cu insulte.Revenind la ierarhii BOR, aveți bunătatea și numiți-mi-i și mie pe acei mitropoliți, episcopi, etc. care trăiesc o viață de călugăr ascet,așa cum le este jurământul ! Altfel,din câte am văzut , văd și aud, rămân niște IPOCRIȚI !Știu un singur exemplu de preot simplu, care își dedică viața creșterii și educării în spiritul iubirii aproapelui, chiar dacă în spirit religios, unor copii orfani, în număr de veo 200. Mai știu că biserica reformată, care are vreo jumătatede milion de membri la noi, dedică activităților sociale, de caritate, sume mai mari decât BOR .Și tot nu mi-ați răspuns pentru ce îi trebuiesc BOR acele averi …pământești, când ei trâmbițează sus și tare că averea lor este în ceruri? Mai vedeți că NU EXISTĂ religie atee ! Această afirmație este la fel de aberantă ca majoritatea dogmelor pe care le susțineți ! Aveți dreptate în afirmația că iraționalul atacă lumea. Aici însă ați căzut în propria capcană, pentru că RELIGIA ESTE IRAȚIONALĂ, ea se bazează pe un insntinct, care,se știe, este un comportament irațional, moștenit genetic.

        Apreciază

        Comentariu de Andrei Radu | 04/11/2020

      • Timpul pe care ți l-am acordat a expirat și nu mai sunt dispus să citesc bâlbâielile cuiva care nu are habar de unde vine, unde se duce și pentru ce trăiește,
        O ultimă precizare ar fi aceia că voi ”progresiștii”ați transformat ateismul într-o nouă religie. Află că și primii creștini erau numiți atei de către păgâni. Primii oameni care se identificau deschis ca fiind atei, au trăit în secolul al XVIII-lea.
        În zilele noastre Iraționalul atacă lumea. E o orbire iscată de vedeniile unei noi religii atee, propovăduite de fruntașii actualei revoluții culturale neomarxiste, care promovaează o filosofie antidumnezeiască.
        Cum poate fi catalogată insistenta sanctificare în massmedia a unor figuri ca Greta Thunberg, ecologista radicală care a îmbrățișat mai nou și doctrina „woke” și care e stăruitor comparată cu Isus?
        Și ce hram poartă obsesia condamnării permanente și pentru te miri ce a unor evenimente religioase?
        Acest iraționalism face casă bună cu evacuarea credinței din cetatea în care D-zeu a fost declarat „mort”, dimpreună cu imperativul moral al Decalogului Său, și cu nevoia acută de transcendență a omului, magistral descrisă de psihiatrul Viktor Frankl, care vorbea de „patologia” a ceea ce se numește „Zeitgeist”, „spiritul timpului”.
        Reacția multor indivizi educați în spiritul unei modernități antinaționaliste și antireligioase e dictată de necazul care-i chinuie pe ei adepții uneori inconștienți, la o altă ideologie totalitară, pseudoreligioasă.
        Veți găsi încă înainte de-a claca, vinovatul pentru viitoarele insuccese datorate nu doar de adversarilor conștienți, ci și lumii care vă tolerează. Practic,vă autoanihilați ca indivizi liberi și responsabili, tocmai prin unirea voastră în mișcări de masă colectiviste și fanatice. Mișcările de acest tip se vor autidizolva într-un viitor apropiat în care indivizii de felul vostru vor sfârși în ratare.

        Te afli pe un drum greșit și nu-ți dai seama.

        Apreciază

        Comentariu de cersipamantromanesc | 04/11/2020

  4. Mult prea stimabile,ai ratat ultima șansă la un dialog civilizat! Vrei neapărat să rămâi un locuitor încrâncenat al ABSURDISTANULUI,așa că ai început tot cu un text insultător. E clarcă NU voi coborî ATÂTA,CA SĂ AJUNG LA NIVELUL VOSTRU ȘI SĂ PROFEREZ INSULTELE VOASTRE IEFTINE ȘI PERIMATE! Așadar, închei aici maaarea noastră…„dispută”, că nu are rost să vorbesc cu surzii și absurzii. Se pare că, totuși, mai priviți în jur și vă e teamă de viitorul care se anunță RAȚIONALIST ,iar nu religios. Toate valorile voastre religioase sunt false și omenirea și-a dat seama de asta. Edificiul vostru s-a bazat pe minciună, fals și înșelătorie și deja s-a fisurat. În curând se prăbușește și asta vă sperie teribil.Nu puteți opri progresul !

    Apreciază

    Comentariu de Andrei Radu | 04/11/2020 | Răspunde

  5. Măi dragă tovaroșu creștin ortodox și fanatic, ateismul este lipsa oricărei religii, ceea ce matale nu vrei să accepți,dar asta este ! Și ce fel de învățătură creștină ai urmat, dacă insulți până și pe cine NU te-a insultat? Matale m-ai insultat grosolan, pentrucă nu-ți convine ce spun, m-ai confundat, voit,cu CTP, iar eu…ți-am întors și celălalt obraz, când m-ai pălmuiit cu insultele aberante.Dialogul nostru s-ar fi putut încheia elegant și civilizat dacă îmi răspundeai cinstit la cele câteva întrebări pe care ți le-am adresat. În ele NU era vorba nici de Greta Thunberg, nici de filosofi germani, de istoria religiilor, de marxism-leninism , etc. cu care încerci să mă aburești ci pur și simplu de ierarhii BOR, de comportamentul credincioșilor și de averile bisericii! Atât, 3 – trei puncte mari și late,la care NU am primit un răspuns la obiect,clar și pertinent.Întrebările mele rămânând …retorice, sunt obligat, nu-i așa, să-mi răspund singur. Răspunsul este următorul: ierarhii BOR NU respectă jurămntul de călugăr, deci sunt IPOCRIȚI! Da, toți !N-ai binevoit să-mi nominalizezi vreunul care duce viață de călugăr, în sărăcie, smerenie, etc., deci, e clar, toți ! Comportamentul de turmă irațională al credincioșilor s-a văzut și se vede cu fiecare ocazie, iar în pandemie a fost dublu ilegal, adică prin profanarea cadavrelor, transformate în așa zisele…„moaște”, cu complicitatea interesată a popilor,care-și rotunjesc veniturile cu aceste ocazii și cel cu nerespectarea măsurilor de protecție anti-covid! Și dacă veni vorba despre sfinți,sfințenie,etc. pe care îi situați în ceruri,deci îi spiritualizați, de ce aveți nevoie de bietele lor rămășițe pământești? Astfel nu adorați vreo sfințenie ci niște biete obiecte pământene !Cum rămâne cu porunca aia, să nu-ți faci chip cioplit, nici pictat, să nu te închini la obiecte, etc.? Iar averile bisericești sunt total nejustificate, după cum a zis și acel călugăr celebru, acum cinci secole ! Să nu-mi spui că Martin Luther nu a fost un creștin credincios ! Deci, în afară de vocabularul insultător, CTP-ul are dreptate ! Q.E.D.

    Apreciază

    Comentariu de Andrei Radu | 04/11/2020 | Răspunde

    • Dacă găsești de cuviință să-ți etalezi aici reaua credință,obrăznicia, ignoranța și răutatea, află că eu nu mai sunt dispus să am răbdare cu tine și am să-ți șterg viitoarele panseuri care oricum nu au cum să fie superioare din punct de vedere intelectual năzbâtiilor pe care le-ai debitat până acum.
      Poate că vei încerca să afli măcar câteva nume români ortodocși care și-au dus și își duc viața în sărăcie, cu smerenie și dragoste de cele sfinte, astfel încât pe viitor să nu mai faci în public figură de prostănac.

      Apreciază

      Comentariu de cersipamantromanesc | 04/11/2020 | Răspunde


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.