CER SI PAMANT ROMANESC

Cuvant despre noi, romanii

Așa va arăta lumea în viitorul apropiat ? O revistă italiană din 1962 anticipează noile reguli pentru transportul public în vremuri de pandemie


„O să mergem prin oraș așa?”: Desenul de pe coperta  revistei italiene Domenica del Corriere din 1962, anticipează deplasarea în zilele noastre cu „Singolettele”.

„O să mergem prin oraș așa?”: Coperta Domenicii del Corriere din 1962 care anticipează mobilitatea de astăzi

Au trecut 58 de ani, dar imaginea respectivă pare să fi fost făcută în traficul unui mare  oraș de astăzi. Ilustrația „Vom merge prin oraș așa?” , semnată de Walter Molino, un artist de benzi desenate și ilustrator italian și publicată pe coperta revistei La Domenica del Corriere din 16 decembrie 1962, arată câteva vehicule singlecu care oamenii se deplasează prin oraș, scrie https://www.corriere.it/cronache/ citta-gireremo-cosi-copertina-domenica-corriere-1962- 

Vedem cum oamenii folosesc un fel de capsule motorizate în timp ce merg pe stradă, imagine care pare a se dovedi ca o profeție pentru ceea ce trăiește azi planeta de teama coronavirusului.

Desenul arată persoane care se deplasează pe trotuar așezate într-un fel de  mașini mici care transportă pasagerul în picioare, îl izolează de exterior și ocupă puțin spațiu, rezolvând  și problema lipsei de locuri de parcare.

Poate că unii își amintesc Segway, vehiculul electric cu două roți inventat de Dean Kamen în 2001.

Văzută astăzi, în vremuri marcate de criza din sănătate, această imagine ne face să reflectăm din nou.

Blocajul impus  în întreaga lume pentru a opri răspândirea Covid-19 readuce în actualitate desenul italianului care pare să oglindească  „noua nomalitate” și modul în care oamenii de pretutindeni sunt puși să respecte așa zisa „distanțare socială”, privindu-se printre măști sau punând între ei bariere de sticlă sau panouri de plexiglas, comentează www. activenews.ro/ Asa-va-arata-lumea-in noua-normalitate.

 

 

 

Publicitate

19/09/2020 - Posted by | PRESA INTERNATIONALA | , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: