CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Iermonah Savatie Bastovoi: „Diavolul este politic corect”. VIDEO


Bastovoi Savatie

Ștefan Baștovoi (n. 4 august 1976, Chișinău), cunoscut ca Savatie Baștovoi, este un eseist, poet, romancier, teolog și scriitor român din Republica Moldova. A absolvit Liceul de Artă „Octav Băncilă” din Iași. Când era în clasa a XII-a, a scris ciclul ”Un diazepam pentru Dumnezeu, care l-a consacrat ca poet”.

Ulterior, a obținut premiile revistelor Convorbiri literare, Timpul, Dacia literară. Începând cu 1993, a publicat poezie, povestiri, fragmente de roman, eseuri și articole în cele mai importante reviste literare din România și Basarabia.

Între anii 1996-1998 a fost student la Facultatea de Filozofie a Universității de Vest din Timișoara, pe care a abandonat-o.

În 1999 a fost tuns în monahism, primind numele de Savatie. La 28 octombrie 2000 a fost hirotonit ierodiacon, iar pe 4 august 2002 ieromonah.

Astăzi viețuiește la Mănăstirea «Noul Neamț», din satul Chițcani, situat între Tiraspol și Tighina, în Transnistria (teritoriul din cadrul Republicii Moldova controlat de separatiști).

A condus revista de spiritualitate ortodoxă Ekklesia și a predat iconografia la Seminarul Teologic din Chișinău, cu sediul în Mănăstirea Noul Neamț.

Este fondatorul editurii Cathisma din București. De asemenea este embru al Uniunii Scriitorilor din Moldova din 1996 și membru al Uniunii Jurnaliștilor din Moldova din 2006.

„Eutanasia va fi un instrument esențial al societatii noastre viitoare”, scria socialistul Jacques Attali (director al Bancii Centrale Europene si consilier privat al lui Mitterand, in volumul colectiv Viitorul vietii, Ed. Seghers, Paris, 1991). „[…]din clipa in care a fost depasita virsta de 60-65 de ani, omul trăiește mult prea indelungat fara a produce si costa foarte scump societatea […].

Intr-adevăr, din punctul de vedere al societății, este mult mai preferabil ca mașina umană sa se opreasca brutal decît sa se deterioreze progresiv. […] Logica socialista este libertatea si libertatea fundamentala este sinuciderea.

In consecință, dreptul la sinucidere, directă sau indirectă, este o valoare absolută în acest tip de societate”, conchide cinicul politician-profet.

Cum ar arata lumea daca un astfel de scenariu ar deveni realitate?

Cartea ”Diavolul este politic corect” constituie o proiecție in viitor a unor legi, proiecte de legi sau afirmații ale unor politicieni si formatori de opinie despre ceea ce ar dori ei sa fie lumea.

Falsele „valori” ale lumii moderne, precum avortul, distrugerea nucleului familiei, promovarea homosexualității, reducerea populației – toate pe fondul unui ateism agresiv – își arată adevarata lor față într-un roman plin de cruzime și candoare, care se citește mai ușor decit ai privi un film.

Iermonah Savatie Bastovoi la Nașul – Lansare „Diavolul este politic corect” în Apologeticum.wordpress.com.

Publicitate

09/10/2020 - Posted by | CREDINTA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: