CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ – un film documentar care trebuie văzut


Atunci când nu îți cunoști istoria, riști să o repeți! Mai ales când forțe oculte doresc să îți șteargă identitatea…

Chiar dacă suntem membrii ai UE și ai NATO, nu înseamnă că există garanții absolute în ceea ce privește integritatea teritorială.

Tocmai de aceea, este necesar să se contracareze manevrele perverse care se operează de mulți ani în direcția ruperii Transilvaniei de România, manevre conduse de extremiștii și revizioniștii maghiari, asistați de români fără minte sau de-a dreptul trădători, care visează la o Transilvanie autonomă economic (în prima fază), politic și teritorial, spune Daniel Roxin http://daniel-roxin.ro/.

În acest context delicat, cu o politică imprevizibilă a marilor puteri, un film documentar precum TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ, este mai mult decât necesar, din mai multe considerente:

le oferă românilor informații extrem de valoroase, sintetizate, comunicate într-un mod accesibil, dându-le astfel o înțelegere mult mai bună asupra propriei istorii, asupra drepturilor istorice pe care le au în Transilvania;

– le oferă străinilor o altă imagine asupra istoriei Transilvaniei decât cea contrafăcută de Ungaria și de mistificatorii istoriei din interior;

aruncă în aer teoriile revizioniste, toată argumentația extremiștilor maghiari care visează încă la o utopică Ungarie Mare, pentru că filmul folosește în primul rând izvoare istorice maghiare. Izvoare maghiare medievale sau moderne care vor fi de acum, mai mult ca niciodată, o uriașă piatră de moară agățată de picioarele extremiștilor maghiari.

TRANSILVANIA, ISTORIE FURATĂ este un film documentar care aruncă în aer revizionismul maghiar! E important ca adevărul să ajungă la cât mai mulți!

20/10/2020 - Posted by | ISTORIE ROMANEASCA | , , , , , ,

2 comentarii »

 1. Daniel Roxin nu este un punct de reper pentru istoria națională. El este parte în acest plan de mistificare a istoriei.

  Apreciază

  Comentariu de Cătălin | 22/10/2020 | Răspunde

  • Când dai astfel de sentințe, e musai să vii cu contraargumente.
   Până una alta, dl.Roxin nu a făcut altceva decât să citeze surse istorice MAGHIARE care confirmă continuitatea populației daco-romane și ulterior române pe aceste pămâturi.
   Unde e mistificarea istoriei pe c are o reclami d-ta,mă rog frumos? Ești cumva adeptul teoriei conform căreia după retragerea aureliană teritoriul Daciei a rămas pustiit de populație, numai bun să fie ocupat de hoardele maghiare venite din stepele Asiei?

   Apreciază

   Comentariu de cersipamantromanesc | 23/10/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: