CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Omenirea a „intrat într-o eră pandemică”, iar focarul mondial de coronavirus  va fi probabil prima care va accelera această tendință


 

 

Figura miniatură gr2

Cell / Via marlin-prod.literatumonline.com /Boli infecțioase din 1981

 


„A coming disease could kill 30 million people within 6 months.”

– Bill Gates, 2018 –

 

Omenirea a „intrat într-o eră pandemică”, iar focarul mondial de coronavirus  va fi probabil prima epidemie care va accelera această tendință, avertizează cercetătorul de vârf în boli infecțioase Anthony Fauci din SUA și alți experți în sănătate publică.

Într-un articold in luna august publicat de revista  Cell , Fauci și epidemiologul David Morens, colegul său de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID), prevăd o rată accelerată a pandemiilor în anii următori, determinată în mare parte de defrișări, creșterea numărului de aglomerări urbane și al piețelor de comercializare a vânatului sălbatic, și degradarea din ce în ce mai mare a mediului în întreaga lume, ca „factori determinanți în apariția bolilor”.

„Nu am un glob de cristal, dar ceea ce vedem seamănă foarte mult cu o accelerare a frecvenței pandemiilor”, a declarat Morens pentru BuzzFeed News.

Aceste boli apar din ce în ce mai mult în urma unor amenințări mai vechi, cum ar fi virusul West Nile apariția unor  bacterii rezistente la antibiotice, sau trec de la animale sălbatice la oameni, cum ar fi   coronavirusurile mortale, SARS, MERS și acum SARS-CoV-2 .

Abordarea răspunsurilor la fiecare nou focar cu declarații de urgență urmate de surse de finanțare trebuie să se transforme într-o schimbare mai mai largăî ă a modului în care oamenii  vor preveni bolile și ravagiile provocate de aceste plăgi, susțin Morens și Fauci.

„Dovezile sugerează că SARS, MERS și COVID-19 sunt doar cele mai recente exemple de astfel  de atacuri  mortale” , concluzionează ei în raportul lor.

Numărul de cazuri noi de coronavirus se apropie de 26 de milioane în întreaga lume, provocând peste 850000 de decese. În ultimii 17 ani, Morens a remarcat că trei coronavirusuri noi au apărut la oameni după mai bine de un secol în care nu s-a semnalat niciunul nou.

A existat o proliferare de focare de Ebola aproape continue în ultimii șase ani, o pandemie de Zika transmisă de țânțari și răspândirea globală a febrei hemoragice fatale dengue. Pare mai mult decât o coincidență, a spus el.

„Este un fapt că aceste pandemii par a avea o tendință în creștere, și se declanșază mai des ”, a declarat Nikos Vasilakis, un expert în boli emergente, de la filiala medicală a Universității din Galveston,Texas.  

Există o gamă largă de boli în afară de coronavirusuri care au un potențial pandemic la fel de grav ca cel actual, au declarat pentru BuzzFeed News experți precum Gregory Gray de la Duke Global Health Institute.  Actuala pandemie este un prilej de a regândi tratarea fiecărei noi boli ca o situație de urgență unică și de a trece la măsuri scăderea continuă a riscurilor pentru potențialele focare focare fierbinți în care oamenii, animalele domestice și animalele sălbatice vin în contact.

„Este necesară reducerea masivă a  pericolului de degradare a mediului, provocat atât de pierderea pădurilor tropicale, cât și de comerțul cu animale sălbatice, în caz contrar, cușca agenților patogeni va fi larg deschisă”, a spus Dobson.

Având în vedere perspectiva ca p-opulația lumii să ajungă la peste 10 miliarde de oameni în acest secol, raportul lui Fauci și Morens solicită „să trăim într-o armonie mai atentă și mai creativă cu natura” sau să ne așteptăm să apară mai multe pandemii precum COVID-19 la fiecare câțiva ani. 

Cercetând pandemiile viitorului


  Pentagonul are 25 de laboratoare biologice răspândite peste tot în lume. 

 

 

https://www.buzzfeednews.com/article/danvergano/more-coronavirus-pandemics-warning?bftwnews&utm_term=4ldqpgc#4ldqpgc

Publicitate

20/09/2020 - Posted by | ANALIZE | , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. Expertul Fauci? Cu asa experti ca el nu o sa mai fim liberi niciodata!

    Apreciază

    Comentariu de ioansperling | 20/09/2020 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: